Growth hacking reprezinta un grup de metode de marketing care se bazeaza pe analiza datelor utilizatorilor si clientilor, pentru a dezvolta un serviciu sau un produs rapid si ieftin.
E bine sa intelegi cum aceasta abordare iti poate creste șansele in afaceri. Multe agentii de marketing online, cum este re7consulting.ro – agentie marketing online, au preluat acest model si il implementeaza cu succes pentru clientii lor.
Ce este growth hacking?
Aceasta tehnica este inca un mister pentru multi oameni, chiar si in lumea afacerilor. Expresia „ growth hacking” a apărut la inceputul anilor 2010 in lumea startup-urilor din mediul tehnologiei din Silicon Valley.
Conceptul s-a nascut din necesitatea ca aceste companii sa creasca rapid, fara a avea resurse financiare semnificative in faza de pornire. Este o abordare relativ noua si creativa a utilizarii datelor si face parte acum din solusiile de crestere in lumea digitala.
Bazata in special pe principiul crearii unei audiente pe web, dobandirii unui flux, angajarea și pastrarea unei comunitati, strategia de growth hacking are ca scop cresterea implicarii utilizatorilor si transformarea rapida a acestui public in clienti.
Growth hacking trebuie sa fie indraznet, sa promoveze produsele sau serviciile companiei, sa atraga vizitatori pe website si sa-i determine sa cumpere produsele sau serviciil tale. Toate acestea sunt posibile, fara a investi sume mari, folosind:
- Tehnici SEO organice, cum ar fi optimizarea vizibilitatii pe Google
- Scrierea si publicarea de continut legat de interesele si intențiile utilizatorilor, abordarea unor subiecte actuale sau trenduri
- Tehnici de gamificare ( joc –recompensa)pentru a incuraja implicarea utilizatorilor si recomandarile de la clienti
- Gamificarea este utilizarea mecanicii de joc in alte domenii, cum ar fi site-urile web si retelele sociale. Multi influenceri recomanda intr-un blog de marketing acesta tehnica interesanta
Principalele avantaje ale tehnicii de growth hacking
Strategiile implementate presupun costuri reduse, iar numarul de canale utilizate simultan ofera parghie si asigura o creștere rapida. Abilitatea de a regla rapid strategia face, de asemenea, din growth hacking o abordare foarte agila.
Succesul procesului se bazeaza in mare parte pe sfaturile si tacticile inovatoare propuse pentru a automatiza accelerarea cresterii afacerii tale. Antreprenorul sau initiatorul strategiei va trebui, de asemenea, sa fie rapid in efectuarea modificarilor în timp real pentru a se adapta la comportamentele utilizatorilor.
Marea diferenta dintre growth hacking si marketingul tradițional, este analiza comportamentului consumatorului in timp aproape real. Cu aceste date la dispozitie, este posibil sa adopti strategii chiar mai eficiente decat sa astepti finalul unei campanii de marketing pentru a evalua eficacitatea acesteia.
Totul trebuie să fie măsurabil și instrumentat. Fiecare ofertă trebuie să fie un link pe care vizitatorul poate face clic și trebuie sa poti masura interactiunea. Apoi corectezi iar si iar, pentru a creste in mod constant numarul de utilizatori. Trebuie sa ajungi sa intelegi ce atitudine reuseste sa convinga clientii sa cumpere.
Inovatie si creativitate
Desi este vazut ca o serie de metode de actiune, growth hacking este mai presus de toate o stare de spirit. Marketerii care se ocupa cu growth hacking sunt grupati intr-o comunitate axata pe partajare. Cei mai buni nu ezita sa impartaseasca pe un blog de marketing succesele pe care le-au obtinut, pentru a-i determina pe clienti sa cumpere si astfel sa mareasca cifra de afaceri.
Comunitatea este foarte deschisa, deoarece ceea ce functionează pentru unul poate sa nu funcționeze neaparat pentru altul. De aici si importanța testarii si validarea rezultatelor inainte de a lua decizii. Multe agentii de marketing online, cum este si Agentia re7consulting din Bucuresti, nu ezita sa adapteze strategiile de marketing online la noile modele de growth hacking.
Comenteaza cu profilul de FB