Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ce presupun cursurile SSM?

Publicat

in

Dacă sunteți pregătit, vizita unui inspector de sănătate și siguranță la locul de muncă nu ar trebui să vă îngrijoreze. Inspecțiile de siguranță la locul de muncă sunt oportunități pentru a vă revizui locul de muncă pentru a vă asigura că este cât mai sigur posibil.

În calitate de proprietar de afacere, siguranța angajaților dvs. ar trebui să fie prioritatea dvs. principală. Măsurile adecvate de sănătate și siguranță la locul de muncă sunt esențiale pentru ca angajații și angajatorii să se simtă încrezători și în siguranță în timp ce își îndeplinesc sarcinile. Măsurile adecvate de siguranță la locul de muncă reduc, de asemenea, numărul de leziuni costisitoare și contraproductive care vă pot restabili afacerea.

Siguranța la locul de muncă nu este un efort unic, este ceva care trebuie construit, îmbunătățit și întreținut. Din fericire, inspectorii de securitate la locul de muncă sunt acolo pentru a ne ajuta să continuăm pe calea îmbunătățirii siguranței, dar uneori rolul lor este puțin înțeles greșit.

Ce face un inspector de sănătate și securitate la locul de muncă?

Deși este destul de evident că un inspector de sănătate și siguranță inspectează siguranța unui loc de muncă, ceea ce presupune exact asta uneori nu este pe deplin înțeles. Sarcinile de sănătate și siguranță includ:

1. Menținerea angajatorilor și a angajaților informați cu privire la drepturile și responsabilitățile lor în temeiul legislației în domeniul sănătății și securității la locul de muncă.

2. Asigurarea respectării îndrumărilor și reglementărilor în ceea ce privește păstrarea documentelor, drepturile lucrătorilor și măsurile de sănătate și siguranță.

3. Oferirea de materiale practice de îndrumare bazate pe identificarea pericolelor și gestionarea riscurilor.

4. Promovarea consultării și reprezentării angajaților dvs. în probleme legate de sănătatea și securitatea la locul de muncă.

5. Emiterea de amenzi sau oprirea comenzilor de lucru în cazul în care constată încălcări ale sănătății și securității.

6. Oferind recomandări pentru îmbunătățirea practicilor de sănătate și siguranță, unice pentru locul dvs. de muncă.

Inspectorii de sănătate și securitate la locul de muncă încurajează, de asemenea:

1. Managerii să se angajeze într-o abordare planificată și să încerce să vă îmbunătățească continuu sănătatea și siguranța la locul de muncă. Aceasta poate fi sub forma unei liste de verificare a sănătății și siguranței sau a altor măsuri.

2. Angajații să comunice și să participe la probleme de sănătate și siguranță la toate nivelurile. Aceasta poate include încurajarea participării răzătorilor la comitetele de sănătate și siguranță.

3. Încurajați integrarea sănătății și securității la locul de muncă în sisteme și practici mai ample ale întreprinderii. Aceasta înseamnă crearea unei culturi a siguranței în fiecare nivel de operațiuni.

Astfel de atribuții pot fi preluate doar de către o persoană care are anumite cursuri în acest domeniu numite cursuri ssm.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vor fi recompensate persoanele care se vaccinează? Ioana Mihăilă: ‘Rămâne să vedem cum le operaționalizăm’

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că a propus, în şedinţa coaliţiei de guvernare, un set de măsuri de accelerare a campaniei de vaccinare anti-COVID, cum ar fi de recompensă pentru cei care se vaccinează şi restrictive pentru cei nevaccinaţi – testarea obligatorie a personalului medico-sanitar nevaccinat şi acces limitat în weekend în zonele neesenţiale, menţionând că acestea urmează să fie discutate cu premierul şi cu membrii Comitetului Naţional pentru Coordonarea activităţilor de vaccinare.

„Am participat la şedinţa coaliţiei cu scopul de a propune partenerilor de coaliţie o serie de măsuri legate de accelerarea campaniei de vaccinare. Este vorba atât de măsuri de recompensă pentru cei care s-au vaccinat sau se vor vaccina de acum înainte, precum şi de măsuri restrictive pentru persoanele vaccinate. Trebuie să menţionez că a fost o discuţie de principiu, urmând ca, ulterior, pentru aplicabilitatea acestor măsuri să cerem acordul partenerilor din Guvern, al premierului şi al membrilor Comitetului Naţional pentru Coordonarea activităţilor de vaccinare.

Este vorba de anumite măsuri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte de tipul bonurilor valorice, rămâne să vedem cum le operaţionalizăm, dar şi anumite loterii, cu premii pentru toţi cei care s-au vaccinat de la începutul campaniei şi până acum”, a afirmat Mihăilă după şedinţa coaliţiei.

Ea a adăugat că partea tehnică urmează să fie stabilită în Guvern după ce va fi obţinut şi acordul premierului.

„Vorbim de două ipoteze de lucru legate de restricţii. Sunt, pe de o parte: o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutată anterior, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi va merge ca propunere de lege în funcţie de decizia şi ce recomandări ne vin de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, în funcţie de nivelul de incidenţă. Costurile nu sunt suportate de sistemul public. A doua măsură restrictivă este legată de accesul persoanelor nevaccinate în weekend în spaţiile publice neesenţiale”, a explicat Mihăilă, adăugând că costul testării va fi suportat de cadrele medicale.

Ministrul Sănătăţii a spus că modul de operaţionalizare urmează să fie detaliat.

„Unele vor intra în vigoare în funcţie de incidenţa de la nivelul unei localităţi şi o să discutăm şi cu CNSU, DSU şi INSP pentru a stabili aceste praguri de incidenţă, unele, cum sunt aceste măsuri care se adresează personalului medico-sanitar, trebuie adoptate în Parlament”, a mai spus Mihăilă.

Mihăilă a menţionat că, potrivit unor date parţiale, în Bucureşti, rata vaccinării personalului medico-sanitar este între 50% şi 60% şi de 85% în rândul medicilor.

„Înainte de acest lucru, noi am solicitat săptămâna trecută şi am început să centralizăm de la unităţile sanitare publice care este situaţia personalului medical legată de stadiul vaccinării. Majoritatea avem rezultate parţiale, dar de exemplu pentru municipiul Bucureşti avem între 50% şi 60% personal medico-sanitar total vaccinat, din datele parţiale, iar medicii sunt vaccinaţi peste 85%, informează agerpres.ro

Citește și: 

Ioana Mihăilă, mesaj foarte clar: ‘Măsurile care se aplică de la 1 august, au legătură strictă cu incidența’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vânzările de vaccin merg bine pentru România! Andrei Baciu: Peste 1.100.000 de doze de vaccin au fost vândute

Publicat

in

De

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte CNCAV, a declarat marţi că, până în prezent, România a vândut 1.170.000 de doze de vaccin, a donat mai multe doze şi are mai multe astfel de demersuri în desfăşurare.

„Pentru Danemarca – 1.170.000 de doze de vaccin care au fost vândute, după care avem pentru Republica Moldova – peste jumătate de milion de doze şi pentru Ucraina – 100.800, pentru Argentina – 30.000 de doze şi Serbia – 50.400. Acestea sunt acordurile finalizate până în acest moment”, a menţionat Andrei Baciu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El oferit lămuriri şi în privinţa dozelor de vaccin care sunt aproape de expirare.

„Sunt 1.400.000 de doze care expiră la sfârşitul lunii august. Mă rog, expiră în fiecare lună. (…) Deci, e un ciclu, o speranţă de viaţă, să îi spun aşa, firească pentru toate vaccinurile, nu doar pentru cele care sosesc în România, ci toate cele care sunt distribuite la nivel european. De aici şi importanţa unui management eficient al stocurilor”, a mai declarat Baciu.

Vicepreşedintele CNCAV a precizat că România a recepţionat până la data de 26 iulie 17.662.029 de doze de vaccin, iar în acest moment există un stoc de 6.048.043 de doze.

„Dintre acestea, cele mai multe sunt produse de compania BioNTech/Pfizer – 11.595.129, compania Moderna – 1.705.200. Pentru cele produse de AstraZeneca, am recepţionat 3.374.000, iar pentru cele produse de Johnson&Johnson am recepţionat 987.800 de doze”, a spus Baciu.

El a arătat că pentru perioada următoare autorităţile au estimat livrări, pentru luna iulie, de 1.177.000 de doze de vaccin.

„Dar trebuie să ţinem cont că avem suspendate livrările pentru o parte din vaccinuri, tocmai pentru a avea un management cât mai eficient al stocurilor, iar pentru luna august avem confirmate până în acest moment o livrare de la Moderna de 868.800 de doze. De fapt, sunt 217.000 de doze care vor fi livrate săptămânal, iar pentru celelalte vaccinuri produse de celelalte companii aşteptăm confirmările, ca urmare şi a suspendării livrărilor pentru luna iunie şi o parte din luna iulie”, a mai arătat Baciu, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend