Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ce se întâmplă cu mașina ta la revizia auto periodică și de ce este important să o faci la timp

Publicat

in

Toată lumea își dorește ca mașina sa să fie o investiție pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple, nu uita să urmezi planul de service și să efectuezi, într-un service autorizat, verificări periodice sau inspecții anuale la fiecare, de exemplu: 15.000 sau 20.000 km – în conformitate cu prevederile din manualul vehiculului pentru o anumită versiune de motor.

Dacă nu știi ce este cel mai bine pentru mașina ta, poți fi sigur că verificarea acesteia de către mecanici înalt calificați și specializați, folosind sculele potrivite și piese de schimb originale, va garanta eficiența tehnică a mașinii tale pentru o lungă perioadă de timp.

Fiecare mașină are propriul plan de inspecție periodică pentru a ajuta la menținerea eficienței tehnice a ansamblurilor și componentelor individuale, în funcție de vechimea vehiculului și de posibilul program de garanție.

Inspecția tehnică a vehiculului – de ce este necesară?

Inspecția tehnică periodică a unui vehicul este în primul rând legată de controlul elementelor responsabile de siguranța rutieră. Calea de diagnosticare verifică de ex. acționarea frânelor, suspensiei și iluminarea vehiculului.

Inspecția tehnică periodică a vehiculului este obligatorie în România. În cazul mașinilor noi, aceasta se execută pentru prima dată în termen de trei ani de la data primei înmatriculări. Inspecția este apoi valabilă pentru următorii doi ani, după care mașina trebuie să viziteze stația ITP în fiecare an.

Întreținerea este esențială pentru a-ți menține mașina în stare optimă, cu verificări periodice ale frânelor, filtrului de aer sau filtru ulei. Ele ajută, de asemenea, la prevenirea problemelor viitoare și la păstrarea tuturor beneficiilor anterioare, cum ar fi economia de combustibil și comportamentul excelent al drumului!

Menținerea mașinii tale în stare perfectă înseamnă monitorizarea regulată a celor mai importante sisteme ale acesteia. În timpul fiecărei inspecții periodice, nivelul lichidelor individuale, inclusiv ulei, lichid de servodirecție, lichid de răcire și lichid de frână, este verificat și completat sau lichidele sunt schimbate în funcție de kilometrajul mașinii. Aceste comenzi simple ajută, printre altele, să garanteze o călătorie mai lină și fără probleme.

Examinarea tehnică – lista de verificare


În cazul celui mai popular grup de vehicule – autoturisme cu o greutate maximă admisă de până la 3,5 tone, utilizate în mod privat, revizia auto periodică include:

  • identificarea vehiculului, inclusiv verificarea caracteristicilor de identificare, determinarea și compararea conformității datelor reale ale vehiculului cu datele înregistrate în certificatul de înmatriculare;
  • verificarea corectitudinii marcajelor și a stării plăcuțelor de înmatriculare și a echipamentelor suplimentare ale vehiculului;
  • controlul și evaluarea funcționării corecte a unităților și sistemelor individuale ale vehiculului, în special în ceea ce privește siguranța la conducere și protecția mediului. În acest scop, diagnosticianul verifică starea anvelopelor, a luminii, a frânelor, a direcției și a montajului roților;
  • se verifică starea tehnică a suspensiei și a șasiului;
  • se verifică starea instalației electrice, a accesoriilor, a sistemului de evacuare și a funcționării claxonului;
  • se monitorizează nivelul emisiilor de poluanți gazoși sau al fumului de evacuare.

Conform reglementărilor în vigoare, conducerea unui autoturism fără inspecție valabilă este sancționată cu amendă și trimiterea acestuia la o astfel de inspecție. Efectuarea unei inspecții tehnice după termenul limită, însă, nu are ca rezultat sancțiuni suplimentare, iar costul acesteia este același cu inspecția efectuată la o dată specificată.

 Cu toate acestea, lipsa unei revizuiri actuale poate cauza alte probleme. De exemplu, o problemă cu plata despăgubirilor în cazul implicării într-o coliziune sau accident.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Uluitor! Andrei Gurulev dezvăluie prima țintă a lui Vladimir Putin în cazul unui nou război mondial

Publicat

in

De

Un apropiat al lui Vladimir Putin, deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Andrei Gurulev, a avertizat că Londra va fi primul oraș care va fi bombardat în cazul unui nou război mondial.

Londra va fi atacată de ruși

Postul britanic Sky News a atras atenția asupra anunțului lui Gurulev, făcut în cadrul  emisiunii de la Pervîi Kanal.

În special, deputatul rus a spus că dacă blocada Kaliningradului va duce la război, Londra va fi prima care va suferi.

„Vom distruge întreaga constelație de sateliți spațiali inamici în timpul primei operațiuni aeriene. Nimănui nu-i pasă dacă sunt americani sau britanici, i-am vedea pe toți ca membri ai NATO”, a amenințat el.

„În al doilea rând, vom slăbi întregul sistem de apărare antirachetă, peste tot și cu 100%”, a adăugat Gurulev.

Atac dur la adresa lumii anglo-saxone

El a mai spus că Federația Rusă nu va „începe” cu Varșovia, Parisul sau Berlinul. „Prima lovitură va fi împotriva Londrei. Este absolut clar că amenințarea la adresa lumii vine de la anglo-saxoni”, spune aliatul lui Putin.

Anterior, premierul britanic Boris Johnson a spus că țările G7 și aliații NATO nu ar trebui să încurajeze Ucraina să accepte condiții de pace nefavorabile în timp ce războiul brutal al Rusiei se prelungește.

Conducerea britanică sprijină activ Ucraina în lupta împotriva agresiunii ruse, ajutând, inclusiv cu arme. De la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse, Johnson a reușit să viziteze Kievul de două ori, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ieșire a Emiliei Șercan: ‘Nu mai poate fi verificat de CNATDCU. Ne-a confirmat tuturor că teza sa de doctorat e plagiată’

Publicat

in

De

Jurnalista de investigație Emilia Șercan, cea care a dezvăluit că premierul Nicolae Ciucă și-a plagiat teza de doctorat, a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că prim-ministrul încearcă, printr-o acțiune în instanță, să blocheze analiza tezei sale de către o instituție a statului. Când vor fi alegerile prezidențiale și foarte probabil Ciucă va candida, el va spune că plagiatul e doar o acuzație de presă, căci nicio instituție nu s-a pronunțat în acest sens. Numai că nicio instituție nu se pronunță tocmai pentru că Ciucă are grijă să blocheze orice analiză, a explicat Șercan.

Premierul a obținut deja verdicte favorabile în instanță. În primul dosar nu poate fi făcută contestația nici acum pentru că judecătorul întârzie motivarea. Același magistrat, însă, a considerat că dosarul trebuie judecat în regim de urgență.

Recent, Marius Iosif, judecătorul care a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul doctoratului premierului Ciucă, a făcut cerere de pensionare.

Emilia Șercan, reacție după ce Ciucă a blocat prin instanță verificarea tezei sale de doctorat

„Nu mai poate fi verificat de CNATDCU, care e un organism științific. Eu am spus și repet: premierul Ciucă și-a făcut un mare de serviciu. Prin această acțiune în instanță, prin care reușește în mod chestionabil, cel puțin, să blocheze analiza tezei sale, și-a făcut un mare deserviciu. Ne-a confirmat tuturor că teza sa de doctorat e plagiată.

Ce încearcă dl Ciucă acum au încercat și alte persoane care au fost acuzate de plagiat: încearcă blocarea prin justiție a unui verdict. Practic, o să vină și o să spună, când foarte posibil o să candideze la președinție peste 2 – 3 ani, când vor fi alegeri, că e o acuzație de presă, dar nicio instituție a statului nu a dat un verdict”, a explicat Emilia Șercan.

Iar Ciucă va susține atunci că acuzația de plagiat e doar o acuzație de presă, fără a fi confirmată de o instituție a statului, tocmai pentru că el acum a avut grijă să blocheze orice verificare.

Încă un fapt bizar din primul dosar în cazul Ciucă

Jurnalista a vorbit apoi de secretomania din jurul acestor dosare, apoi a susținut că la primul dosar Ministerul Educației nu poate face apel pentru că judecătorul nici acum nu și-a motivat decizia. Asta deși același magistrat a judecat speța în regim de urgență.

„Sunt foarte curioasă cum va motiva dl judecător Iosif această decizie pe care a luat-o.

Eu am făcut solicitare la Curtea de Apel, să văd primul dosar și am făcut solicitate să văd și pe al doilea. La primul mi s-a refuzat accesul la dosar pe motiv că se află la judecător pentru motivare.

Un dosar de suspendare stă sub semnul urgenței. Dacă vă uitați pe portalul instanțelor de judecată, în primul dosar care viza suspendarea înregistrării sesizărilor de plagiat, termenul a fost preschimbat cu 4 – 7 zile tocmai pentru a fi de urgență judecat de un judecător. Acest judecător, care a preschimbat termenul și a considerat că e urgență foarte mare, de patru luni nu motivează sentința”, a mai spus Emilia Șercan, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend