Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ce spune armata rusă despre atacul ucrainean pe teritoriul său: Două baze aeriene au fost atacate de drone / Trei morți / Avioane avariate

Publicat

in

Două baze aeriene rusești din centrul Rusiei au fost vizate luni de drone ucrainene, ucigând trei persoane, a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, potrivit AFP.

Explozie la aerodromul EngelsFoto: Captura video

Luni dimineață, „regimul de la Kiev (…) a încercat să efectueze lovituri cu drone de concepție sovietică asupra bazei aeriene Diaguilevo din regiunea Riazan și a bazei aeriene Enguels din regiunea Saratov”, se arată în comunicat.

Ministerul acuză forțele ucrainene că încearcă să „dezactiveze avioanele rusești cu rază lungă de acțiune”, care au fost folosite pentru lovituri asupra a numeroase infrastructuri energetice de pe teritoriul ucrainean în ultimele săptămâni.

În timp ce aceste „drone cu reacție” au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană rusești, resturile lor au căzut pe teritoriul bazelor aeriene atacate, provocând explozii și avarii „minore” la două avioane, se arată în comunicat.

Trei militari ruși „au fost răniți mortal” în aceste atacuri, iar alți patru au fost spitalizați, a precizat aceeași sursă.

În pofida acestor atacuri, „o lovitură masivă cu arme de înaltă precizie”, luni, în jurul orei 12:00 GMT, a vizat situri militare ucrainene și infrastructuri energetice legate de forțele ucrainene, se arată în comunicat, adăugând că în total au fost lovite 17 ținte.

Două explozii puternice au avut loc în cursul nopții de duminică înspre luni pe aerodromuri diferite din Rusia, ambele fiind folosite de Forțele Aeriene ale Moscovei ca baze pentru unitățile sale de bombardiere strategice.

Aerodromul Dyagilevo, situat la aproximativ 4 kilometri de orașul Reazan, este folosit de aviația militară rusă pentru antrenarea forțelor sale de bombardiere strategice.

Această bază aeriană militară a Rusiei se află la 450 de kilometri de granița cu Ucraina.

Baza aeriană Engels este una dintre cele mai mari din Rusia, fiind singura folosită de către bombardierele strategice Tu-160, având o pistă cu o lungime de 3.500 metri.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

S-a decis cine va fi șeful interimar al ANAF (Surse)

Publicat

in

„Mi-am înaintat astăzi demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. A fost o onoare pentru mine să conduc această instituție și le mulțumesc colegilor mei pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în acest an. Totodată, sunt mulțumit de faptul că, în acest mandat, ANAF a reușit să atingă cu succes toate jaloanele stabilite prin PNRR și toate obiectivele asumate prin programul de guvernare, cu onestitate, responsabilitate și respect față de contribuabili”, a scris Heiuș, luni, pe contul său de Facebook.

Cîrciumaru a fost Director general la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, cea mai importantă direcție regională a instituției.

Citeste mai mult

NATIONAL

BREAKING – Cod PORTOCALIU de furtuni tot în județele unde ploile au făcut prăpăd/ Harta zonelor vizate

Publicat

in

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben și cod Portocaliu de furtuni. Codul Portocaliu vizează județele din Vestul țării, acolo unde, ieri, furtunile au făcut prăpăd.

Interval de valabilitate: 30 mai, ora 11 – 30 mai, ora 23

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend