Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ce presupun cursurile SSM?

Avatar

Publicat

in

Dacă sunteți pregătit, vizita unui inspector de sănătate și siguranță la locul de muncă nu ar trebui să vă îngrijoreze. Inspecțiile de siguranță la locul de muncă sunt oportunități pentru a vă revizui locul de muncă pentru a vă asigura că este cât mai sigur posibil.

În calitate de proprietar de afacere, siguranța angajaților dvs. ar trebui să fie prioritatea dvs. principală. Măsurile adecvate de sănătate și siguranță la locul de muncă sunt esențiale pentru ca angajații și angajatorii să se simtă încrezători și în siguranță în timp ce își îndeplinesc sarcinile. Măsurile adecvate de siguranță la locul de muncă reduc, de asemenea, numărul de leziuni costisitoare și contraproductive care vă pot restabili afacerea.

Siguranța la locul de muncă nu este un efort unic, este ceva care trebuie construit, îmbunătățit și întreținut. Din fericire, inspectorii de securitate la locul de muncă sunt acolo pentru a ne ajuta să continuăm pe calea îmbunătățirii siguranței, dar uneori rolul lor este puțin înțeles greșit.

Ce face un inspector de sănătate și securitate la locul de muncă?

Deși este destul de evident că un inspector de sănătate și siguranță inspectează siguranța unui loc de muncă, ceea ce presupune exact asta uneori nu este pe deplin înțeles. Sarcinile de sănătate și siguranță includ:

1. Menținerea angajatorilor și a angajaților informați cu privire la drepturile și responsabilitățile lor în temeiul legislației în domeniul sănătății și securității la locul de muncă.

2. Asigurarea respectării îndrumărilor și reglementărilor în ceea ce privește păstrarea documentelor, drepturile lucrătorilor și măsurile de sănătate și siguranță.

3. Oferirea de materiale practice de îndrumare bazate pe identificarea pericolelor și gestionarea riscurilor.

4. Promovarea consultării și reprezentării angajaților dvs. în probleme legate de sănătatea și securitatea la locul de muncă.

5. Emiterea de amenzi sau oprirea comenzilor de lucru în cazul în care constată încălcări ale sănătății și securității.

6. Oferind recomandări pentru îmbunătățirea practicilor de sănătate și siguranță, unice pentru locul dvs. de muncă.

Inspectorii de sănătate și securitate la locul de muncă încurajează, de asemenea:

1. Managerii să se angajeze într-o abordare planificată și să încerce să vă îmbunătățească continuu sănătatea și siguranța la locul de muncă. Aceasta poate fi sub forma unei liste de verificare a sănătății și siguranței sau a altor măsuri.

2. Angajații să comunice și să participe la probleme de sănătate și siguranță la toate nivelurile. Aceasta poate include încurajarea participării răzătorilor la comitetele de sănătate și siguranță.

3. Încurajați integrarea sănătății și securității la locul de muncă în sisteme și practici mai ample ale întreprinderii. Aceasta înseamnă crearea unei culturi a siguranței în fiecare nivel de operațiuni.

Astfel de atribuții pot fi preluate doar de către o persoană care are anumite cursuri în acest domeniu numite cursuri ssm.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gabriela Firea rupe tăcerea: ‘Sunt zone în care oamenii nu-și permit să se testeze’

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Octavian Jurma: ‘Ne infectăm dacă stăm mai mult de 10 minute în proximitate, indiferent dacă e în aer liber sau în spațiu închis’

Avatar

Publicat

in

De

”În general, activitatea în aer liber nu este o sursă semnificativă de infecție. Ce se poate întâmpla în aer liber este ca doi oameni să stea de vorbă o oră, să spunem, unul lângă altul, să nu aibă mască sau să aibă un grad înalt de infectare și să se poată infecta. Noi ne infectăm dacă stăm mai mult de 10 minute în proximitate, indiferent dacă e în aer liber sau în spațiu închis.

Dacă suntem în spațiu închis, problema este că acolo se acumulează în aer particule care poartă acest virus și atunci noi putem să respirăm acest aer și dacă cineva a părăsit încăperea. De aceea este mult mai periculoasă petrecerea timpului în aceste spații închise care are loc în mod natural, mai ales dacă ai fost afară și se întorc toți zgribuliți și stau la povești.

Este un lucru perfect normal și natural, dar care, în același timp, poate să răspândească virusul în aceste condiții pentru că toți declară că au respectat întocmai măsurile. În general, infecția se întâmplă acum în casele noastre sau în spațiile închise, unde, dintr-un motiv oarecare nu purtăm mască – poate luăm cina sau ne simțim în siguranță cu niște oameni care ne spun că ei sigur nu sunt infectați. Aici e problema, nu neapărat pe pârtii și în spațiul liber, ci ce se întâmplă după”, a declarat Octavian Jurma, conform b1.ro.

Citește și:

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Ce taxă îi așteaptă pe români odată cu venirea noului an. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend