Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ce pǎrere ai, se cheltuie corect banii? Vezi ce vor sǎ facǎ aleşii din Curtea de Argeş în acest an!

Publicat

in

Vineri, 16 februarie, începând cu ora 10.00, la primǎria Curtea de Argeş va avea loc dezbaterea publicǎ în vederea aprobǎrii bugetului local. Proiectul a fost publicat de câteva zile pe internet, pe pagina instituţiei, însǎ a fost deja schimbat o datǎ. Argeşenii, locuitori ai oraşului, care au idei şi proiecte pentru acest an le pot depune la primǎrie, la registraturǎ, pânǎ la data de 15 februarie. Conform proiectului de investiţii lucrǎrile din acest an sunt destul de puţine ţinând cont cǎ o bunǎ parte din finanţǎri vin de la Guvern şi de la Agenţia Naţionalǎ a Locuinţei. Printre investiţiile finanţate din bugetul local în acest an se numǎrǎ urmǎtoarele: un autoturism, actualizarea registrului local al spaţiilor verzi, hidranţi supraterani sau 4 containere tip locuinţǎ. De asemenea se va achiziţiona o sirenǎ electronicǎ de alarmare publicǎ dar şi o instalaţie de sonorizare pentru Seminarul Teologic. Tot în acest an ar urma sǎ se reabiliteze podurile peste Valea Iaşului şi Valea lui Gan. Complexul de nataţie din Curtea de Argeş ar putea fi construit în acest an iar pe strada Rozelor s-ar putea face, în sfârşit, consolidarea terenului. Din bugetul local se alocǎ o parte din bani pentru douǎ blocuri de locuinţe ANL, destinate personalului medical şi angajaţilor din administraţia publicǎ localǎ dar şi pentru construcţie unei creşe şi a unei grǎdiniţe, cu banii primiţi din fonduri guvernamentale prin programul PNDL. Cea mai mare investiţie din bugetul local pentru anul 2018 este cea pentru staţia de tratare cu treaptǎ mecanicǎ. De asemenea ar urma sǎ se realizeze, în sfârşit, canalizarea menajerǎ pe strǎzile Cuza Vodǎ, Locotenent Pavelescu, Progresului, şi Valea Danului.

CLICK AICI SA VEZI PROIECTUL DE BUGET

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vești bune! Asimptomaticii nu îi pot infecta pe cei din jur

Publicat

in

De

Studiu bombă!  Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. Din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala, arată studiul, conform Mediafax.

Opt cercetători chinezi au făcut primul şi cel mai amplu studiu legat de cât de contagioase sunt persoanele care au infecţia COVID-19, dar nu au simptome ale bolii.

Ei pus o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Specialiştii i-au supravegheat atent timp de 5 zile.

După aceea, cele 455 de persoane au fost izolate şi monitorizate cu atenţie. Dintre acestea, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciuna nu a luat virusul SARS-COV-2. Certifică asta testarea PCR, analizele de sânge şi examinarea pulmonară prin tomografie.

Aceste noi date vor schimba cu siguranţă modul în care oamenii se vor raporta la acest virus în viitorul apropiat.

„În momentul în care există un contact prelungit aşa cum se întâmplă în familie sau la locul de muncă, rămâne un risc de a transmite, dar, la nivel de populaţie, atunci când mergem la terase, sau la supermarket, sau în altă parte riscul ca un asimptomatic să transmită este practic foarte, foarte mic, ceea schimbă mult datele problemei pentru că asta înseamnă că, dacă o persoană este asimptomatică şi ne întâlnim cu ea, avem un risc mic de a ne îmbolnăvi, lucru care este diferit faţă de ceea ce ştiam până acum”, explică medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Acest studiu ar putea schimba și modul în care se fac internările, iar oamenii se vor gândi dacă le va mai fi teamă când ies din casă.

„Acest studiu ar putea schimba trei elemente în plan practic: persoanele diagnosticate dar asimptomatice cu atât mai mult ar putea să stea acasă, să nu mai fie internate. În al doilea rând nu ar trebui să ne fie teamă în momentul în care ieşim din casă şi venim în contact cu alte persoane, să ne gândim că cei din jur, chiar dacă nu au simptome pot să transmit, riscul e categoric mai mic, în al treilea rând: singurul studiu din România vorbeşte de un procent de 2%, ceea ce înseamnă că 360.000 de români au trecut prin boală. Dacă ne gândim că maximum 20.000 sunt diagnosticaţi, asta înseamnă că, în rest, cei mai mulţi au avut forme asimptomatice. Studiul de faţă cumva ne linişteşte şi ne putem gândi că persoana simptomatică are un risc mic de a ne transmite în momentul în care ne întâlnim cu diverse ocazii”, mai spune Dr. Marinescu.

Studiul cercetătorilor chinezi este indexat de prestigioasa National Library of Medicine şi a fost trimis deja experţilor OMS pentru o reacţie din partea acestora.

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Economiei a făcut anunțul! Când s-ar putea redeschide mall-urile

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, la TVR, că românii ar putea să nu mai stea 14 zile în izolare la întoarcerea din vacanța în străinătate, iar mall-urile s-ar putea deschide la mijlocul lunii iunie.

„Aș numi așa de o zonă a liberalizării de întoarcere în țară. Eu sunt optimist că începând cu 15 iunie nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare, după ce revii în țară. Vrem să relaxăm și mai mult măsurile. Nu vorbesc doar de Bulgaria și Grecia, ci și de țările care au o incidență a cazurilor mică.

Mâine, (n.r. marți) la ora 3, am o întânire cu reprezentanții mall-urilor. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor 2 săptămâni, să deschidem magazinele. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu.

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend