Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ce beneficii îți aduce folosirea unei aplicații HR în compania ta?

Publicat

in

Te-ai întrebat cum te poate ajuta o aplicatie hr în eficientizarea proceselor de resurse umane din compania ta? Înseamnă că ai ajuns în locul potrivit. Articolul de astăzi îți va prezenta cum o aplicatie hr poate eficientiza procesul de management de personal și documente, procesul de pontaj, de semnătură digitală, de notificări și alerte, de recrutare, onboarding, training, evaluare. Bineînțeles, nu am enumerat chiar toate activitățile pe care le poate gestiona un astfel de soft.

Totuși, în continuare îți vom prezenta ce este o aplicatie hr, care sunt principalele module pe care le poți folosi, dar și care sunt avantajele pe care aceasta ți le oferă.

Ce este o aplicatie hr și ce module incorporează?

Să începem cu începutul, mai exact cu definiția conceptului de aplicatie hr.

O aplicatie hr reprezintă o soluție software digitală care te ajută în eficientizarea și automatizarea proceselor ce țin de managementul resurselor umane.

În funcție de numărul de module pe care îl deține, aceasta te poate ajuta să eficientizezi o bună parte din activitățile departamentului HR. Spre exemplu, o aplicatie hr complexă poate deține:

  • Un modul de pontaj electronic prin care să gestionezi mai ușor activitatea angajaților din companie;
  • Un modul de semnătură digitală cu ajutorul căruia poți gestiona fluxuri mari de documente;
  • Un modul de management de documente / administrare de personal cu ajutorul căruia ai o evidență clară asupra datelor angajaților și a modificărilor survenite de-a lungul timpului în compania ta;
  • Modulul de onboarding, care te ajută în pregătirea activității de inducție a noilor angajați;
  • Modul de training și evaluarea performanței, care te ajută în pregătirea și evaluarea transparentă a personalului din companie.

Totuși, pe lângă modulele amintite (pontaj, semnătură digitală, training etc.) o aplicatie hr te poate ajuta și la: recrutarea personalului printr-un modul dedicat, generarea organigramei de fiecare dată când ceva se modifică, scanarea documentelor, generarea de rapoarte, alerte și notificări. Mai mult, o astfel de soluție oferă o mai mare independență și angajaților printr-un modul de self-service. Cu ajutorul acestui modul, angajații pot depunde cereri, pot vizualiza date personale sau contractuale, pot primi fluturașii de salariu direct în portal. Totodată, pot aplica și o semnătură digitală atunci când este cazul. Totul prin intermediul portalului.

Ce avantaje prezintă o aplicatie hr?

Avantajul principal al unei aplicații hr este acela că automatizează diverse procese de resurse umane. Drept urmare, timpul alocat unei activități scade, iar specialiștii își pot îndrepta privirea și către activități strategice și de creație.

Plecând de la aceste avantaje, putem să adăugăm și:

  • O aplicatie hr permite utilizatorilor accesul la date în timp real, permițând și introducerea de noi date direct în sistem;
  • Utilizarea unui astfel de soft reduce substanțial procesarea pe hârtie a datelor, prin folosirea unui modul de semnătură digitală, dar și a administrării documentelor direct pe server. Astfel, sunt reduse riscurile asociate acestor procese (pierderea documentelor, falsificarea semnăturilor etc.); 
  • Angajații au o mai mare independență pentru depunerea cererilor, pentru verificarea datelor și chiar pentru vizualizarea/descărcarea anumitor documente de interes (fluturaș de salariu, adeverințe etc.); 
  • O aplicatie hr este ușor configurabilă, astfel se va găsi soluția optimă de gestionare a datelor indiferent de activitatea companiei.

Alege o aplicatie hr cu experiență

Dacă îți dorești să beneficiezi de multitudinea de avantaje pe care ți-o oferă o soluție digitală de HR, îți facem cunoștință cu True HR, o soluție software cu 19 de ani de experiență pe piața din România. Construit atent, cu funcționalități multiple, True HR este soluția potrivită dacă îți dorești automatizarea proceselor precum: administrarea personalului, pontaj, semnătură digitală, rapoarte și alerte, training, recrutare și multe altele. Află mai multe despre această soluție direct de la echipa de dezvoltare, UCMS by AROBS. Îi poți contacta prin email: sales@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424.

 Sursă foto: Freepik. 

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

ARGEȘ | Accident grav în Pitești

Publicat

in

De

Pompierii au intervenit, in urma cu putin timp, la un accident rutier în Pitești, zona Craiovei cu victimă un pieton. Victima este un bărbat in varsta de 81 de ani găsit cu funcții vitale, este conștient și transportat la spital de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.
Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că, un bărbat de 24 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Calea Craiovei, din direcția Centru către Bradu, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a accidentat un bărbat de 81 de ani, din Pitești, care se angajase în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.
În urma accidentului, pietonul a fost rănit și transportat la spital de către echipajele medicale, cu diagnostic preliminar de traumatism cranio-cerebral.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În cauză, va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Ieșire a lui Florin Roman: ‘Cu siguranță va exista acea ordonanță care va îngheța salariile demnitarilor’

Publicat

in

De

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, a precizat că pensiile speciale ale aleșilor locali vor fi prorogate, iar salariile demnitarilor vor fi înghețate.

Întrebat ce se va întâmpla cu intrarea în vigoare a prevederii din Codul Administrativ privind pensiile aleşilor locali, Florin Roman a afirmat că ”cel mai probabil, vor fi prorogate, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi sau trei ani, prin acea ordonanţă care prorogă termenele de intrare în vigoare a unor legi sau articole din Codul Administrativ”.

Sunt convins că şi anul acesta va fi o discuţie serioasă privins salariile din sectorul public. (…) Nu pot să le anunţ ca o decizie, sunt convins că vom avea această discuţie, practic  avem şi acea majorarea a salariului minim, cu siguranţă va exista acea ordonanţă care va îngheţa salariile demnitarilor”, a spus ministrul PNL.

El i-a criticat pe cei de la USR care au făcut un subiect din pensiile primarilor. ”Nu s-a plătit niciun ban pentru primari. Nu a spus nimeni că se dau. Este vreo pensie în plată? Nu este”, a afirmat Florin Roman. 

Luni, Liderul USR Dacian Cioloş a afirmat că „orice creştere de pensii speciale sau introducere de pensii speciale, aşa cum face acum PNL-PSD, ar însemna în primul rând imposibilitatea creşterii pensiilor mai mici”.

El a solicitat alianţei de guvernare să emită o ordonanţă de urgenţă, în următoarele trei săptămâni, astfel încât să nu apară o nouă categorie de privilegiaţi şi a precizat că pensiile speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consiliu judeţean ar intra în vigoare de la 1 ianuarie, iar impactul bugetar ar fi de peste 600 milioane lei, conform news.ro.

Vezi și:

Lovitură pentru aleșii locali! Marcel Ciolacu a făcut anunțul: Se amână acordarea de pensii speciale

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend