Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ce ar fi făcut românii în situaţia grecilor

Avatar

Publicat

in

“Vă imaginați ce s-ar fi întîmplat la noi dacă am fi fost supuși nu la toate șantajele, presiunile, diversiunile și manipulările la care au fost supuși grecii, ci doar la o mică parte din ele?”, se întreabă jurnalistul Ion Cristoiu. Acesta oferă şi un răspuns: “Am fi votat condițiile impuse de Stăpînii Europei într-un procentaj de 200%.”

Cristoiu analizează situaţia din România prin comparaţie cu Grecia, pe baza atitudinii politicienilor şi a oamenilor de rând din cele două ţări. Dincolo de dezbaterea dacă grecii au făcut bine sau rău din punct de vedere economic, jurnalistul este de părere că, “din punct de vedere moral, grecii ne-au dat o lecție, nouă, românilor, care ne scăpăm pe noi și cînd trage un pîrț spre București vreun terchea-berchea de la Bruxelles”.

“În poziția luată față de situația din Grecia se dezvăluie brusc adevăratul chip al politicienilor români, al celor care conduc țara asta de 25 de ani. Am spus în comentariul anterior că acest chip e unul de slugi șmechere.

Comentariile dedicate rezultatelor Referendumului de către politrucii invitați prin studiourile televiziunilor de știri mă fac să fiu și mai dur, și să spun că vedem cu toții acum fața abjectă a politicianismului român.

Ce spun politicienii noștri, de la Traian Băsescu pînă la Ludovic Orban? Că Alexis Tsipras e un iresponsabil, un aventurier, un derbedeu, pentru că a convocat un Referendum prin care a întrebat poporul grec dacă vrea să suporte măsuri de austeritate.

De ce e iresponsabil? Pentru că un politician responsabil – zic politrucii noștri – ar fi impus poporului grec măsurile de austeritate cerute de Creditorii internațional fără să-l consulte prin Referendum!

Un popor – continuă politrucii români – nu trebuie consultat cînd se iau astfel de măsuri. Un Popor, inclusiv poporul român, nu e responsabil cînd vine vorba de destinul său. Noi, cei care suntem la putere sau vom fi la putere, știm mai bine decît Poporul ce-i bine și ce-i rău pentru Popor. Ați recunoscut aici Sindromul Nicolae Ceaușescu? (…)

Un al doilea sindrom manifest în reacția politrucilor noștri e cel al slugii scoase din sărite că alții cutează să nu fie slugă. Nimeni nu spune că politicienii români ar trebui să atingă îndrăzneala lui Alexis Tsipras de a sfida Marile Puteri în numele Poporului grec prin refuzul de a accepta măsurile de austeritate. Asta nu înseamnă că politicienii români n-ar putea spune și ei Nu din cînd în cînd Marilor Puteri, Comisiei Europene.

E suficient să citești titlurile înspăimîntate din ziare, gen România discutată în Parlamentul european, România criticată de Comisia europeană, pentru a înțelege cît de slugi am fost, suntem și vom fi. România e membră cu drepturi egale a Uniunii Europene.

Teoretic, România se poate pronunța cu îndrăzneală asupra deciziilor Uniunii Europene nu numai în ce privește relația UE cu țara noastră, dar și în ceea ce privește toate problemele UE. Îndrăznește vreun politruc român să afirme dreptul României de a avea un cuvînt de spus la Bruxelles? Firește că nu.Și atunci cînd cineva din UE cutează să fie și altceva decît slugă, slugile de la București sunt indignate: Cum adică, a îndrăznit premierul grec, premierul unei țări mici, să-i sfideze pe Stăpînii noștri?! Ce mai încolo și încoace, politicienii români au dovedit încă o dată că au suflete de valeți”, scrie Cristoiu pe blog.

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/ce-ar-fi-facut-romanii-in-situatia-grecilor_960729.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

În capitala norvegiană Oslo au fost reimpuse măsuri de semi-izolare

Avatar

Publicat

in

De

În capitala Norvegiei Oslo vor fi reimpuse mai multe măsuri de semi-izolare, între care închiderea restaurantelor şi a magazinelor neesenţiale, în faţa creşterii cazurilor legate de tulpina engleză, a anunţat duminică primarul capitalei norvegiene, relatează AFP preluat de agerpres.

Măsurile, care se aplică de marţi până cel puţin la 15 martie dar vizează pentru moment doar municipalitatea Oslo, includ şi o recomandare pentru evitarea întâlnirilor şi a vizitelor la domiciliu, precum şi noi restricţii în licee.
În cadrul unei conferinţe de presă, primarul din Oslo, Raymond Johansen, le-a cerut locuitorilor să facă acest nou efort. ”Ştiu că cer mult”, a spus el, descriind situaţia drept o ”izolare socială” pentru a reduce nivelul de contagiune.

În plus faţă de măsurile în vigoare în Norvegia, Oslo a aplicat deja o semi-izolare la sfârşitul lunii ianuarie după detectarea unui focar al tulpinii engleze într-o localitate vecină, dar măsurile au fost ridicate.

Tulpina engleză reprezintă de acum mai mult de 50% din cazurile depistate, potrivit autorităţilor locale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

De ce România se îndreaptă spre un colaps: alocăm aproape cei mai puțini bani din UE pentru educație și sănătate

Avatar

Publicat

in

De

România alocă printre cei mai puțini bani pentru protecția socială dintre toate țările membre UE, potrivit unui raport realizat de Oficiul European de Statistică. Iar acest lucru se reflectă în calitatea vieții.

România alocă cheltuielilor aferente protecţiei sociale doar 11,9% din Produsul Intern Brut, cu aproape 10 procente sub media Uniunii Europene.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Raportul Oficiului European de Statistică, care a analizat datele din țările comunitare din 2019, arată că protecția socială a fost cel mai important domeniu pentru cheltuielile guvernamentale în toate statele membre UE. Dacă România a alocat prea puţini bani, Finlanda a alocat cele mai multe fonduri guvernamentale în acest sector, respectiv 24% din PIB-ul acestei țări.

Același raport Eurostat arată că nici sănătatea nu a fost o prioritate, România alocând sub media europeană de 7%, în timp ce Austria ocupă primul loc la acest capitol, urmată de Danemarca și Franța.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Dacă pentru sănătate România a alocat în jur de 600 de euro pe cap de locuitor, şi mai puţini bani au fost prevăzuţi pentru educație, sub media europeană de 4%. Suedia este pe primul loc în UE când vine vorba de ponderea cheltuielilor cu educaţia în produsul intern brut al acestei ţări, urmată de Danemarca și Belgia. Aceste cifre scăzute se reflectă direct în calitatea vieții și nivelul de trai ale românilor, care și ele sunt reduse față de alte țări europene.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend