Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ce mai reclamă argeşenii la ISU Argeş şi cât de legal e grătarul din faţa blocului

Avatar

Publicat

in

Argeşenilor le place să facă petiţii, nu pentru a-şi apăra drepturile, nici pentru o cauză nobilă ci mai ales din răzbunare. Evenimentul tragic de la Colectiv, mediatizarea lui excesivă precum şi mediatizarea leigislaţiei în vigoare cu privire le prevenirea incendiilor şi la modul de eliberare a autorizaţiilor şi avizelor, le-a adus argeşenilor un plus de informaţie pe care o folosesc atunci când fac reclamaţii. Aşa se face că, numai în primele 6 luni ale anului 2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a primit 256 de petiţii, cu 53% mai multe petiţii faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. O creştere spectaculoasă şi care demonstrează că argeşenii nu caută neapărat să-şi apere drepturile şi libertăţile ci stă mai degrabă stau cu ochii pe vecini şi amici. Dintre aceste petiţii au fost însă şi unele orientate către rezolvarea unor cazuri reale şi importante, dar neînţelegerile dintre vecini sunt mai frecvente decât ar fi necesar. Ce reclamă argeşenii ? Ba că vecinul nu respectă legislaţia cu privire la prevenirea incediilor, că tot aflat despre ea după evenimentul tragic de la Colectiv, ba că fumul vecinul e luat de curenţi şi adus în curtea reclamantului, chit că acest lucru se întâmpă de 40 de ani de când personajele convieţuiesc mai paşnic sau mai puţin paşnic unele lângă altele, sau reclamă faptul că vecinul şi-a pus căpiţa de fân prea aproale de gardul reclamantului sau c[ tocmai şi-a tras gratar în curte aproape de hotar şi exemplele continuă.

Şi tot argeşenii, dar de data aceasta în necunoştinţă de cauză, mai reclamă la ISU alunecările de teren, ferm convinşi că inspectorii le  sunt cei care le vor rezolva probleme însă lucrurile nu stau deloc aşa căci comisia de experitiză în caz de alunecări de teren nu este  organizată de cei de la Situaţii de Urgenţă chiar dacă ei deţin calitatea tehnică la nivelul Consiliului Judeţean. Şeful Serviciului Prevenire, din cadrul ISU Argeş, colonelul Daniel Baicu, a confirmat faptul că peste 60 % din petiţii sunt reclamaţii între vecini şi a precizat că, pentru soluţionarea acestora e nevoie de foarte multă atenţie şi echidistanţă pentru că există cazuri în care oamenii s-au judecat prin tribunale, au primit sentinţe definitive şi, nemulţumiţi de acestea, caută noi soluţii de redeschidere a proceselor. În plus, orice recflamaţie trebuie verificată, fie că e justificată sau nu, întrucât nimeni nu poate risca să nu ia în seamă o acuzaţie de risc de incendiu. Toate aceste reclamaţii consumă însă resurse umane şi financiare importante căci în primele 6 luni ale acestui an, departamenteul de secretariat şi documente clasificate a înregistrat nu mai puţin de 30 de documente, dar inspectorul şef al ISU Argeş, Liviu Popescu, spune că, indiferent de situaţie, pe militari trebuie să-i caracterizeze corectitudinea, dreptatea şi blândeţea . Un lucru este cert şi cât se poate de ilegal –grătarul de la oraş. Cu alte cuvinte, nu mai faceţi grătare în faţa sau în spatele blocului.Este şi necivilizat dar şi total ilegal.

Publicitate

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban, noi precizări despre decizia CCR. Ce se întâmplă cu alegerile parlamentare

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi referitor la decizia CCR care a stabilit că Parlamentul decide data alegerilor parlamentare că i se pare ceva „foarte straniu” şi a adăugat că în cazul în care Legislativul nu vrea să stabilească data respectivă, „nu ai ce să le faci parlamentarilor”.

„Au declarat public că vor amânarea alegerilor. (…) Deci, noi am stabilit data alegerilor în baza prevederilor constituţionale şi în baza prevederilor legii aflate în vigoare. Eram obligaţi să facem lucrul ăsta, pentru că astea sunt prevederile legii. De ce e data de 6 decembrie? Pentru că trebuie să ţii cont de două elemente constituţionale, durata mandatului de parlamentar, care e patru ani şi durata mandatului expiră pe 20 decembrie.

În plus, ai termenul constituţional de maximum 20 de zile de la data alegerilor în care preşedintele convoacă Parlamentul nou ales pentru prima şedinţă de validare a mandatelor şi de depunere a jurământului.

Publicitate

Deci, astea sunt prevederile constituţionale de care noi am ţinut cont. Mandatele expiră pe 20, noi am stabilit data de 6 decembrie „, a declarat Orban la B1 TV, întrebat dacă urmare a deciziei CCR, care a stabilit că Parlamentul decide data alegerilor parlamentare, PSD va vrea prin Legislativ să amâne data scrutinului fixată de Guvern pentru 6 decembrie.

Întrebat dacă în ultimii 30 de ani s-a întâmplat vreodată ca Parlamentul să decidă data alegerilor generale, premierul a spus: „Eu nu-mi aduc aminte”.

„În plus, gândiţi-vă că parlamentarii nu răspund pentru voturile politice din mandat. Deci, dacă Parlamentul nu poate să stabilească data alegerilor că nu vin parlamentarii la cvorum şi nu se poate adopta legea, ei nu răspund. Ce faci? Dacă Parlamentul – a acceptat Curtea Constituţională că pot să stabilească ei data alegerilor – nu vrea să stabilească data alegerilor, nu ai ce să le faci parlamentarilor. Cine stabileşte data alegerilor ? Normal, o dă Guvernul, dar… adică, mi se pare ceva foarte straniu, foarte straniu”, a afirmat Orban.

Fiind întrebat dacă Executivul mai poate întări în vreun fel data de 6 decembrie ca dată a scrutinului parlamentar, premierul a precizat: „Decizia Curţii a respins sesizarea legată de neconstituţionalitatea legii prin care Parlamentul şi-a acordat singur dreptul de a stabili data alegerilor”.

Premierul a adăugat că este curios ce se va întâmpla privitor la acest subiect, reafirmând că deja Parlamentul a stabilit data alegerilor pentru 6 decembrie.

„Sigur că, odată ce am dat decizia, prin hotărâre de guvern, şi am stabilit data alegerilor, repet, pe cadrul constituţional şi legal existent la data la care am stabilit, acum e un pic mai greu. Chiar sunt curios ce se întâmplă. Dacă vine Parlamentul şi dă o lege prin care stabileşte: data alegerilor parlamentare este iunie 2022? Ce se întâmplă, în ce situaţie ajungem? Adică, o să fie două alegeri? Noi mergem la alegerile pe care le-am convocat în 6 decembrie? Evident că e neconstituţional, evident că ai un termen maxim de prelungire a mandatelor”, a afirmat Orban

Curtea Constituţională a României a respins marţi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, informează agerpres.ro

Citește și:

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘A fost una dintre cele mai grele bătălii, ne pare rău că nu am putut să batem PSD’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, marţi seară, că PNL a câştigat alegerile locale, la votul politic, cu 34%, fiind urmat de PSD, cu 30%, şi USR cu 13%. Orban a precizat că PSD are 1.450 de primari, PNL 1.250, PMP 50 şi USR 45, iar în ceea ce priveşte consiliile judeţene PNL are 17, iar UDMR 4, restul fiind ale PSD. În plus, Orban afirmă că PNL a câştigat pentru prima dată votul politic din Teleorman, urmând a avea majoritate în Consiliul Judeţean.

”PNL a câştigat alegerile cu 34%. Pe locul doi a fost PSD cu 30%, asta la votul politic şi pe locul 3 USR, cu 13%. Ăsta este rezutatul. Unii nu văd decât victoriile de la Timişoara şi de la Braşov ale USR PLUS. Foarte bine, asta a fost decizia alegătorilor (…) deşi rezultatele concrete în cele două oraşe se văd”, a afirmat, marţi seară, preşedintele PNL Ludovic Orban, întrebat despre declaraţiile contondente ale liderilor USR PLUS cu privire la criteriile de integritate.

Orban a precizat că ”PSD a plecat de la 1.700 de primari şi are 1.430 de primari, PNL cu 1.250 – nu avem încă toate datele, urmează PMP cu 50 de primari şi abia pe locul 4 e USR PLUS cu 45 de primari. 1.250 de primari, comparabil cu 45 de primari. Noi ne comparăm cu PSD-ul. Ne pare rău că nu am putut să batem PSD, dar (…) este foarte greu în sistem de alegeri într-un tur să baţi un primar PSD”.

Publicitate

Întrebat cum a reuşit PNL la Vrancea, unde social-democratul Marian Oprişan deţinea preşedinţia Consiliului Judeţean din 2000, Orban a afirmat: ”A fost una dintre cele mai grele bătălii. Echipa noastră de acolo nu a mai acceptat niciun fel de compromis, nu a mai acceptat să-şi bage dracul coada n organizaţie şi a ales în mod solidar o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu Oprişan. Acolo am câştigat, deşi scorul politic pentru PSD a fost aproximativ egal cu scorul nostru”.

De asmenea, Orban a vorbit despre faptul că PNL a câştigat pentru prima dată în judeul Teleorman.

”La Teleorman este prima dată când PNL câştigă Teleormanul, la vot politic la Consiliul Judeţean. Nu numai că-l câştigă, dar îl câştigă cu o diferenţă de peste patru procente faţă de PSD. Avem aproape 44$ la Consiliul Judeţean şi vom avea majoritatea prin sistemul de repartizare. Nu am reuşit să batem PSD, dar am plecat de la şapte preşedinţi de Cj şi am ajuns la 17. PSD are 20 de preşedinţii de Cj şi UDMR 4, în rest, nicio altă formaţiune politică, nici măcar nu s-a apropiat de şansa de a câştiga vreo preşedinţie de CJ”, a mai declarat Orban, informează news.ro

Citește și:

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend