Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ce mănâncă puii de pisică?

Publicat

in

Pentru ca pisoii să crească și să se dezvolte într-un mod sănătos, alegerea nutrienților corecți este crucială. Având în vedere că au nevoi nutriționale unice, pisoii ar trebui să consume o dietă diferită de pisicile adulte. Pisicuța ta va avea cele mai mari șanse de a deveni un adult sănătos și activ dacă o hrănești cu o dietă echilibrată și specializată.

Pisicile încep să adopte o dietă mai diversificată pe măsură ce mamele lor le înțărcă de lapte. Dacă nu ești sigur cu ce să hrăniți pisoii sau ce consumă pisoii, este recomandabil să cauți produse special create pentru pisicile tinere și să alegi alimente premium care sunt bogate în nutrienții necesari. Pentru a crește și a se dezvolta, pisoii au nevoie de o dietă echilibrată și bogată în proteine. De asemenea, au nevoie de calciu pentru a construi dinți și oase puternice și sănătoase și DHA pentru a sprijini dezvoltarea creierului și a ochilor.

Sapte alimente pentru a-ți hrăni pisoiul în primul an de viață

Alimente conservate pentru pisici

Alimentele conservate pentru pisici oferă o gamă largă de ingrediente, făcându-le o alegere excelentă pentru a introduce noi alimente și arome pisoiului tău. El va putea să guste creveți, pește, mai multe tipuri de pui și multe altele. În plus, deși unele conțin doar carne, altele includ și alte componente, cum ar fi legumele. Îi poți da o lingură ca recompensă sau pentru a-i suplimenta dieta obișnuită.

Omletă

Oferă-i pisoiului o cantitate mică atunci când gătești omletă. Pisicuța ta o va adora și este hrană fantastică. Dă-i-o mai întâi pisicuței, înainte de a o asezona cu sare și piper.

Pește de apă dulce și sărată

Dacă îi oferi pisicii tale peștele gătit, ea va fi fericită. Orice pește prăjit este bun, dar o cantitate mică de păstrăv, somn, somon sau ton ar fi apreciată. Din nou, chiar dacă cere mai mult, dă-i doar un pic – o linguriță – pentru că doar de atât are nevoie.

Carne gătită

Simte-te liber să îi oferi pisicuței tale bucăți de carne de vită gătită, pui, curcan, miel sau alte cărnuri slabe. Evită cărnurile grase, prăjite sau cele cu săruri, nitrați sau conservanți. Nu-i oferi pisoiului tău hot dog, slănină sau cârnați, deoarece acestea îi vor deranja sistemul digestiv. Când îi dai carne, tai-o în bucăți mici. Unii pisoi devin lacomi și se pot îneca cu bucăți mari.

Salată Verde

Adăugarea unor legume în dieta pisoiului tău îi va oferi fibre și câteva vitamine și minerale, chiar dacă pisicile sunt animale carnivore. Poți să îi dai câteva buchețele de broccoli, niște salată verde tocată mărunt sau alte verdeață de salată.

Dovleac

Dacă ai de gând să gătești dovleac pentru masa ta, păstrează câteva bucăți pentru pisicuța ta. Rade un pic de dovleac, apoi întinde-l pe niște prosoape de hârtie, pune-l câteva secunde în cuptorul cu microunde și oferă-i pisicuței tale odată ce s-a răcit. Păstrează restul la rece pentru încă o zi.

Hrana uscată pentru pisoi

Chiar dacă îi introduci și alte alimente, acesta ar trebui să fie alimentul ei principal, deoarece prea multe schimbări pot provoca tulburări digestive. Simte-te liber să schimbi aromele alimentelor, dar rămâi în cadrul aceleiași mărci pentru a menține o oarecare constantă.

Cerințele nutriționale ale pisicilor se modifică pe măsură ce îmbătrânesc, dar hrana uscată Royal Canin Kitten, pentru pisici, este creată special pentru a oferi asistență optimă în primele luni de viață.

Hrănirea pisoiului trebuie făcută în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalajul mâncării. Toate vitaminele și mineralele necesare creșterii scheletice sănătoase sunt prezente în hrana pentru pisoi Royal Canin Kitten, precum și antioxidanții care ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos și EPA și DHA pentru dezvoltarea sănătoasă a sistemului nervos central.

Intră acum pe Petmaster.ro și comandă noua mâncare a pisicuței tale!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Alocații majorate începând cu luna aceasta! Cu cât vor primi, în plus, părinții

Publicat

in

sursa foto:  romaniatv.net

    Alexandra Pătrașcu, redactor

  • 07.02.2023

Alocațiile pentru copii s-au majorat la începul acestui an cu aproape 14%, valoarea inflației anunțate de Institutul Național de Statistică (INS) pentru 2022. Primele alocații mărite vor intra pe carduri chiar de miercuri, 8 februarie 2023

Începând din această lună, alocațiile pentru copii vor avea următoarele valori:

  • 683 de lei – pentru copiii cu vârsta de până la doi ani (sau de până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilități);
  • 277 de lei – pentru copiii cu vârsta între doi și 18 ani (precum și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale);
  • 683 de lei – pentru copiii cu dizabilități cu vârsta între trei și 18 ani.

COMENTEAZĂ

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Marcel Boloș, după transmiterea declarațiilor de cheltuieli din ianuarie: ‘Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 miliarde de euro și tragem să salvăm până la ultimul cent pe care îl putem obține’

Publicat

in

Astfel, Autoritatea de Management a Programului Operațional Infrastructură Mare a transmis declarații de cheltuieli în valoare de 104 milioane euro, Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate – 21 milioane euro, Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional – 52 milioane euro și Autoritatea de Management a Programului Operațional Capacitate Administrativă – 7 milioane euro.

„Ne-am asumat că vom aduce anul acesta rata de absorbție cât mai aproape de 100%, fără să ne permitem să acceptăm mai puțin de 95%. Începutul ne face să fim optimiști că vom reuși ceea ce ne-am propus, după ce am senat în 30 de zile peste 600 contracte de finanțare, în valoare de aprox. 257 milioane euro. Ele se adaugă celor peste 2.300 semnate anul trecut. Cel mai important este că impactul proiectelor pe care le finanțăm prin aceste programe operaționale se regăsește atât în economie, prin sprijinul pe care l-am acordat mediului de afaceri, cât și în calitatea vieții din mediile rural și urban, prin investițiile în infrastructura de transport, în extinderea rețelelor de apă și apă uzată, în energie verde sau în domenii precum educație sau sănătate”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

În ceea ce privește execuția Cadrului Financiar Multianual 2014-2020, până la această dată, sumele totale primite de la Comisia Europeană, reprezentând prefinanțări și rambursări, aferente programelor finanțate din FESI (PO Infrastructură Mare, PO Competitivitate, PO Regional, PO Capacitate Administrativă, PO Asistență Tehnică, PO Capital Uman, PN Dezvoltare Rurală, PO Pescuit și Afaceri Maritime) și din FEAD (POAD) se situează la aprox. 26,1 miliarde euro (6,2 miliarde euro de la începutul anului 2022 până în prezent, din care 180 milioane euro în anul 2023), ceea ce reprezintă aprox. 74% din alocarea UE aferentă acestor programe.

Peste 15.000 de contracte cu beneficiarii

În plus, s-au rambursat de către Comisia Europeană aprox. 12,55 miliarde euro pentru plăți directe în agricultură (1,86 miliarde euro de la începutul anului 2022 până în prezent).

Autoritățile de management au semnat 15.358 contracte de finanțare  cu beneficiarii, cu o valoare totală de aprox. 47,4 miliarde euro, iar plățile totale către beneficiari în cadrul contractelor semnate însumează aprox. 20,1 miliarde euro.

Sumele solicitate Comisiei Europene sunt de aprox. 16,9 miliarde euro (5,02 miliarde euro de la începutul anului 2022 până în prezent). Din acestea, CE a efectuat rambursări de aprox. 14,94 miliarde euro: 4,4 miliarde euro de la începutul anului 2022, din care 180 milioane euro în anul 2023.

Până în prezent, în cadrul exercițiului financiar 2014-2020 nu au fost dezangajate sume aferente programelor operaționale, întrucât valoarea aplicațiilor de plată transmise CE a acoperit necesarul de cheltuieli, se arată în comunicatul transmis de MIPE.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend