Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ce pǎrere ai, se cheltuie corect banii? Vezi ce vor sǎ facǎ aleşii din Curtea de Argeş în acest an!

Publicat

in

Vineri, 16 februarie, începând cu ora 10.00, la primǎria Curtea de Argeş va avea loc dezbaterea publicǎ în vederea aprobǎrii bugetului local. Proiectul a fost publicat de câteva zile pe internet, pe pagina instituţiei, însǎ a fost deja schimbat o datǎ. Argeşenii, locuitori ai oraşului, care au idei şi proiecte pentru acest an le pot depune la primǎrie, la registraturǎ, pânǎ la data de 15 februarie. Conform proiectului de investiţii lucrǎrile din acest an sunt destul de puţine ţinând cont cǎ o bunǎ parte din finanţǎri vin de la Guvern şi de la Agenţia Naţionalǎ a Locuinţei. Printre investiţiile finanţate din bugetul local în acest an se numǎrǎ urmǎtoarele: un autoturism, actualizarea registrului local al spaţiilor verzi, hidranţi supraterani sau 4 containere tip locuinţǎ. De asemenea se va achiziţiona o sirenǎ electronicǎ de alarmare publicǎ dar şi o instalaţie de sonorizare pentru Seminarul Teologic. Tot în acest an ar urma sǎ se reabiliteze podurile peste Valea Iaşului şi Valea lui Gan. Complexul de nataţie din Curtea de Argeş ar putea fi construit în acest an iar pe strada Rozelor s-ar putea face, în sfârşit, consolidarea terenului. Din bugetul local se alocǎ o parte din bani pentru douǎ blocuri de locuinţe ANL, destinate personalului medical şi angajaţilor din administraţia publicǎ localǎ dar şi pentru construcţie unei creşe şi a unei grǎdiniţe, cu banii primiţi din fonduri guvernamentale prin programul PNDL. Cea mai mare investiţie din bugetul local pentru anul 2018 este cea pentru staţia de tratare cu treaptǎ mecanicǎ. De asemenea ar urma sǎ se realizeze, în sfârşit, canalizarea menajerǎ pe strǎzile Cuza Vodǎ, Locotenent Pavelescu, Progresului, şi Valea Danului.

CLICK AICI SA VEZI PROIECTUL DE BUGET

Advertisements

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Semnalul de alarmă a fost tras: Am avut pacienți asimptomatici cu leziuni pulmonare severe

Publicat

in

De

„În ultimele zile am avut 15-16 pacienți noi pe zi, capacitatea acestui spital a ajuns la limită. În două-trei zile va trebui să ne reorganizăm, din nou, să închidem parte din secția de non-covid și să o transformăm din nou în secție covid”, a spus managerul Spitalului „Victor Babeș”.

Specialistul a povestit că a fost martorul unor situaţii uluitoare, în care pacienţi confirmaţi cu coronavirus veneau la spital şi îi anunţau că sunt infectaţi, dar refuzau internarea şi tratamentul.

„Au fost pacienți care au refuzat tratamentul, pacienți care doresc să plece și, mai nou, sunt pacienți vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că ei sunt covid-pozitiv și că ei nu se internează în spital. Nici nu știu de ce mai vin să ne înștiințeze că sunt pozitiv. Vin cu hârtia de la laborator, spunând că ‘și eu sunt pozitiv’ și pleacă”, a povestit medicul.

Aceşti oameni sunt contagioși și transmit boala mai departe, caz în care pot fi anchetați penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor: „Iau la cunoștință, semnează și pleacă”, spune dr. Musta.

O situaţie neplăcută cu care se confruntă în această perioadă medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara o reprezintă pacienţii care solicită tratamente la comandă sau ameninţă cadrele medicale că le dau în judecată dacă îi transferă în alte spitale.

„Dacă până acum oamenii ascultau sfaturile noastre, au început să vină să ne solicite tratamentele la comandă, au început să ne amenințe că ne dau în judecată dacă vrem să-i transferăm într-un spital suport, pentru că spitalul nostru e prea plin, sunt comportamente care sunt greu de suportat, care denotă o lipsă de respect față de cadrele medicale”, a precizat doctorul.

Dr. Virgil Musta semnalează şi grava problemă a manipulării oamenilor. Referitor la pacienţii asimptomatici, specialistul atrage atenţia că a avut pacienţi asimptomatici în cazul cărora, în urma evaluării, s-au constatat leziuni pulmonare severe.

„Sunt persoane care sunt manipulate foarte ușor și, indiferent de ce spui, ei au părerea lor și te contrazic. Sunt totuși persoane care te înțeleg dar consideră că pot desfășura izolarea la domiciliu și că condițiile de acasă sunt superioare celor din spital. Noi nu ținem oamenii cu forța, dar cel mai bine este ca inițial să-i putem evalua, să facem investigații, să vedem care este starea reală. Am avut pacienți asimptomatici care, în momentul când i-am evaluat, am constatat că au o formă gravă, leziuni pulmonare severe. În două-trei zile au apărut simptomele. Este mai corect să evaluăm și, după care, dacă doresc să solicitate externarea, nu ne putem opune”, a adăugat dr. Virgil Musta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Pro România dă o nouă lovitură PSD-ului: A demisionat din PSD pentru că nu a vrut să renunțe la principiile în care crede

Publicat

in

De

Pro România anunţă luni pe Facebook „transferul” unui senator PSD de Neamţ, care va fi şi candidatul partidului condus de Victor Ponta la şefia Consiliului Judeţean Neamţ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend