Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ce este medicina Ayurvedica?

Publicat

in

Medicina ayurvedică este considerată de către cercetători ca fiind cel mai vechi sistem de vindecare din lume, cu origini care datează de aproape 5.000 de ani până la cultura vedică din India antică. Cuvântul Ayurveda este derivat din sanscrită, ayuh”, aceasta se traduce prin „viață” și „veda”, care se traduce prin „cunoaștere sacră”. Astfel, Ayurveda se traduce prin „cunoaștere sacră a vieții”. Ayurveda este un sistem de vindecare holistic (al întregului corp) care se încadrează în categoria largă de medicină complementară și alternativă. Acest termen umbrelă cuprinde, de asemenea, practici precum acupunctura, masajul, yoga, tai chi, medicina pe bază de plante (ceaiuri ayurvedice) și meditație.

In contrast cu medicina occidentală, Ayurveda se concentrează pe intretinerea starii de sanatate a organismului pentru a preveni aparitia bolilor si nu pe vindecarea lor. In medicina traditionala ayurvedica sunt folosite ca instrumente de vindecare activitatile fizice, nutritia, hidratarea cu bauturi speciale printre care si ceaiurile ayurvedice, meditația și remediile pe bază de plante

Fundamentele Medicinii Ayurvedice

Practicanții ayurvedici cred că echilibrul dintre corp, minte, spirit și mediul extern este cheia sănătății. Atât factorii interni, cât și cei externi pot perturba echilibrul energetic al unei persoane, factori precum nutriția slabă, schimbările meteorologice sezoniere și stresul.

Textele ayurvedice mentioneaza trei forțe principale ce guverneaza organismul, numite dosha. Acestea influenteaza sistemele si organe ale corpului. Aceste forte mai poarta denumirea de doshe si acestea sunt: Vata, Pitta și Kapha

Aceste forte ale vietii pot fi aduse in echilibru prin schimbarea stilului de viata, prin alimentatie si prin comsumul de ceaiuri ayurvedice.

Cele Trei Dosha

Fiecare individ moștenește calități de Vata, Pitta și Kapha, dar o dosha tinde să fie forța dominantă. Aceasta dominanta a unei doshe poate crea un dezechilibru in corp, ce poate cauza la boli fizice sau probleme emotionale.

Functia medicinei ayurvedice este de a echilibra aceste energii Vata, Pitta si Kapha pentru ca organismul sa poata functiona in parametri normali.

1. Vata Dosha

Vata dosha este compus din elementele eter și aer. Este considerată energia mișcării și este legată de funcțiile corporale de bază, cum ar fi respirația, fluxul sanguin, diviziunea celulară și clipirea.

Atunci când este echilibrată în mod corespunzător, o persoană predominant Vata dosha va fi creativă și alertă mintal. Atunci când nu sunt echilibrați corespunzător, se pot simți anxioși și neîmpliniti. Energia Vata dezechilibrată este legată de astm, pielea și părul uscat și artrita reumatoidă.

Potrivit vindecătorilor ayurvedici, energia Vata poate fi adusă în echilibru prin băi calde, dezvoltând rutine relaxante, mâncând alimente gătite, dormind suficient si consumand ceai ayurvedic vata. Uleiurile, nucile, lactatele, condimentele și ceaiul ayurvedic Vata sunt recomandate pentru tipurile de Vata.

2. Pitta Dosha

Pitta dosha este compusă din elementele foc și apă. Este considerată energia metabolismului și este legată de digestie, pofta de mâncare și temperatura corpului.

Atunci când este echilibrată în mod corespunzător, o persoană cu un Pitta dosha predominant va fi inteligentă, ambițioasă și înțelegătoare. Atunci când nu este echilibrată corespunzător, Pitta poate trezi sentimente de gelozie și agitație. Energia Pitta dezechilibrată este legată de tulburări digestive și boli inflamatorii.

Potrivit vindecătorilor ayurvedici, energia Pitta poate fi adusă în echilibru evitând căldura excesivă, făcând exerciții în cea mai răcoroasă parte a zilei și consumând alimente amare sau răcoritoare. Cerealele, legumele crude, leguminoasele și ceaiul de mentă sunt recomandate pentru tipurile de Pitta precum si ceai ayurvedic Pitta.

3. Kapha Dosha

Kapha dosha este compus din elementele apă și pământ. Este considerată a fi energia lubrifierii și este legată de imunitate, creșterea musculară și funcția articulară. Atunci când este echilibrată în mod corespunzător, o persoană cu un Kapha dosha predominant va fi iubitoare, determinata și puternică. Fără echilibru, Kapha poate declanșa sentimente de atașament și lăcomie. Energia Kapha dezechilibrată este legată de obezitate, letargie și dureri de cap.

Potrivit vindecătorilor ayurvedici, aceasta energie poate fi adusă în echilibru rămânând activ, păstrând o rutină zilnică variată și evitând atât alimentele congelate, cât și cele grase. Pentru toate tipurile de Kapha sunt recomandate verdeațuri cu frunze, alimente coapte, fructe astringente, condimente și ceai de păpădie, precum si ceai ayurvedic Kapha.

Un ceai ayurvedic kapha trebuie sa contina Radacina de ghimbir, cardamon, coriandru, radacina de turmeric, cuisoare, nucsoara.

Incorporarea vindecării ayurvedice în viața ta

Ayurveda este practica realizării și menținerii bunăstării corpului, minții și a spiritului prin alegeri sănătoase de viață. Cu toate acestea, este important de reținut că medicina ayurvedica nu este un substitut pentru medicina occidentală. Mai degrabă, ar trebui gândită ca o practică complementară de vindecare care poate fi utilizată împreună cu medicina modernă.

Încurajăm pe fiecare să sărbătorească spiritul Ayurveda, încercând să creeze un echilibru în viață. Dezvoltarea unei rutine de yoga dimineața, somnul de opt ore în fiecare noapte, consumul de legume proaspete la fiecare masă sau prepararea si consumarea unor ceaiuri ayurvedice ce pot fi cumparate dintr-un magazin de ceaiuri, sunt toate modalitățile prin care puteți începe să încorporați vechea înțelepciune a ayurvedicului în practica dumneavoastra de wellness.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

OMS nu se va sfii să aplice măsuri restrictive în România! Dr. Radu Țincu: ‘Autoritățile române nu au avut curajul să facă aceste propuneri și atunci va fi o propunere din partea OMS’

Publicat

in

De

„Dincolo de această îngrijorare în ceea ce privește România, autoritățile europene își fac mari probleme în legătură cu riscul ca din România pandemia să evolueze și în Europa”, a explicat el, duminică seară, pe B1 TV, la „Dosar e politician” cu Silviu România, unde a atras atenția că există riscul ca țara noastră „să genereze o nouă variantă virală”.

Radu Țincu, pe B1 TV: „România riscă să genereze o nouă variantă virală”

Heather Papowitz, director OMS pentru situații de criză medicală, calamități naturale și conflicte, va sta cel puțin 60 de zile în țara noastră, potrivit TVR 1.

„Experta vine din două motive. Sigur că se îngrijorează și de evoluția pandemiei în România, și de faptul că suntem singura țară unde peste 300 de oameni mor zilnic, e o îngrijorare pentru autoritățile europene, dar dincolo de această îngrijorare în ceea ce privește România, autoritățile europene își fac mari probleme în legătură cu riscul ca din România pandemia să evolueze și în Europa. Pentru că am văzut în India, ne amintim, varianta indiană a apărut în acea țară în momentul în care pandemia a scăpat de sub control și numărul de îmbolnăviri a crescut foarte mult. România riscă să genereze o nouă variantă virală și atunci sigur că autoritățile europene încearcă să intervină pentru a-și proteja interesul comunitar”, a declarat Radu Țincu.

Medicul crede că expertul OMS va propune restricții.

„Va propune măsuri restrictive. Sigur, autoritățile române nu au avut curajul să facă aceste propuneri și atunci va fi o propunere din partea Organizației Mondiale a Sănătății”, a adăugat Radu Țincu, care a vorbit pe B1 TV și despre medicii care contestă vaccinarea, conform b1tv.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Șeful DSU, Raed Arafat, a răbufnit: ‘Am ajuns deja la libertatea de a dezinforma și a manipula și la libertatea de dezinformare din partea unor oameni’

Publicat

in

De

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că în România nu mai vorbim de dreptul la liberă exprimare, ci am ajuns la libertatea de dezinformare din partea unor oameni, care comentează “nişte lucruri la care nu se pricep”, vin cu informaţii false, iar astfel am ajuns să avem 300 de morţi de COVID în fiecare zi.

Arafat a declarat, duminică, la Digi 24, că acele canale care difuzează astfel de informaţii să se gândească dacă vor să fie responsabile pentru ceea ce este acum în ţară.

„Noi nu mai vorbim de dreptul la libera exprimare, am ajuns deja la libertatea de a dezinforma şi a manipula şi la libertatea de dezinformare din partea unor oameni. Libera exprimare este garantată, este un lucru pe care îl respectăm cu toţii, dar când îţi ies oameni care nu au nicio bază ştiinţifică şi comentează nişte lucruri la care nu se pricep şi vin cu informaţii false, cu informaţii denaturate, care duc să ajungi într-o ţară la 300 de decese pe zi, este un moment în care trebuie să decizi, da, continuăm să îi lăsăm să îşi bată joc de orice decizie care se ia sau măcar acolo unde este posibilitatea de a transmite prin canalele mass-mediei, acolo într-adevăr să se gândească canalele respective dacă vor să fie responsabile în continuare pentru ce vedem în ţară”, a transmis Arafat.

El a precizat că oamenii au libertatea să comenteze pe social media, să iasă în stradă, dar ar trebui să nu mai continue răspândirea forţată a informaţiilor false prin intermediul unor canale.

„Au libertatea, scriu toţi pe Facebook-uri, scriu toţi pe social media, ies în stradă şi spun ce vor, nimeni nu i-a oprit, dar măcar să nu continuăm răspândirea forţată prin unele canale la care se uită foarte multă lume care puţin informată şi care stă şi ia această de bună pentru că au încredere într-o persoană sau au încredere într-un post sau au încredere într-un prezentator şi ne trezim că ajungem să avem număr de pacienţi mult peste capacitatea noastră şi avem număr de decese de 300 pe zi. Este imens”, a mai afirmat şeful DSU, conform news.ro

Citește și:

Dr. Raed Arafat e de acord cu Daniel Coriu în privința sancționării medicilor: ‘Trebuiau să fie luate deja astfel de măsuri’

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend