Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

CE Handbal (m): Spania, Suedia și Norvegia, victorii în Grupa Principală II (Rezultatele zilei)

Publicat

in

Reprezentativele Spaniei, Suediei și Norvegiei au obținut victorii, vineri, în Grupa Principală II din cadrul Campionatului European de handbal masculin din Ungaria și Slovacia.

Rezultatele înregistrate vineri în Grupa Principală II:

Rusia vs Spania 25-26

Polonia vs Suedia 18-28

Germania vs Norvegia 23-28

Clasament:

1. Spania (87-76 golaveraj) 6 puncte

2. Norvegia (92-77) 4

3. Suedia (85-73) 4

4. Germania (76-80) 2

5. Rusia (71-77) 2

6. Polonia (72-100) 0.

*Dacă echipele termină la egalitate de puncte, departajarea se face în funcție de rezultatele din meciurile directe.

Primele două clasate în Grupele Principale se califică în semifinale (28 ianuarie), în timp ce finalele au loc pe 30 ianuarie la Budapesta.

România a ratat prezența la turneul final, ultima participare a tricolorilor fiind în 1996.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Video – Rușii sufocă apărarea ucraineană prin forță brută: Armata roșie folosește cele mai grele arme non-nucleare în Donbas

Publicat

in

De

Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a spus vineri, pe Twitter, că Rusia folosește cele mai grele arme non-nucleare în estul Ucrainei și a cerut țărilor NATO să trimită de urgență sistem de lansare de rachete multiple (MLRS), aceste echipamente militare fiind vitale pentru ca apărarea ucraineană să poată contrabalansa superioritatea Rusiei în ceea ce priveşte armamentul greu.

Podoliak a postat și un videoclip cu sistemul rusesc de aruncătoare de flăcări „Solntspek” care face ravagii în Ucraina și pentru forțele de apărare nu dispun de un răspuns adecvat.

„Videoclipul arată activitatea sistemului rusesc de aruncătoare de flăcări Solntsepek. Unii parteneri ezită să furnizeze armele necesare de teama escaladării. Escaladare?! Rusia folosește deja cele mai grele arme non-nucleare împotriva ucrainenilor și arde oamenii de vii”, a scris consilierul lui Volodimir Zelenski.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Conferința ‘Cele mai bune practici anticorupție – educație și prevenire’, la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu

Publicat

in

De

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu (CCIA Sibiu), în parteneriat cu Serviciul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la București și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), a organizat joi, 26 mai, conferința „Cele mai bune practici anticorupție – educație și prevenire”.

Conferința, susținută de experții Biroului Federal de Investigații (FBI) pentru România și Moldova, a fost urmată de o prezentare a Programului SelectUSA 2022, gestionat de Guvernul Federal al SUA, precum și o prezentare a Summitului de investiții SelectUSA 2022. La eveniment au participat alături de reprezentanții SUA, președintele CCIA Sibiu, dl. Octavian Isailă, subprefectul Județului Sibiu, dl. Daniel Moșin, vicepreședintele consiliului județean Sibiu, dl. Luca Marcel-Constantin și prorectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, conf. univ. dr. Horatiu Dura.

„Corupția este unul dintre cele mai mari obstacole în calea creșterii economice, dezvoltării sociale și eforturilor de reducere a sărăciei, la nivel global. Corupția limitează creșterea economică prin descurajarea investițiilor și creșterea costurilor de tranzacție, ceea ce duce la o alocare greșită a resurselor și subminarea funcțiilor instituțiilor statului. În vederea îmbunătățirii cooperării dintre sectorul public și cel privat, CCIA Sibiu și CCIR susțin transparența în toate etapele procesului de achiziție publică, ca modalitate în reducerea riscului de corupție și în creșterea procedurilor de achiziții publice. Încurajăm operatorii privați să introducă în contractele lor clauze anticorupție, care să permită părții nevinovate să rezilieze unilateral contractul în cazul în care cealaltă parte este condamnată definitiv pentru corupție și să utilizeze chestionare de due diligence pentru a evalua integritatea partenerilor de afaceri, de-a lungul întregului lanț de aprovizionare și distribuție”, a declarat președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, dl. Octavian Isailă.

Reprezentanții FBI prezenți la eveniment au subliniat faptul că „pentru a obține rezultate bune în ceea ce privește combaterea corupției, este obligatorie o colaborare perfectă cu mediul privat. În fiecare zi, numărul amenințărilor crește fie că vorbim de cele din domeniul IT, fie de cele din domeniul bancar sau imobiliar. De foarte multe ori, mediul privat reușește să identifice înaintea FBI eventualele probleme de corupție, colaborarea cu instituția noastră fiind extrem de importantă în acest caz. FBI trebuie însă sa facă primul pas și să vină către mediul privat și să întrebe cu ce îi poate ajuta. Numai împreună cu mediul de afaceri, prin coordonare și prin educare putem să construim o adevărată reziliență împotriva acestui flagel”.

Oportunități pentru companiile sibiene de a investi pe piața americană

Programul SelectUSA (www.selectusa.gov) promovează și facilitează investițiile în afaceri în Statele Unite prin coordonarea agențiilor guvernamentale federale conexe, pentru a servi drept punct unic de contact pentru investitori. SelectUSA ajută investitorii să găsească informațiile de care au nevoie pentru a lua decizii, să se conecteze cu oamenii potriviți la nivel local, să navigheze în sistemul de reglementare federal și să găsească soluții la problemele legate de guvernul federal.

„După cum bine știți, investițiile străine sunt foarte importante pentru orice țară, deci implicit și pentru Statele Unite ale Americii. SelectUSA reprezintă o excelentă oportunitate de a învăța legislația din America, despre mediul de de afaceri, oportunități de business sau sistemul de taxe. Companiile românești interesate să investească în Statele Unite ale Americii se pot înscrie în programul Select USA, cel mai important program promovat de către autoritățile americane. Astfel, antreprenorii români vor avea ocazia să facă cunoștință cu autoritățile locale și, mai important, să cunoască legislația, știindu-se faptul că aceasta diferă de la un stat la altul”, a declarat atașatul comercial pentru România și Moldova al Ambasadei SUA la București, dl. Thomas Hanson.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend