Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ce facem după excesele alimentare de Paște? Sfaturi de la nutriționistul vedetelor

Publicat

in

”Ceea ce este bine legat de masa de Paște este că nu sunt neapărat lucruri pline de grăsime. Dacă este drob este făcut la cuptor, niciun stres pentru digestie, dacă oul a fost mâncat fără maioneză, din nou, nu este nicio greșeală. Oul, într-adevăr, poate să pice mai greu în momentul în care avem noi o bilă mai leneșă. De asemenea, toată această senzație de greu nu este neapărat reflectată pe cântar în număr de kilograme în plus, pentru că noi avem nevoie de câteva ore sau câteva zile să reușim să procesăm toată acestă cantitate mare de proteine.

”Cel simplu lucru după un exces este să îi dăm o pauză organismului”

Ce înseamnă această pauză? Hidratare din belșug și nu mă refer doar la apă ci și la ciorbe, dacă se poate de legume, pentru că este piața plină de ștevie, lobodă, etc., la care nici măcar nu merită să le numărăm caloriile. Acolo avem doar apă, fibre, vitamine, minerale, deci doar sănătate. A se consuma fără moderație de această dată. Puteți abuza de ea, puteți mânca ciorbă de trei ori pe zi! Nimeni nu se gândește la ciorba ca la alimentul ideal de slăbit! Este o chestiune pe care v-o recomand.

Apoi produsele lactate slabe care, în perioada de primăvară, sunt mai bune decât oricând, pentru că animalele au iarbă proaspătă. Fie că e vorba de lapte bătut, lapte dulce, iaurturi, chiar și cașul sau brânza proaspătă are în compoziție calciu din belșug care ne ajută să deblocăm metabolismul și să îl ajutăm să ardă mai repede grăsimea de rezervă”, a povestit Mihaela Bilic la Antena 3, la ”Sfat de Sănătate”.

”Peștele este cea mai sănătoasă și mai nepericuloasă proteină”

Și ”dacă tot spunem că am făcut un abuz de ouă și carne în perioada de Paște, masa de lactate poate fi o masă de sine stătătoare”, spune medicul.

”Peștele este cea mai sănătoasă și mai nepericuloasă proteină pentru că, și dacă este gras, grăsimile respective ajută la slăbit, iar în momentul în care, lângă el, punem niște legume proaspete sau niște legume la abur, din nou este vorba despre o masă de slăbit.

După orice abuz, cea mai sigură cale de a ajuta organismul este să nu mănânci. Dacă am mâncat astăzi foarte mult, hai să începem mâine dimineață cu o cafea și să mutăm prima masă a zilei undeva după prânz ca să îi dăm organismului posibilitatea să își revină. Nu este greșit nici să mâncăm de două ori pe zi, ca adult. Atenție! Chestiunea cu 3 mese pe zi și două gustări este recomandată doar copiilor în creștere. Maturitatea, din punct de vedere alimentare, se dobândește în momentul în care, timp de cinci ore, între mese, nu mănânci absolut nimic. Deoarece, care este principala noastră cauză pentru îngrășat? Ronțăitul! Noi nu ne îngrășăm din ciorbă și tocăniță, din mâncare gătită, ci ne îngrășăm din toate aceste produse.

Plimbarea în aer liber, prietena siluetei

Și dacă tot vorbim despre excese, trebuie să înțelegem să simpla mișcare, statul la aer, simplul mers, faptul că ne ridicăm de la masă și schimbăm puțin atmosfera și mediul este benefic. Natura ne încarcă cu un alt tip de energie”, a mai spus medicul.

Cât despre cozonac, nutriționistul spune că poate fi consumat.

”Categoric îl consumăm! Este o prăjitura pufoasă. Aici vorbim despre densitatea calorică, este o noțiune care ne recomandă să consumăm produsele care au volumul cât mai mare și greutatea cât mai mică. Adică produsele expandate cu aer. Avem în listă bagheta, pâinea albă pufoasă, cozonacul cu cât mai pufos, cu atât mai bine, avem înghețata, un amestec cu lapte dar care este expandat. Pufuleții sunt un alt exemplu de mâncare cu densitatea calorică mică, adică unde avem puține calorii, dar un volum mare.

Alcoolul favorizează acumularea grăsimii

La fel ciorba și legumele, care sunt pline de apă. Deci, fie că vorbim despre aer sau apă, produsele care sunt bogate în aer și apă nu sunt periculoase pentru siluetă. În schimb, de cealaltă parte, cu densitate calorică mică, sunt migdalele, nucile, semințele, care au un volum extrem de mic, apă sub 10% și găsim într-un pumn de migdale 650 de calorii.

Deci cozonacul nu este cel mai periculos dulce, tocmai pentru că este pufos!”, a mai spus Mihaela Bilic.

În ceea ce privește alcoolul, ”este bine să ne oprim la două pahare pe zi pentru femei, în perioada de sărbătoare și trei pentru bărbați. Orice mâncare care este stropită cu alcool se va transforma mai repede în grăsime de rezervă. Pentru că el deschide calea metabolică spre sinteza de grăsimi și atunci tot ce este consumat împreună cu alcoolul este riscant pentru că ne afectează silueta”, a concluzionat medicul.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, la prima victorie în acest campionat

Publicat

in

De

Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanţa a obţinut prima sa victorie din actualul sezon al Ligii Naţionale de baschet feminin, 74-64 (22-15, 14-20, 24-14, 14-15) cu CS Municipal Târgovişte, duminică, pe teren propriu, într-un meci din etapa a patra, potrivit Agerpres.

Echipa de la malul Mării pierduse primele sale trei partide.

Cele mai bune de la învingătoare au fost islandeza Sara Run Hinriksdottir, 18 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, şi americanca Ciara Eleanor Rosten, cu 15 p, 10 rec.

Gabriela Irimia, cu 25 p, 11 rec, şi Ancuţa Stoenescu, 20 p, 3 pd, s-au remarcat de la oaspete.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE – Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

Clasament

1. CS Municipal Satu Mare 8 puncte (4 jocuri)

2. CS Municipal Alexandria 7 p (4 j)

3. BC Sirius Târgu Mureş 6 p (3 j)

4. CS Universitatea Cluj-Napoca 5 p (3 j)

5. Acad Phoenix CSU Simona Halep Constanţa 5 p (4 j)

6. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 5 p (3 j)

7. CS Municipal Târgovişte 5 p (4 j)

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Aglomerație la centrul de vaccinare de la Catedrala Mare din Târgu Mureş, unde Biserica Ortodoxă Română și-a dat acceptul

Publicat

in

De

Peste 200 de persoane s-au prezentat, duminică dimineaţă, pentru a se imuniza cu vaccinul Johnson&Johnson la caravana mobilă de vaccinare de la Catedrala Mare din Târgu Mureş, astfel încât Direcţia de Sănătate Publică Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş au suplimentat numărul dozelor prevăzute iniţial şi au adus la faţa locului încă un echipaj medical, potrivit Agerpres.

“Ne aflăm în faţa Catedralei Mari şi vaccinăm persoanele interesate, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe din Târgu Mureş, căreia doresc să îi mulţumesc. Este o cerere foarte mare, lucru care ne bucură foarte mult, suplimentăm cu încă un echipaj care va vaccina. Interesul este crescut şi am dat asigurări tuturor că nu vom pleca de aici până când fiecare doritor nu va fi inoculat cu noul vaccin. Cred că pe trendul care este la nivel naţional şi pe cel judeţean, în care vaccinările au crescut foarte mult, există un interes crescut, suntem pregătiţi şi vom face faţă întregii solicitări. Aproape în fiecare duminică merg la biserică, iar ideea vaccinării în faţa bisericii mi-a venit văzând că este un aflux mare de oameni la biserici. Mi-am spus că ar fi bine să aducem mai aproape de oameni vaccinul astfel încât, cine vine la biserică, să aibă posibilitatea ca, atunci când intră sau iese, să se vaccineze. Şi mă bucur că târgumureşenii au înţeles ideea noastră, astfel încât în fiecare duminică vom fi în faţa altor biserici. Interesul fiind crescut, putem să îi vaccinăm pe oameni mult mai uşor, fără programare şi cu un timp de aşteptare mai mic. Această acţiune este în colaborare cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean Mureş, căruia trebuie să-i mulţumesc (…). Johnson&Johnson este vaccinul care se inoculează astăzi, iar, în măsura în care nu sunt suficiente, suntem pregătiţi să suplimentăm numărul de doze. Orice persoană dornică să se vaccineze nu va pleca nevaccinată de aici”, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Iuliu Moldovan, a arătat, la rândul său, că, iniţial, pentru caravana mobilă de la Catedrala Mare din Târgu Mureş au fost pregătite 50 de doze, însă au fost suplimentate urgent, după ce s-a constatat că există mulţi doritori, iar numărul acestora era în continuă creştere.

“Este o primă acţiune acum, ne-am pregătit iniţial cu 50 de doze. Nu am ştiut care va fi amploarea, dar am suplimentat numărul de doze la 200 şi, dacă va trebui, evident avem doze suficiente astfel încât toată lumea care va veni astăzi să se vaccineze aici se va vaccina. Am suplimentat şi numărul de ambulanţe, ne-am adaptat, practic, la nevoi. Cred că în aşteptare sunt undeva la 100-150 de persoane şi vom rămâne atât timp cât va fi nevoie. Şi după ora 13,00, în limita dozelor şi a materialelor, încercăm să vaccinăm pe toată lumea care aşteaptă azi, aici”, a declarat dr. Iuliu Moldovan.

EL a spus că la nivel de judeţ gradul de vaccinare este peste 30%, iar în municipiul Târgu Mureş este în jur de 37% şi că se doreşte să se ajungă la 70% grad de imunizare.

“Nu mai avem unităţi administrativ-teritoriale sub 5%, dar va trebui să facem acum un efort colectiv pentru a creşte numărul persoanelor vaccinate, să ajungem la acea ţintă de cel puţin 70% vaccinare la nivel de judeţ Mureş, pentru a putea trece cu bine şi acest val, dar şi perioada de după sărbători, să avem un val 5 mai uşor, mult mai uşor decât acesta, care pune o presiune enormă pe sistemul de sănătate din România şi, evident, pe sistemul de sănătate mureşean (…) Fiecare primărie unde este organizat centru de vaccinare se îngrijeşte pentru a avea suficient personal, astfel încât şi pe partea de centre de vaccinare să putem face faţă. Şi numărul persoane vaccinate cu prima doză a crescut foarte mult în prima săptămână, pentru că dacă în vară aveam câteva zeci de cazuri pe zi, acum sunt peste 1.000, 1.500 până la 2.000 de cazuri cu doza I pe zi, ceea ce este un lucru îmbucurător”, a precizat dr. Moldovan.

Reprezentatul DSP Mureş a spus că la nivelul judeţului au fost distribuite deja către centrele de vaccinare 4.430 de tichete de masă în valoare de câte 100 lei, pentru a fi înmânate persoanelor care au schema completă de vaccinare.

“Se dau tichete de masă, 5 tichete a 20 de lei, în valoare totală de 100 lei pe tichet, pentru persoanele care au o schemă completă de vaccinare. La nivelul judeţului Mureş am distribuit către centrele de vaccinare 4.430 de tichete de 100 lei, aferente persoanelor care s-au vaccinat cu schema completă după data de 3 septembrie, urmând ca, pe măsură ce Ministerul Sănătăţii ne suplimentează aceste fonduri, să fie distribuite astfel încât cei care doresc să le ridice în termen 60 de zile de efectuarea schemei complete să poată beneficia de aceste tichete”, a precizat dr. Iuliu Moldovan.

Pentru a beneficia de vaccin, o parte a celor care au luat parte la caravana mobilă de vaccinare s-au prezentat cu trei ore înainte la Catedrala Mare din Târgu Mureş.

Acţiunea este organizată de Instituţia Prefectului-Judeţul Mureş, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mureş, Direcţia de Sănătate Publică Mureş cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Mureş.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend