Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Ce este astenia de toamnă şi cum ne poate afecta organismul. AVERTISMENTUL PSIHOLOGILOR

Publicat

in

Se schimbă anotimpul, se schimbă și dispoziția oamenilor. Odată cu sosirea toamnei, starea de melancolie îi copleșește pe unii, iar schimbările climatice le provoacă stări de astenie. Specialiștii susțin că majoritatea celor care suferă de anxietate, aleg să-și își calmeze stările depresive cu ajutorul artei.

Astenia se caracterizează prin oboseală fizică şi intelectuală, instabilitate emoţională, lipsa poftei de mâncare şi modificarea ciclului de somn. Şi copiii pot fi afectaţi de astenia de toamnă.

“Persoanele astemice sunt persoane care deja suferă de anumite probleme, inclusiv şi de nişte depresii cronice sau anumite probleme medicale, care sunt mult mai receptivi la schimbările sezoniere”,  a spus psihologul Diana Berari.

Unii dintre moldoveni spun că, odată cu schimbarea sezonului, simt o stare de melancolie şi moleşeală.

Cu toate acestea, cei afectați de astenie nu se adresează la specialist, ci recurg la propriile metode de tratament. Ei recurg la socializare, terapie prin artă şi sport.

Astenia de toamnă poate cauza probleme psihologice grave. Pentru a evita acest lucru psihologii ne recomandă să petrecem mai mult timp în aer liber, să ne alimentăm corect şi să ne odihnim. De asemenea, foarte important este să ne păstrăm atitudinea pozitivă.

“Aici ar fi bine ca noi, prin schimbarea atitudinii noastre, prin gândire pozitivă să încercăm să vedem frumosul care ne înconjoară”, a declarat

Potrivit studiilor, fiecare a zecea persoană suferă de astenie sezonieră.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Medicul Octavian Jurma: ‘Au săvârșit-o! Au crucificat poporul ăsta! Niciun alt stat nu și-a lăsat nepăsător poporul să moară într-o asemenea măsură de Covid-19’

Publicat

in

De

Medicul epidemiolog Octavian Jurma atrage atenția  că valul de morți de COVID-19 va continua să crească cel puțin încă o săptămână.

Au savarsit-o! Au crucificat poporul asta!

Valul 4 a ajuns nestanjenit la varf saptamana trecuta si masurile luate saptamana asta par acum doar un exercitiu de cosmetica menit sa ascunda aceasta atrocitate inimaginabila intr-o tara care se pretinde crestina.

Graficul este elocvent. Romania a depasit recordul mondial absolut (de la inceputul pandemiei si pana azi) de moarte saptamanala de COVID-19 la 1 milion de locuitori*.

Valul de decese va continua sa cresca pentru cel putin inca o saptamana, chiar daca valul de cazuri a inceput sa scada.

Niciun alt stat nu si-a lasat nepasator poporul sa moara intr-o asemenea masura de COVID-19 fara sa faca nimic sa impiedice catastrofa, dimpotriva indepartand masurile de limitare ramase din valurile trecute. Niciun alt stat nu si-a invinuit poporul pentru ca a cazut in prapastia in care l-a indemnat sa intre.

Aceasta atitudine monstruoasa fata de viata semenilor nu poate ramane si de data aceasta trecuta cu vederea pentru ca se va repeta, asa cum se repeta deja de 3 valuri tocmai din convingerea ca pot scapa cu vorba pe moarte calcand.

PS. Un sfat pentru cei din ministere si institutii. Cereti ordin scris pentru orice „eroare” vi se cere sa faceti in perioada asta ca sa nu descoperiti ca „eroarea” este de fapt o ilegalitate.

*Numarul de decese mediu in 7 zile la 1 milion de locuitori”, a scris medicul Octavian Jurma pe Facebook.

Imagine

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Medicul Alexandru Rafila: ‘Diferența dintre un medicament pe cale orală și un vaccin este că prin intermediul vaccinului previi’

Publicat

in

De

Președintele Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a vorbit despre importanța vaccinării anti-COVID-19

Profesorul Alexandru Rafila a subliniat că medicamentele rezolvă problema doar pe moment, iar vaccinul este esențial în gestionarea coronavirusului. Medicul a afirmat că anticorpii monoclonali care sunt injectabili se utilizează doar pentru persoanele care în ciuda administrării vaccinului nu produc anticorpi.

„Există medicamente, dar îți rezolvă problema pe moment. Diferența dintre un medicament pe cale orală și un vaccin este că prin intermediul vaccinului previi. Există doar anticorpii monoclonali care se administrează perfuzabil, injectabil, nu se administrează pe cale orală, și acolo sunt niște speranțe, dar sunt destinați pacienților cu anumite patologii pe care dacă-i vaccinezi, ei nu produc anticorpi, așa ca trebuie administrat asta.”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Favipiravir se distribuie doar în farmaciile spitalelor”

Medicul dezaprobă faptul că la momentul de față din ordinul Ministerului Sănătății medicamentul Favipiravir, utilizat pentru tratatarea Covid în primele zile de la infectare, se eliberează doar în farmaciile cu circuit închis ale spitalelor.

„Un medicament antiviral Favipiravir se pare ca folosește la tratamentul Covid, există studii care încurajează utilizarea, dar principiul la Favipiravir si la Arbidol, un medicament rusesc antiviral, efectul lor este bun dacă-l administrezi în primele zile ale boli.

Favipiravir primește aprobare dar e un lucru cu care nu sunt de acord, se distribuie în farmaciile cu circuit închis ale spitalelor nu se distribuie în farmarciile cu circuit deschis se eliberează pe baza de prescripție dar reglementarea din momentul de față a Ministerului Sănătății spune că se poate elibera doar în farmacia spitalului la recomandarea unui medic infecționist din incinta spitalului pentru utilizare acasă. Problema este că sunt mulți care nu ajung la spital sunt aglomerate. Eu am militat pentru o soluție, să poate fi prescris de medicii de familie si cumpărat pe bază de prescripție în farmaciile cu circuit deschis.” a declarat medicul Alexandru Rafila, conform romaniatv.net.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend