Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ce se va întâmpla cu mașinile ridicate de pe spațiile verzi și cum se vor putea recupera ele

Avatar

Publicat

in

Pe viitor, autoritățile vor putea ridica și mașinile lăsate pe spații verzi, parcări de reședință sau spații pietonale diverse, nu doar pe cele parcate neregulamentar pe drumurile publice, potrivit unui proiect de lege ce a primit, în această săptămână, votul decisiv în Parlament. Totodată, s-a stabilit și ce se-ntâmplă cu mașinile ridicate ori cum vor putea fi recuperate acestea de către șoferi.Concret, pe lângă faptul că se introduce interdicția de a lăsa orice tip de vehicul pe domeniul public, noile reguli stabilesc că mașinile parcate astfel vor putea fi ridicate de autorități, în baza unei dispoziții a poliției locale.

“Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează pe durata a 24 de ore”, apare în proiectul de lege ce stabilește noile reguli. Dacă la ridicarea mașinii de pe domeniul public se va observa prezența unei persoane în interiorul ei, operațiunea de ridicare se va sista.

Apoi, operațiunile ce vor fi făcute pentru îndepărtarea unei mașini de pe domeniul public sunt ridicarea propriu-zisă, transportul și depozitarea acesteia.

Transportul la locul de depozitare se va face astfel încât să fie exclusă deplasarea pe propriile roţi a vehiculului ridicat, iar depozitarea se va face numai în spaţii special amenajate de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administraţia publică locală.

Pentru a putea recupera un vehicul ridicat de pe domeniul public, șoferii vor trebui să achite tarifele stabilite pentru operațiunile amintite mai sus, restituirea urmând să se facă pe baza dovezilor de plată și a documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia.

Totuși, dacă proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat va ajunge la locul în care l-a parcat înainte ca platforma să plece spre locul de depozitare, va scăpa de o parte dintre cheltuieli, urmând să plătească doar contravaloarea operaţiunii de ridicare, nu și pe cele de transport sau depozitare.

Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spaţiile special amenajate va fi asigurat prin serviciu continuu, adică centrul de depozitare va fi deschis permanent.

Dispoziția de ridicare a mașinii, documentul în baza căruia se va putea ridica o mașină de pe spațiile verzi și nu numai, va trebui să conțină cel puțin:

  • data, ora şi locul ridicării vehiculului;
  • gradul profesional, numele şi prenumele poliţistului local care-l întocmește, precum şi unitatea din care face parte;
  • indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată;
  • menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului;
  • menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul;
  • date privind numărul de înmatriculare/înregistrare şi marca vehiculului.

Acest document se va încheia în trei exemplare: primul va merge la emitent, al doilea va fi pentru administratorul drumului public sau, după caz, pentru administraţia publică locală, iar al treilea va ajunge la persoana fizică sau juridică care solicită restituirea vehiculului.

Atenție! Proiectul de lege amintit în articol NU se aplică momentan. Acesta trebuie promulgat de președintele statului prin decret și publicat în Monitorul Oficial ca să intre în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila: ‘În mod evident, gestionarea pandemiei a scăpat de sub control, vă spun din punct de vedere profesional, nu politic’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Alexandru Rafila precizează că Ministerul Sănătății sub conducerea lui Vlad Voiculescu a scăpat de sub control pandemia de COVID-19.

„Nu cred ca e vorba de lipsa de autoritate, ci de lipsa de viziune, în primul rând, de lipsa de acțiune și de lipsa de asumare. Sunt trei elemente care au lipsit în acest ministeriat al lui Vlad Voiculescu. În mod evident, gestionarea pandemiei a scăpat de sub control, vă spun din punct de vedere profesional, nu politic. Situația aceasta imposibila în care am  ajuns, cu blocarea spitalelor, a secțiilor ATI, era previzibilă, datorită inacțiunii ministerului Sănătății. Am avut un joc, tot timpul, care n-a avut rost, când discutam despre testare, domnul ministru transparentiza datele despre câteva centre de vaccinare administrate de MAPN, când discutăm despre asistenta medicală, face o conferință de presa care avea un alt subiect. Tot timpul a fost o diversiune și o lipsă de asumare a responsabilității… Faptul că prim-ministrul Cîțu și-a asumat responsabilitatea, este foarte bine, chiar dacă mai târziu”, a spus Rafila, conform b1.ro.

Vezi și:

Alexandru Rafila: ‘Nu cred că Alianța USR PLUS va ieși de la guvernare. Au interese foarte mari în zona economică și acest lucru se răsfrângea și în zona Sănătății’

Alexandru Rafila a răbufnit: ‘Până de curând, ‘greaua moștenire’ era de la PSD, acum vedem că ‘greaua moștenire’ se referă la guvernul precedent condus, de Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

George Simion: ‘Vrem un Guvern de specialiști în afara acestor partide care au distrus România timp de 31 de ani’

Avatar

Publicat

in

De

„O să participăm la consultări și o să venim cu o soluție. Specialiști din afara partidelor actuale din Parlament. Pentru ministerul Sănătății, Educației, Agriculturii, Energiei.”, a spus George Simion, informează Antena3.ro.

„Vrem un Guvern de specialiști în afara acestor partide care au distrus România timp de 31 de ani. Noi nu vom intra la guvernare dacă se propune dar vom propune specialiști.

Năsui, Popescu și ce miniștri mai avem acum nu satisfac necesitatea țării de a avea niște conducători.

Din păcate nu există șanse pentru alegeri anticipate. Este egoismul prea mare din partea unora. Suspendarea lui Klaus Iohannis este însă de actualitate.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend