Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ce spun specialiștii INSP despre cazul cetăţenilor indieni diagnosticaţi cu COVID la puţin timp de la sosirea în România

Publicat

in

Contacţii din avioanele care i-au adus in ţară pe cetăţenii indieni depistati recent cu diferite tulpini de Sars-Cov-2, atât cea indiană, cât şi ce cea britanică, nu au fost identificaţi. Specialiştii INSP – CNSCBT spun că au intrat în posesia informaţiilor legate de cele două zboruri mai târziu, când nu se mai justifica identificarea contacţilor, argumentul fiind că un reprezentant al firmelor la care sunt angajaţi cetăţenii indieni nu a putut furniza în timp util autorităţilor din România informaţii despre cele două curse aeriene, pentru că a fost bolnav.

În a doua jumătate a lunii aprilie, au ajuns în Capitală 39 de cetăţeni indieni angajaţi în cadrul a două firme cu acelaşi administrator. Conform şefului DSP Ilfov, instituţie care s-a ocupat de gestionarea acestor persoane care lucrează în Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov, persoanele de naţionalitate indiană, care au avut test negativ la plecare din ţara de origine, au intrat în izolare timp de 5 zile imediat ce au ajuns în ţară, conform unei proceduri a societăţii comerciale care i-a adus în România.

Testele rapide antigen ale cetăţenilor veniţi din India au ieşit însă pozitive după această perioadă, conform şefului DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, şi mulţi dintre ei au fost internaţi în două spitale din Capitală: Spitalul Victor Babeş şi Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş. Şeful DSP Ilfov spune că a informat Institutul Naţional de Sănătate Publică să identifice locurile unde au stat în avion cetăţenii indieni şi să stabilească din ce judeţe sunt cei care au intrat în contact cu ei.

Într-un răspuns formulat pentru News.ro, INSP a explicat că abia pe data de 5 mai a primit informaţii despre cursele cu care aceştia au sosit. La acel moment, însă, perioada maximă de incubaţie a bolii era deja depăşită, aşa că nu s-a mai justificat identificarea contacţilor din cele două avioane

“INSP-CNSCBT a intrat in posesia informatiilor referitoare la cele 2 zboruri cu care au sosit, în România cetăţenii indieni, după perioada maximă de incubaţe a bolii (după 15 şi, respectiv, 20 de zile), ceea nu mai justifica identificarea contacţilor din avion.

DSP Ilfov a informat INSP-CNSCBT, pe data de 05/05/2021, că reprezentantul firmelor unde sunt angajaţi cetăţenii indieni a fost contactat in repetate rânduri pentru a furniza informaţii despre cursele aeriene cu care aceştia au sosit în ţară.

Li s-a răspuns că persoana care deţine aceste informaţii nu le poate comunica, întrucât era bolnavă, dar cu promisiunea că informaţiile respective vor fi transmise la DSP Ilfov, în cel mai scurt timp.

Informaţiile au sosit la DSP Ilfov abia pe data de 05/05/2021, la orele 15:00,  dupa 15 si, respectiv 20 de zile de la datele celor 2 zboruri, aşadar după cele 14 zile ale perioadei maxime de incubaţie”, au explicat la solicitarea News.ro reprezentanţii INSP.

Specialiştii INSP au explicat şi natura tulpinilor identificate în cazul cetăţenilor indieni internaţi în cele două spitale de boli infecţioase din Capitală

“Până în săptămâna 18 inclusiv, respectiv până la data de 9 mai 2021, au fost confirmate 7 persoane cu linia genetică B.1.617.2 ( n.red o variantă a tulpinii indiene), 3 cu B.1.1.7(n.red tupina britanică)şi 5 cu B.1.127.

Cu referire la B.1.617.2, vă informăm că pe data de 11 mai 2021 Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a publicat un document în care mentionează că îşi menţine evaluarea pentru B.1.617.1, B.1.617.2 şi B.1.617.3 că fiind variante de interes (VOI) şi nu de îngrijorare (VOC), dar că va continua să monitorizeze în mod activ situaţia. Un extras din documentul menţionat a fost publicat pe site-ul INSP-CNSCBT.

Linia genetică B.1.1.7 înregistrează transmitere comunitară în România de mai multe săptămâni.

Linia genetică B.1.127 nu reprezintă nici variantă care determină îngrijorare (VOC), nici variantă de interes (VOI)”, au explicat specialiştii INSP pentru News.ro.

Şeful DSP Ilfov, despre situaţia cetăţenilor indieni: “INSP-ul a fost informat pentru stabilirea contacţilor din avion, oricum au trecut peste 30, 32 de zile de la venirea indienilor în România, toate aceste persoane sunt bine, au revenit la muncă”

“Aceste persoane care au venit din India, sunt în total 39, toţi au plecat din India cu test negativ. Persoanele de naţionalitate indiană provin de la două firme, care au acelaşi administrator. În totalitate sunt 39 de pacienţi. Cu recoltare de probe în data de 20, 26 (aprilie) şi 04 şi 05 (mai) 2021. Pe 29 04.2021 au fost internaţi 18 dintre ei la Victor Babeş, cu tulpina indiană, şi doi la Matei Balş cu aceeaşi tulpină indiană.

Faţă de transportul cu avionul, noi am informat INSP-ul să identifice locurile unde au stat şi să se continue ancheta epidemiologică în funcţie de persoanele care sunt, din ce judeţe sunt.

Pentru stabilirea contacţilor am informat INSP, şi conducerea, şi pe domnul Arafat, aeroportul este pe teritoriul Ilfovului, dar DSP Bucureşti îl are în administrare. Nu am primit vreun răspuns, dacă s-au stabilit contacţii sau nu, dar ce pot să vă spun este că toate persoanele de naţionalitate indiană au revenit la muncă, sunt bine, şi nu sunt probleme.

Aceste persoane de naţionalitate indiană nu au circulat prin Bucureşti absolut deloc pentru că, potrivit procedurii societăţii comerciale care i-a adus în ţară, ei au intrat în izolare timp de 5 zile. Când au intrat  au avut test negativ iar la ieşire ( din izolare), după 5 zile, conform testelor antigen –  au fost pozitive. Imediat s-au recoltat PCR-uri, dar aceste persoane nu au ieşit din izolare după ce au coborât din avion.

Au trecut 30, 32 de zile de la venirea indienilor în România, dar asta nu e important, important e că s-a făcut ancheta epidemiologică şi a fost informat INSP-ul pentru stabilirea contacţilor din avion”, a declarat pentru News.ro directorul DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu.

Cronologia cazului, furnizată News.ro de reprezentanţii DSP Ilfov legată de datele exacte la care au fost testaţi rapid, internaţi şi testaţi PCR o parte a cetăţenilor indieni care au ajuns in Capitală:

– 9 cetăţeni indieni testati rapid pe 26 aprilie, internaţi la Victor Babeş – testaţi PCR pe 03.05

– 10 cetăţeni indieni testaţi rapid pe 20 aprilie, internaţi la Victor Babeş  – testaţi PCR pe 03.05, şi unul internat la Matei Balş, testat PCR pe 29 aprilie

– 4 cetăţeni indieni testati rapid pe 4 mai, din care unul internat la Matei Balş, cu test PCR în 5 mai.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

FIFA a anunțat nominalizările pentru cel mai bun portar al lumii în 2021

Publicat

in

De

The Best FIFA Men’s Goalkeeper a ajuns la faza nominalizării celor cinci finaliști. Aceștia sunt Alisson, Donnarumma, Mendy, Neuer și Schmeichel. Doi dintre cei cinci nominalizați, Alisson Becker și Manuel Neuer, au mai câștigat premiul, informează Mediafax.

Site-ul oficial al FIFA a publicat o evaluare a a candidaților, analizând performanțele acestora.

Alisson

Contribuțiile portarului lui Liverpool la campaniile din Premier League și UEFA Champions League din sezonul trecut i-au adus un loc în FIFA FIFPRO Men’s World XI, pentru a doua oară în cariera sa. De asemenea, el a fost esențial pentru Brazilia, care a ajuns în finala Copa America și s-a calificat la Cupa Mondială FIFA Qatar 2022, cu șase meciuri înainte de finalul campaniei preliminare.

Alisson a intrat recent într-un top select al portarilor brazilieni, devenind al șaselea goalkeeper care a ajuns la 50 de selecții pentru Brazilia.

Gianluigi Donnarumma

Donnarumma a jucat un rol important în triumful Italiei la UEFA EURO 2020, neprimind gol în cele trei meciuri din grupă și excelând la loviturile de departajare care au decis semifinala cu Spania și finala cu Anglia.

El a fost recompensat pentru eforturile sale cu premiul pentru jucătorul turneului, fiind pentru prima dată când acesta a fost acordat unui portar.

În ultimul său sezon la AC Milan, înainte de a se alătura echipei Paris Saint-Germain, Donnarumma a primit al treilea cel mai mic număr de goluri în Serie A, ajutându-și echipa să ocupe locul al doilea.

Edouard Mendy

Atât de mult a contribuit Mendy la câștigarea Ligii Campionilor de către Chelsea în sezonul trecut, încât a fost desemnat portarul sezonului în cadrul turneului. De asemenea, el a fost vital pentru Senegal, care a ajuns în runda finală a competiției africane de calificare pentru Qatar 2022.

Mendy a încheiat fără gol 9 dintre cele 12 meciuri din Liga Campionilor pe care le-a jucat sezonul trecut, egalând recordul competiției, deținut de Santiago Canizares (2000/01) și Keylor Navas (2015/16).

Manuel Neuer

Ajutând-o pe Bayern Munchen să câștige Bundesliga în sezonul trecut, cel mai bun portar în versiunea FIFA, în 2020, a stabilit un nou record all-time al competiției în ceea ce privește numărul de meciuri fără gol primit. A ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu clubul său și în 16-imile de finală ale EURO 2020 cu Germania și, de asemenea, și-a ajutat țara să devină prima națiune europeană care se califică pentru Qatar 2022.

Neuer a fost între buturi în șase dintre cele zece meciuri de calificare ale Germaniei pentru finala mondială de anul viitor, terminând de partea câștigătoare în fiecare dintre ele, fără să primească gol. În acest an, a devenit, de asemenea, primul portar german care a ajuns la 100 de selecții pentru echipa națională.

Kasper Schmeichel

Schmeichel s-a remarcat în ultimul an pentru Danemarca. Nu doar că a contribuit în mod decisiv la calificarea în semifinalele EURO 2020, ci a încheiat opt dintre cele zece meciuri ale acestei țări în preliminariile pentru Qatar 2022, fără să primească niciun gol, ajutându-i pe danezi să devină a doua națiune europeană care se califică la turneul final. În plus, Schmeichel a câștigat și Cupa Angliei cu Leicester City.

La EURO 2020, Schmeichel a făcut 18 parade reușite, al doilea cel mai mare număr de parade din turneu, după elvețianul Yann Sommer, care a ajuns la cota 21.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Patriarhia Română reacționează la decizia CE de a elimina denumirea de Crăciun: ‘Compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității’

Publicat

in

De

Comisia Europeană dorește eliminarea oricărei formule de adresare care face referire la „sex, etnie, rasă, religie, dizabilități și orientare sexuală”. Astfel – scrie Bruxelles-ul în noile sale linii directoare – apelativele „Miss, Mrs” (domnişoară sau doamnă) trebuie să dispară, fiind înlocuite cu un mult mai generic „Ms”, scrie agenția italiană ANSA.

Nici de sărbători nu vor trebui să mai existe referiri cu conotații religioase, cum ar fi Crăciunul, ci acestea vor fi citate într-un mod generic: spunând, de exemplu „sărbătorile sunt stresante” și nu „Crăciunul este stresant”, precizează documentul pentru o „comunicare corectă” furnizat de Comisie şi intitulat „Union of Equality” – Uniunea Egalității.

Citește și: Comisia Europeană stârnește un nou scandal: Termenul ‘Crăciun’ trebuie evitat, pentru că îi ofensează pe necreștini

Comisia Europeană a emis un așa-numit ”decalog”, însă, deocamdată, el nu este obligatoriu, dar nu este exclus ca, într-un orizont de timp, să devină normative.

Într-o precizare pentru STIRIPESURSE.RO, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, deferlează ”păsăreasca ideologică” a Comisiei Europene și punctează că ”lupta ideologilor cu realitatea are mereu același plictisitor rezultat: compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității.”

”Păsăreasca ideologică din care sunt izgonite cuvinte pe al căror conținut s-a fondat Europa și chiar Uniunea Europeană însăși nu va fi niciodată vorbită și înțeleasă în țările care au trecut timp de decenii prin suferința atroce provocată de ideologia anticreștină și antiumană a socialismului.

Citește și: Imagini nemaivăzute în politică: ‘Clanul Marelui Alb’ lovește din nou

Europa reală este și va rămâne Europa creștină, multiculturală, desigur, întrucât aceasta este natura ei profundă, cristalizată definitiv în istorie.

Lupta ideologilor cu realitatea are mereu același plictisitor rezultat: compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității.”, precizează Vasile Bănescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend