Conecteaza-te cu noi

BUSSINES

Ce se va intampla cu livrarile de gaz dupa noul decret semnat de Vladimir Putin

Publicat

in

Din 1 aprilie intra in vigoare o noua lege in Rusia, prin care firmele straine care cumpara gaze naturale sunt obligate sa plateasca in ruble, desigur, la un curs favorabil Rusiei. Presedintele Vladimir Putin a declarat, la semnarea decretului, ca cine nu plateste gazul in ruble nu va mai fi alimentat, asadar Rusia va opri livrarile. Chiar daca decretul intra in vigoare pe 1 aprilie, platile pentru gazul livrat in aprilie se fac dupa 15 ale lunii sau chiar in luna mai. Asa ca nu vom vedea imediat urmarile acestui decret. Sunt vizate doar asa-numitele tari “neprietene”, intre ele si Romania. Reactia lumii occidentale si mai multe detalii despre amenintarea lui Putin de a opri gazul aici https://capitalul.ro/putin-vrea-ruble-pentru-gazul-vandut-occidentului-si-ameninta-sa-opreasca-livrarile/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

7 lucruri utile pe care le poți face cu un smartwatch

Publicat

in

De

Ceasurile inteligente au câștigat foarte multă popularitate în ultimii ani, pe măsură ce tehnologia lor a evoluat, iar funcțiile li s-au diversificat. În plus, în vremurile noastre, un smartwatch poate fi văzut și ca o declarație de modă sau de identitate.

Ai foarte multe ședințe și nu îți permiți să nu fii punctual? Obișnuiești să îți accesorizezi întotdeauna ținutele? Ești un fan declarat al produselor unei anumite companii producătoare de telefoane și accesorii? Indiferent care este motivul pentru care ai decis să investești într-un smartwatch, cu siguranță, te bucuri din plin de funcționalitățile sale. Iată care sunt, poate, cele mai importante șapte lucruri utile pe care le poți face cu ajutorul ceasului tău inteligent:

Ții pasul cu notificările

Chiar dacă telefonul îți este mereu aproape, ca o extensie a mâinilor, cu siguranță nu ți s-a întâmplat doar o dată să fi ratat un apel urgent sau un mesaj important. Cu un Apple watch conectat la telefon, este imposibil să ți se mai întâmple acest lucru, deoarece vei primi notificările și pe ceas și nu le vei mai putea ignora, voit sau fără intenție.

Îți monitorizezi sănătatea

Ceasurile inteligente de ultimă generație sunt echipate cu funcționalități avansate care te pot ajuta să îți monitorizezi și gestionezi mai bine starea de sănătate. Exercițiile fizice sunt măsurate în calorii, în timp ce pulsul îți este măsurat în timp real, pe măsură ce le execuți.

Verifici starea vremii în timp real

Diminețile sunt mereu aglomerate și, poate, nu o dată ți s-a întâmplat să nu ai timp să verifici starea vremii pe telefon și să te îmbraci neconform. Acum, cu o singură atingere, poți vedea temperatura, dar și eventualele șanse de precipitații, fără să deschizi o aplicație distinctă sau un website în browser.

Faci plăți la POS

Tot mai mulți oameni folosesc dispozitivele purtabile, tocmai pentru că le ușurează viața. Acum, nu mai este nevoie să ai portofelul sau cardul la tine pentru a-ți putea achita nota de plată sau consumația, e suficient să ai datele cardului salvate în portofelul virtual și ceasul inteligent sincronizat, pentru a face plăți ”din încheietură”.

Asculți muzică

Dacă au un smartwatch, poți folosi serviciile de streaming și playerele de muzică direct din interfața acestuia. Unele modele îți permit să faci acest lucru și fără a-ți solicita conectarea ceasului la telefon. Astfel de funcții se dovedesc utile când ieși la alergat și nu ai telefonul sau când conduci și ai nevoie de o cale mai ușoară pentru a reda playlistul tău preferat, în trafic, fără a-ți pierde atenția de la drum.

Te trezești mai ușor

Funcția de alarmă este unul dintre motivele pentru care posesorii de smartwatch aleg să doarmă cu el la mână. Îți poți seta alarma ușor, iar ceasul îți va vibra la încheietură, pentru o trezire mai ușoară.

Tranzitezi fără dificultate la un alt fus orar

Atunci când călătorești în străinătate, poate fi o corvoadă să ajustezi ora, daca folosești un ceas de mână analog. Trebuie să verifici ora locală și să faci manual ajustările necesare, lucru care poate consuma timp. Cu un smartwatch, scapi de astfel de griji, e suficient să îți setezi locația, iar ora se va ajusta automat, în funcție de aceasta.

În concluzie, să te bucuri de un smartwatch nu este doar un simplu moft. Un astfel de accesoriu îți poate îmbunătăți considerabil viața și ușura munca, datorită tehnologiei avansate de care beneficiază. În plus, e un accesoriu modern, care se poate asorta cu ușurință la orice ținută, conferindu-ți un aer profesional și ancorat în realitatea timpurilor.

Foto: Freepik

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Beneficiile unui credit pentru investiții de la Simplu Credit

Publicat

in

De

Multe companii, mai ales cele la început pe drum, au nevoie de capital, iar creditul pentru investiții este o soluție avantajoasă.

Acest tip de credit este destinat special persoanelor juridice și este acordat firmelor pentru diferite investiții cum ar fi achiziția unui imobil pentru sediul firmei, cumpărarea de utilaje și echipamente necesare dezvoltării unei afaceri, modernizarea unor linii de producție existente, achiziția unei flote auto, etc.

Multe instituții financiare nebancare (IFN-uri), așa cum este și Simplu Credit, propun persoanelor juridice diferite credite pentru investiții sau diferite credite ce pot fi utilizate cu succes pentru dezvoltarea oricărei afaceri.

Când este util un credit pentru investiții?

Atunci când o firmă are nevoie de bani, iar cash flow-ul nu permite anumite investiții directe, este recomandat apelarea la un credit rapid IMM.

Față de creditele bancare acest tip de credit oferă un plus de flexibilitate și poate fi adaptat cerințelor persoanelor juridice, având condiții mai puțin restrictive.

Un avantaj primordial al acestui tip de credit pentru investiții este viteza acordării sale. Dacă ai o anumită ofertă de la un furnizor, de regulă trebuie să profiți de ea rapid și să faci achiziția în cel mai scurt timp.

În situația în care nu ai la îndemână suma respectivă, primirea unui credit rapid reprezintă o soluție salvatoare pentru orice IMM.

În acest mod, nu vei rata oferta și vei putea investi în mod avantajos pentru dezvoltarea viitoare a companiei tale.

Ce condiții sunt solicitate unei firme pentru a accesa un credit pentru investiții ?

Pentru a fi eligibilă pentru credite IMM destinate investițiilor, o companie trebuie:

 • Să fie înregistrată legal ca persoană juridică română, să fie activă, funcționând cu respectarea corectă a legilor în vigoare
 • Să desfășoare activități lucrative eligibile conform obiectului de activitate menționat în actul constitutiv al societății, declarate la Registrul Comerțului
 • Să ofere indicatori financiari acceptabili, calculați conform situațiilor reale contabile, periodice
 • Să nu înregistreze datorii restante către Simplu Credit la momentul analizei
 • Sa nu figureze in Centrala Riscurilor de Credit (CRC) cu restanțe neachitate în ultimele 3 luni
 • Firma să nu figureze cu incidențe la Centrala Incidentelor de Plăți (CIP) în ultimele 6 luni anterioare cererii de creditare
 • Sa nu fie deschisă pe numele societății proceduri de lichidare, faliment sau executare silită, inclusiv impuse de către ANAF

Ce documente trebuie furnizate către Simplu Credit pentru a solicita un credit pentru investiții ?

Este foarte avantajos să soliciți un credit rapid IMM de la SimpluCredit.ro pentru că pachetul de documente necesare este unul redus față de dosarele cu nenumărate acte și documente solicitate în cazul unui credit bancar.

Pentru un credit pentru investiții IMM este nevoie să prezinți documentele societății, documente financiare și documentele aferente garanției propuse.

E bine de menționat că în funcție de complexitatea dosarului, aceste documente variază.

De ce merită să accesezi un Credit pentru investiții de la Simplu Credit?

Un credit de investiții acordat de Simplu Credit îți oferă câteva avantaje pe care merită să le cunoști:

 • Corectitudine

Simplu Credit consideră că față de clienți este necesară o corectitudine deplină. Orice solicitare de finanțare este tratată cu seriozitate, iar clienții vor cunoaște încă de la început absolut toate detaliile legate de viitorul credit IMM, pentru a ști cu exactitate cum decurge tot procesul.

 • Analiză rapidă a dosarului depus

În momentul în care aplici pentru un împrumut IMM, completezi un formular simplu, lași un număr de telefon de contact, iar în maxim 15 minute vei primi un apel din partea specialiștilor Simplu Credit.

Fiecare situație în parte este studiată cu atenție,  analiza dosarului de credit este destul de rapidă, iar în maxim 10 zile de la depunerea tuturor documentelor necesare vei primi răspunsul Simplu Credit.

 • Flexibilitate

Fiecare solicitare de credit pentru investiții este unică, așa cum și nevoile companiilor sunt diferite.

O cerere de credit de acest tip este analizată individual și va primi un răspuns personalizat conform necesităților reale ale firmei.

 • Grafic de rambursare clar și transparent

Orice credit pentru investiții va fi rambursat conform unui grafic adaptat planului de investiții, într-o perioadă de până la 60 de luni în funcție de nevoile companiei tale.

Sumele ce pot fi acordate ca și credit pentru investiții se încadrează între 50.000 RON și maxim 2.500.000 RON, în funcție de garanții și de situația specifică a fiecărei firme.

Rambursarea împrumutului se va efectua în contul bancar al IFN-ului Simplu Credit, potrivit graficului anexat contractului de împrumut IMM.

Împrumutul de la Simplu Credit este așadar este soluția optimă pentru companiile care au nevoie rapid de sume de bani destinate unor investiții importante.

Adaptarea acestui tip de credit pentru investiții la situații particulare ale fiecărei companii este un avantaj foarte important.

Orice firmă știe ce nevoi financiare întâmpină la un anumit moment, iar bazându-se pe un contract de credit avantajos, special conceput pentru IMM, va putea investi eficient în dezvoltarea afacerii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend