Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ce este mentenanța IT și de ce ai nevoie pentru afacerea ta?

Publicat

in

Deții un business, pentru care este important să ai toate componentele IT funcționale, pentru bunul mers al afacerii tale? Cea mai bună soluție este să optezi pentru serviciile de mentenanță IT, oferite de o firmă cu experiență.

Ce reprezintă mentenanța?

Mentenanța IT este reprezentată de un ansamblu de activități, ce au ca scop menținerea unui sistem sau a unei părți dintr-un sistem în stare perfectă de funcționare. Cu alte cuvinte, când apelezi la serviciile unei companii de IT, vei fi sigur că soluția pentru care ai optat se va aplica atât la nivel hardware, cât și la cel software.

De ce companiile externalizează serviciile IT?

Principalul motiv pentru care companiile aleg să externalizeze serviciile IT este legat de lipsa resurselor umane, respectiv a unui departament de mentenanță IT, care să se ocupe de bunul mers al echipamentelor companiei. Astfel, multe dintre business-uri optează pentru externalizarea acestui serviciu din cauza faptului că nu există personal calificat inside care să poată rezolva diverse probleme, fie din cauza faptului că angajarea unui nou membru al echipei este o cheltuială în plus.

Alegând să externalizezi serviciile de IT către o companie specializată, nu mai trebuie să îți faci griji în privința eventualelor probleme de ordin tehnic. Astfel, vei avea garanția că echipamentele hardware și software vor funcționa în parametri, iar task-urile de mentenanță IT vor fi rezolvate în timp util, fără a bloca sau întârzia activitatea zilnică.

Un alt element important de menționat este faptul că serviciile companiilor de IT se pretează atât business-urilor de mici dimensiuni, cât și a celor cu un număr mare de angajați. Mai trebuie menționat că serviciile sunt personalizate în funcție de nevoile și caracteristicile fiecărui business în parte, iar prețul se stabilește în funcție de un abonament lunar. 

Ce activități sunt incluse în mentenanța IT?

Asigurarea rețelei de date

O firmă de IT oferă suport tehnic pentru a instala firewall-uri, rețele private virtuale (VPN-uri), de monitorizare a accesului utilizatorilor, de autentificare multiplă, notificari furnizate în timp real privind încălcarea regulilor și securitate generată automat de rapoarte.

Actualizări periodice ale componentelor sistemului IT

O firmă ce oferă servicii IT se va ocupa și de planificarea diverselor actualizări pentru componentele și interfețele de rețea.

Intervenții periodice

Utilizarea rapoartelor generate automat pentru prevenirea și rezolvarea eventualelor problemele hardware sau software ce ar putea periclita activitatea sau productivitatea clientului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ieșire a lui Virgil Popescu: ‘Românii vor vedea pe totemul stațiilor de benzină această reducere. Această reducere va plasa România, după Ungaria’

Publicat

in

De

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că este convins că marile lanţuri de benzinării din România vor aplica Ordonanţa Guvernului privind compensarea preţului la carburanţi, iar în urma acestei decizii, România va avea cel mai mic preţ din Uniunea Europeană, după Ungaria, care aplică o plafonare pentru piaţa internă. Popescu a afirmat că în urmă cu patru zile a scăzut uşor preţul motorinei la pompă, fără să fie aplicată ordonanţa privind compensarea preţurilor carburanţilor.

Virgil Popescu a declarat, marţi seară, la Digi 24, că preţul carburanţilor din România va fi puţin sub cel din Bulgaria.

„Sunt convins că marile lanţuri de benzinării vor aplica Ordonanţa, sunt, de asemenea, convins că peste 80-90 la sută din piaţă va aplica această Ordonanţă şi eu cred că românii vor vedea pe totemul staţiilor de benzină această reducere, ceea ce este foarte important, va plasa România, practic, după Ungaria, care are un preţ doar pentru piaţa internă plafonat la un preţ foarte mic şi deja au probleme cu aprovizionarea în staţiile de carburanţi, va plasa România cu cel mai ieftin preţ din Europa, vorbim de statele membre ale UE, puţin sub Bulgaria.

Din păcate, totalul consum de motorină este de 6,2 milioane de tone pe an, consumul de benzină este undeva la 1,7 milioane de tone pe an, producţia de motorină este undeva la aproape 4 milioane. Diferenţa se importă, iar cotaţiile sunt cotaţii internaţionale, nu ai cum să umbli acolo. O sincopă în aprovizionare ar crea probleme în staţiile de carburanţi, ar crea cozi, ceea ce se întâmplă în statele care au luat măsuri bruşte”, a explicat Virgil Popescu.

Întrebat dacă România ar face faţă în cazul în care locuitori din zona graniţelor ţării noastre ar veni să alimenteze la pompă în România, având în vedere că va scădea preţul, Popescu a explicat că nu vom avea această problemă.

„A fost somată şi procedură de infrigement pentru că piaţa europeană este una liberă, nu poţi să introduci restricţii sau să introduci pe criterii economice anumite facilităţi doar pentru populaţia ta. Poţi pe ordine publică, poţi pe siguranţă naţională, dar aici vorbim de alte lucruri. Nu cred că vom avea această problemă să vină mulţi din ţările vecine. Nu cred că vom avea această problemă, să vină să alimenteze în România deoarece e mai ieftin decât în Germania, Cehia, Franţa. În primul rând, pe drumul până aici. Haideţi să ne uităm la traficul de frontieră, la frontiera cu Ungaria, ungurii aliemntează mai jos pentru cei care sunt cetăţeni maghiari, bulgarii sunt aproape cât noi. Nu se merită să faci faţă traficului de frontieră ca să vii să alimentezi”, a susţinut ministrul.

Întrebat, de asemenea,dacă benzinarii vor putea fi obligaţi să aplice Ordonanţa, Virgil Popescu a declarat că este convins că marile companii o vor face.

„Nu este vorba de o obligaţie şi de aceea spun că nu vom ajunge la o lipsă de aprovizionare pentru că nu e vorba de o obligaţie, de o plafonare. (…) Sunt convins că marile companii vor accesa. (…) Ultima scădere la pompă, de la 9,22 motorina, la 9,18, a fost făcută în urmă cu 4 zile, fără să fie această ordonanţă”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a mai fost întrebat dacă vor ajunge combustibilii, în România, la 10 lei, el afirmând că nu se poate pronunţa.

„Haideţi să trecem de această vară, să vedem ce se întâmpă cu cotaţiile petrolului, cu războiul din Ucraina”, a mai declarat Virgil Popescu.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, referindu-se la reducerea de 50 de bani la preţul carburanţilor, că această măsură urmează să intre în şedinţa de Guvern de miercuri, precizând că a fost pregătită o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Anunțul momentului făcut de Ludovic Orban: M-am hotărât să candidez la președinția României

Publicat

in

De

Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a făcut anunțul momentului, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov. Acesta a hotărât să candideze la preşedinţia României, argumentând că nu mai dorește să sprijine pe cineva pentru această funcție, scrie agerpres.ro

„Nu am câştigat alegerile parlamentare, dar eram pregătit să guvernăm România, aveam echipă, aveam partener cu care puteam să construim o coaliţie solidă şi cu care să facem cu adevărat reformele necesare pentru România. Din păcate, cel care trebuia să sprijine acest proiect a trădat, Iohannis a trădat încă din perioada alegerilor parlamentare şi Iohannis este cel care a dat din nou România pe mâna PSD, ăsta este adevărul.

E adevărat că l-am sprijinit pe Iohannis, dar cine putea să îşi imagineze că omul care nu m-a păcălit numai pe mine, a păcălit şase milioane jumate de români, care toată ziua făcea pulbere PSD-ul, de dimineaţă până seara, care considera PSD-ul răul absolut, care garanta că victoria lui, a PNL, este de fapt victoria împotriva PSD, şansa de dezvoltare a României, el (n.r. Iohannis) poate să se schimbe într-un asemenea hal, să facă exact opusul a ceea ce a făcut. Nu mi-aş fi imaginat niciodată şi asta e o învăţătură de minte. Sincer, mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva, să mai girez pentru cineva la preşedinţia României şi din cauza asta m-am hotărât să candidez eu”, a afirmat Orban.

El a adăugat că a decis să candideze pentru că se consideră pregătit să ocupe fotoliul prezidenţial, susţinând că a ajuns preşedintele PNL împotriva voinţei lui Iohannis şi a celor care ascultă de acesta şi nu a făcut niciun compromis.

„De 30 de ani mă pregătesc ca în sesiune şi învăţ. Am ajuns preşedintele Partidului Naţional Liberal împotriva voinţei lui Iohannis şi împotriva voinţei celor care ascultă de Iohannis, atât în PNL, cât şi în afara PNL, în diferite instituţii. A fost o minune că am ajuns preşedintele PNL, un om liber, un om care niciodată nu a făcut pact cu diavolul, un om care niciodată nu a făcut niciun compromis, care nu a lăsat să intre în dulap niciun schelet, ca ulterior cineva să poată să-i arate pisica, un om care toată viaţa lui nu a construit decât pe baza unui singur principiu valabil în democraţie. Poţi să ajungi într-o funcţie în care deţii putere doar dacă câştigi încrederea oamenilor. Singura sursă de legitimitate autentică pentru orice om care girează o funcţie de demnitate publică este încrederea, votul şi mandatul acordat de oameni”, a declarat Orban, conform agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend