Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ce este brahiterapia și când este indicată?

Publicat

in

Tratamentele oncologice prin iradiere pot oferi o șansă la vindecare în cazul cancerului local avansat, acolo unde alte modalități de tratament precum chirurgia nu prezintă indicație. Brahiterapia sau radioterapia internă este o metodă avansată de tratament al cancerului care folosește materiale radioactive ce se introduc, sub control imagistic, în interiorul tumorilor pentru a administra radiații ionizante cu precizie și în siguranță, fără a expune și afecta țesuturile sănătoase din jur.

Brahiterapia este un tratament eficient și rapid care permite medicului să administreze doze semnificative de radiații, într-un interval de timp mai scurt, comparativ cu radioterapia externă convențională. Brahiterapia folosește materiale radioactive (iod, paladiu, cesiu sau iridiu) încapsulate într-un material metalic non-radioactiv, care se introduc în corpul pacientului prin dispozitive specializate, folosind tehnici moderne de imagistică. Fasciculele de radiație țintesc preferențial celulele canceroase și nu afectează țesuturile sănătoase din jurul tumorii.

În brahiterapie, medicul radioterapeut stabilește conduita terapeutică și planul de tratament în funcție de tipul și localizarea procesului tumoral. Unele tumori necesită tratament pentru o durată scurtă de timp în doză foarte mare sau pentru o durată mai lungă de timp în doză mică. Formele de radioterapie internă folosite în tratamentul cancerelor sunt: brahiterapia interstițială, intracavitară, intraluminală, intravasculară sau de suprafață.

Brahiterapia interstițială este o metodă de radioterapie internă de ultimă oră, performantă, folosită în tratamentul cancerelor de sân, de col uterin sau de prostată. Brahiterapia interstițială se folosește în situațiile în care nu există o cavitate pentru amplasare implantului radioactiv și în cazul tumorilor care nu răspund optim la tratamentul de radioterapie externă. Tehnicile interstițiale pot fi folosite în asociere cu cele intracavitare pentru a mări beneficiul tratamentului și pentru a garanta controlul tumoral.

În Departamentul de Radioterapie din Centrul Oncologic SANADOR se pot efectua proceduri de brahiterapie, în ambulatoriu, fără a necesita internare, pacientul putând pleca acasă în aceeași zi. La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții oncologici au acces la o gamă largă de opțiuni de tratament, într-un mediu performant și confortabil, conform standardelor internaționale.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții oncologici beneficiază de tratamente moderne, realizate cu echipamentul pentru brahiterapie Varian GammaMedPlus iX sub control imagistic realizat cu primul echipament CT dedicat radioterapiei, Philips Big Bore 4D. Diagnosticul, tratamentul și monitorizarea post-terapeutică a cancerului sunt abordate integrat, prin implicarea și expertiza medicilor din diferite specialități (Oncologie medicală, Radioterapie, Chirurgie oncologică, Radiologie-imagistică medicală și alte specialități, în funcție de situație). Comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board) de la SANADOR înseamnă decizii luate corect și rapid spre beneficiul pacientului.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Protest violent la Bruxelles împotriva restricțiilor COVID. Un român se declară îngrozit: ‘S-a intervenit cum nu a mai fost până acum de când sunt eu aici’

Publicat

in

De

Omul a spus că cel mai tare l-a speriat reacţia autorităţilor de acolo care au folosit tunuri cu apă asupra protestatarilor.

Întrebat ce l-a speriat cel mai tare, românul a spus:

“Reacţia autorităţilor belgiene, faptul că au fost tunuri cu apă asupra protestatarilor. Manifestaţiile au fost autorizate, dar s-a intervenit cum nu a mai fost până acum de când sunt eu în Bruxelles. Am auzit bubuituri şi tot felul de reacţii violente.

Autorităţile belgiene au creat chiar un cordon în faţa Comisiei Europene. Protestatarii au vrut să meargă către Comisie, deşi se vorbeşte de reducerea certificatului verde. Oamenii sunt consternaţi, şi comunitatea de români, ei sunt nemulţumiţi, mai ales că au văzut acea ştire în care OMS spune că acel certificat verde nu prea îşi mai are rostul”, a spus Raul Ciuteanu, român aflat la Bruxelles, duminică, la Antena 3.

Tot el mai spune că printre protestatari sunt şi români.

“Protestatarii nu au fost numai belgieni, ci şi din alte ţări, inclusiv din România.

Acesta este un semnal că oamenii nu sunt mulţumiţi de actuala şi faptul că s-au dus către instituţiile europene e un alt semnal din partea lor”, a adăugat românul.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Alexandru Cicâldău a marcat golul Galatei, din penalti, în înfrângerea de acasă cu liderul Trabzonspor: Galata este aproape de retrogradare

Publicat

in

De

Alexandru Cicâldău, a înscris un gol în meciul de pe teren propriu cu Trabzonspor, pierdut, duminică, scor 1-2, în etapa a XXIII-a a campionatului Turciei.

Cicâldău a transformat un penalti în minutul 31.

Oaspeţii au revenit însă prin golurile marcate de Bakasetas ’84 şi Visca ’90.

Alexandru Cicâldău a jucat până în imnutul 71. Olimpiu Moruţan a intrat pe final, în minutul 88.

Trabzonspor este lider în clasament, cu 54 de puncte, în timp ce Galatasaray este pe 15, cu 27 de puncte.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend