Conecteaza-te cu noi

Stirea Ta

Ce să faci cu libertatea?

Publicat

in

1237977_606173756092804_1218726262_nBaietelul meu nu a fost inscris in grupa 0 deoarece era nebunia aceia de inceput, nimeni nu dadea prea multe explicatii si apoi mai era si serviciul meu si al sotului care se termina la ora 15:30…intrucat orele micutului s-ar fi terminat la 12:00 era clar ca nu aveam cu cine-l lasa. Acum este in clasa a 1-a, are colegi care au fost deja in grupa 0 si se cunosc deja bisericutele. Gandul care ma macina este de-a dreptul tulburator: daca noi am lua in mainile noastre si in foarte serios rolul de „educatori”, „invatatori” si „profesori”, noi am fi singurii responsabili pentru ceea ce vor deveni copiii nostri mai tarziu. Insa am fost obisnuiti, educati sa lasam acest rol in seama sistemului. Daca da gres, sistemul e de vina, pana la urma mereu sistemul de e vina, e mai confortabil pentru noi. Da, ok, trebuie sa muncim ca sa castigam bani, ca sa trimitem copiii la o scoala cat mai buna, dar oare nu este asta o particica din scuza? Imi pare rau, insa motivele expuse de „expertii” din material nu fac decat sa imi intareasca acest gand care ma batuie de ceva vreme. Scuza cu „interactiunea in colectivitate” este praf in ochi. Interactiunea in colectivitate poate avea loc bine mersi intr-un milion de alte situatii, nu este necesar ca ea sa aiba loc intr-un cadru institutionalizat, cu copiii insirati in bancute, stand nemiscati, cu mainile la spate sau cu ochii atintiti la tabla, avand ca singura „motivatie” nota.Mi-am amintit această întâmplare acum vreo câțiva ani într-un compartiment de tren, când, un individ la vreo cincizeci de ani, fost maistru la Electoputere, disponibilizat ca mulţi alţii din România cu o sumă frumuşică de bani, îşi plângea soarta. Avea, spunea el, pământ mult în zona Balş, dar nu-l mai angaja nimeni. Încet-încet, cei din copartiment începeau să-i dea dreptate: era mai bine pe vremea comunismului, nu aveai ce cumpăra dar aveai serviciu. Revoluţia asta numai necazuri ne-a adus. Ce să faci cu libertatea?

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Stirea Ta

Frig si bataie de joc in spital covid

Publicat

in

De

In Spitalul Municipal Turnu Magurele, Teleorman, spital suport covid nu exista caldura. Aceasta va fi pornita incepand cu 1 noiembrie. Pana atunci liber la decese.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

Stirea Ta

barbat mort gasit italia cu o biblie

Publicat

in

De

pexels-photo-923681.jpeg

www.stiridiaspora.ro/italia-cadavrul-unui-roman-tinut-de-trei-ani-in-congelator-la-morga-avea-langa-el-o-biblie-in-limba-romana-nimeni-nu-stie-cine-este_474998.html barbat mort gasit italia cu o biblie – numele lui este IONUT are 45 ani cind a murit si este din Calarasi are o sotie si copii . mesaj urgent pentru familia lui de la un medium anonim

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend