Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ce reguli de protecție sanitară trebuie să respecte elevii la școală: Sorin Cîmpeanu – ‘Distanțarea adecvată, purtarea măștilor de protecție și aerisirea unităților de învățământ’

Avatar

Publicat

in

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a lansat un îndemn la respectarea tuturor regulilor de protecție sanitară: ”de la distanțarea adecvată, purtarea măștilor de protecție, aerisirea unităților de învățământ și respectarea tuturor normelor de igienă”

Oficialul a vorbit, printre altele, despre planurile autorităților referitoare la redeschiderea școlilor, care are loc miercuri, 5 mai.

Cîmpeanu spune că peste 2,2 milioane de elevi vor merge la școală cu prezență fizică.

„Este un pas important faptul că am reușit să separăm scenariile în sub și peste 1 la mie rată de infectare. Practic, mâine vor începe școala toți elevii din învățământul primar, fără niciun fel de diferențiere între scenarii, inclusiv cei din clasa pregătitoare, plus copiii din grădinițe. Este vorba de 1,4 milioane de copii. Tot mâine vor putea să înceapă școala pentru prima oară elevii cu cerințe educaționale speciale înmatriculați în școlile speciale. Este vorba de peste 27.000 de copii care nu au avut șansa unor ședințe de stimulare polisenzorială sau psiho-motrică sau unor cerințe de logopedie sau de kinetoterapie. Pentru că în mod evident aceste lucruri nu pot fi realizate în sistem online”, a declarat ministrul.

Acesta mai spune că o rată de infectare mai mică de 1 caz la mia de locuitori s-a înregistrat în 2.057 de localități din țară în cursul zilei de marți, iar în aceste localități, absolut toți elevii vor merge fizic la școală.

Toți elevii din clasele terminale vor merge la școală

Începând de luni, 10 mai, vor putea merge la școală cu prezență fizică toți elevii din clasele terminale, indiferent de scenariul înregistrat în localitățile lor, mai spune Cîmpeanu.

„Acești elevi (cei din clasele terminale, n. red.) vor avea cursuri cu prezență fizică până în data de 11 iunie cei de clasa a VIII-a și până în data de 4 iunie cei de clasa a XII-a, care se pregătesc pentru bacalaureat, care începe pe 28 iunie cu prezență fizică. Cei de clasa a VIII-a se pregătesc de Evaluarea Națională, cu prezență fizică, începând din data de 22 iulie”, mai spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

El a adăugat că Ministerul a decis să permită prezența fizică a elevilor pentru evaluările de la clasele a VI-a, a IV-a și a II-a. Și elevii care vor susține pre-testările pentru evaluările PISA 2022 vor face acest lucru cu prezență fizică.

Sorin Cîmpeanu: Îndemn la respectarea regulilor

Ministrul Educației a făcut un nou apel la respectarea regulilor sanitare în instituțiile de învățământ, pentru a preveni apariția unor noi cazuri de COVID-19.

„Aș vrea să pot adresa încă un îndemn la respectarea tuturor regulilor de protecție sanitară: de la distanțarea adecvată, purtarea măștilor de protecție, aerisirea unităților de învățământ și respectarea tuturor normelor de igienă pentru ca alături de procesul de vaccinare să putem avea șansa de a propune următorul pas spre revenirea la normalitate, prezență fizică a tuturor elevilor”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă nu ar fi fost mai bine ca elevii din clasele 0-4 să fi rămas în continuare în sistemul de predare online, Sorin Cîmpeanu a atras atenția că procesul de predare este cu atât mai dificil în mediul online cu cât copiii sunt mai mici, conform Gândul.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Europa revine la viata

Avatar

Publicat

in

Toate tarile europene renunta, treptat, la restrictii, pe fondul scaderii numarului de infectari cu SARS-CoV-2. In Franta, are loc marea redeschidere, dupa luni de zile de carantina, in care restaurantele, cafenelele si magazinele ne-esentiale au fost inchise. In Austria, se reiau activitatile sportive in interior, dar in anumite conditii: toate persoanele care vin trebuie sa aiba test negativ sau dovada vaccinarii. Si Italia renunta la unele restrictii si, in plus, pentru a stimula turismul, a eliminat obligativitatea carantinei pentru cetatenii veniti din tarile Uniunii Europene. Detalii despre ce masuri se iau la nivel european pentru revenirea la normalitate gasiti aici https://newsin.ro/europa-noi-pasi-spre-normalitate/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atrage atenția: ‘Măsurile de relaxare trebuie luate treptat’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că susține ca măsurile de relaxare să fie luate treptat ”pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluției pandemiei”.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, „suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare”.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”, a afirmat Mihăilă, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend