Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ce spune Zaharova despre expulzarea diplomaților ruși din Bulgaria

Publicat

in

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, a susținut miercuri că expulzarea a 70 de diplomaţi ruşi din Bulgaria, acuzaţi de Sofia că lucrează pentru serviciile secrete ruse, „s-a făcut la cererea unor forţe externe”, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria ZaharovaFoto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

Moscova îşi rezervă dreptul să recurgă la măsuri politice şi diplomatice ca represalii, inclusiv cu caracter asimetric, a precizat Maria Zaharova.

Aceste forţe externe „încearcă sub false pretexte să creeze confruntări între statele europene şi Rusia, să manipuleze cinic guverne şi politicieni care nu sunt independenţi şi să distrugă tot ce s-a creat pe continentul european timp de decenii”, a declarat Zaharova.

În acest context, decizia este „o încercare a Parlamentului care a pierdut încrederea şi a cabinetului de miniştri bulgar care se retrage de a da o lovitură devastatoare relaţiilor cu Rusia şi mecanismelor de dialog bilateral rămase”, a adăugat ea.

Premierul bulgar în exerciţiu, Kiril Petkov, un proeuropean cu studii la Harvard, a fost demis săptămâna trecută în urma unei moţiuni de cenzură prezentate de opoziţia conservatoare, astfel că dacă nu se va reuşi formarea unui nou guvern sprijinit de o majoritate parlamentară Bulgaria va avea din nou alegeri anticipate.

​Ministerul bulgar de externe a anunțat marți că a cerut Rusiei să își retragă 70 de membri ai personalului diplomatic până pe 3 iulie, afirmând că Rusia trebuie să își reducă stafful ambasadei din Sofia la același nivel cu cel reprezentanței diplomatice bulgare din Moscova, relatează Guardian și Reuters.

———–

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Alegătorii din Bosnia-Herţegovina au votat în plină criză politică

Publicat

in

De

Alegătorii din Bosnia-Herţegovina au votat duminică fără multe iluzii, într-un climat de criză marcat de ameninţări secesioniste, divizări etnice în creştere şi temeri privind noi turbulenţe, informează AFP, potrivit Agerpres.

Alegătorii au participat la un scrutin complex, pentru a-i desemna pe cei trei membri ai preşedinţiei colegiale bosniace, pe deputaţii Parlamentului central şi pe cei ai celor două entităţi, precum şi, în ceea ce priveşte Republica Srpska (RS), preşedinţia acesteia.

Secţiile de vot s-au închis la orele 17:00 GMT, însă rezultatele preliminare sunt aşteptate în noaptea de duminică spre luni.

Liderii politici au promis stabilitate atunci când şi-au strecurat buletinele de vot în urne. Însă alegătorii păreau mai degrabă deziluzionaţi, potrivit AFP.

Bosnia este împărţită între o entitate sârbă, Republica Srpska (RS), şi o federaţie croato-musulmană, legate de o putere centrală slabă, care este adesea paralizată. În cele trei comunităţi, liderii politici se angajează în supralicitarea naţionalismului pentru a rămâne la putere, în timp ce toţi mai mulţi locuitori aleg exilul, în faţa absenţei perspectivelor atât politice, cât şi economice.

Aproape 500.000 de oameni au părăsit ţara de la ultimul recensământ din 2013, când existau 3,5 milioane de locuitori, potrivit estimărilor Uniunii pentru o Revenire Durabilă, un ONG local.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

INCREDIBIL Un lichid stropit pe un manechin s-a transformat în rochie la Săptămâna Modei de la Paris (Video)

Publicat

in

De

Tehnologia a pătruns și pe podiumul de la Săptămâna Modei de la Paris, unde casa Coperni a prezentat-o în timpul show-ului său pe manechinul Bella Hadid în timp ce era stropită cu un lichid, care după ce s-a uscat, s-a transformat într-o rochie, notează news.ro.

Manechinul Bella Hadid a fost stropit cu un lichid care s-a transformat în rochie la Săptămâna Modei de la Paris

Coperni, casa franceză fondată de Sébastien Meyer şi Arnaud Vaillant, a revoluţionat moda în cadrul show-ului de la Musée des Arts et Métiers din Paris.

La finalul spectacolului, pe scenă a apărut modelul american Bella Hadid, purtând doar în lenjerie intimă, înainte de a fi stropită de trei bărbaţi cu un lichid care, odată solidificat, a format pe corpul modelului, în câteva minute, o rochie albă minimalistă.

Dezvoltată de Fabrican, o companie de ştiinţă a materialelor condusă de designerul de modă spaniol Manel Torres, această soluţie pulverizată pe Bella Hadid conţine fibre de bumbac şi fibre sintetice suspendate într-o soluţie de polimer care se evaporă atunci când lichidul intră în contact cu pielea.

Potrivit Vogue Business, Sébastien Meyer şi Arnaud Vaillant ar fi lucrat cu Manel Torres mai bine de şase luni pentru a perfecţiona efectul vaporizării şi rezultatul acesteia.

Cu această performanţă ambiţioasă, casa Coperni a reuşit să cucerească nu doar publicul prezent la prezentarea sa de modă, ci şi spectatorii de la distanţă. Pe Twitter, mulţi internauţi au numit această performanţă „un moment memorabil din istoria modei”.

„Este modul nostru de a celebra siluetele feminine. Am vrut să ne modernizăm estetica într-un mod mai elaborat şi ştiinţific”, au declarat Sébastien Meyer şi Arnaud Vaillant într-un interviu pentru Vogue UK.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend