Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

CCIR se alătură poziției EUROCHAMBRES și pledează pentru o relansare a relațiilor transatlantice UE – SUA

Publicat

in

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în calitate de membră a Asociației Camerelor de Comerț Europene (EUROCHAMBRES), susține pe deplin declarația comună lansată de AmCham, EUROCHAMBRES și alte organizații europene de susținere a mediului de afaceri, cu ocazia Summit-ului UE-SUA, care se va desfășura în data de 15 iunie la Bruxelles, unde Uniunea Europeană va fi reprezentată de doamna Ursula von der Leyen, președinte al Comisiei Europene și domnul Charles Michel, președintele Consiliului European, iar Statele Unite ale Americii vor fi reprezentate de către domnul Joe Biden, președintele SUA.

„Summit-ul UE-SUA reprezintă un prilej crucial pentru resetarea agendei globale și relansarea relațiilor transatlantice atât la nivel economic și comercial, cât și politic. Pentru Camera de Comerț și Industrie a României, relația cu Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii este una prioritară din foarte multe puncte de vedere. Ca membră a UE, România este implicată în multe proiecte de infrastructură, cum ar fi strategia pentru regiunea Dunării, proiect vital pentru dezvoltarea comerțului internațional pe cale navigabilă. Totodată, ca partener strategic al SUA, un parteneriat promovat intens de CCIR în mediul de afaceri autohton, suntem foarte interesați de internaționalizarea business-ului românesc, mai exact în extinderea pe piețe pe care suntem mai puțin prezenți” a declarat domnul Mihai Daraban, președintele CCIR.

În acest sens, considerăm deosebit de important să fie identificate domeniile substanțiale de cooperare, unde SUA și UE se pot asigura că relațiile transatlantice continuă să genereze prosperitate, stabilitate, bunăstare și leadership.

Astfel, în calitate de reprezentanți ai mediului de afaceri, ne alăturăm poziției adoptate de AmCham, EUROCHAMBRES și celelalte organizații europene de sprijinire a comunității de afaceri, susținând o relansare a relațiilor transatlantice, prin atingerea următoarelor obiective de interes deosebit, pentru redresarea rapidă și sigură a economiei europene și americane:

· Reducerea barierelor comerciale: Pentru comunitatea de afaceri este vital ca barierele comerciale să fie eliminate progresiv, în baza unor acorduri sectoriale de reducere a barierelor, iar disputele tarifare să fie soluționate inclusiv prin deblocarea situației la nivelul OMC.

· Accelerarea redresării economice: Este vital ca ambii actori să facă apel la puterea fiscală și monetară de care dispun pentru a favoriza o redresare economică echilibrată, care să contribuie la consolidarea rezilienței piețelor și a afacerilor în cazul unor viitoare șocuri economice. În egală măsură, s-a propus restabilirea, cât mai curând, a călătoriilor dintre SUA și UE – esențiale pentru libertatea de mișcare a oamenilor de afaceri.

· Orientarea către un viitor verde și digital: Este esențial ca tranziția verde și transformarea digitală să fie adânc înglobate în modelul economic de mâine, care să fie susținut pe deplin de leadershipul transatlantic. În acest sens, comunitatea de afaceri dorește ca propunerea UE pentru Consiliul Comerțului și Tehnologiei să fie preluată, ca un forum pentru avansarea cooperării de reglementare și recunoaștere reciprocă a standardelor, pentru a evita potențiale viitoare dispute între cele două părți.

Declarația comună „Summit-ul UE-SUA: o etapă critică pentru agenda globală” poate fi consultată aici.

Background:

Timp de mai mult de un secol, parteneriatul transatlantic a reprezentat coloana vertebrală a economiei globale. Până în prezent, din perspectiva economică, UE și SUA au contribuit la crearea a 16 milioane de locuri de muncă, au generat jumătate din consumul global total, iar economiile celor două state reprezintă 40% din PIB-ul global și peste 40% din comerțul de bunuri și servicii la nivel mondial.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Clinica SANADOR Floreasca: servicii medicale de înaltă calitate

Publicat

in

De

Clinica SANADOR Floreasca, inaugurată anul acesta, pune la dispoziția pacienților consultații medicale în peste 40 de specialități, recoltare de analize de laborator (inclusiv decontate prin CAS) și investigații imagistice realizate cu echipamente de ultimă generație.

La parterul clinicii, pacienții pot beneficia de cele mai noi echipamente de radiologie și imagistică medicală: RMN 3 Tesla Siemens Magnetom Vida, CT Siemens Somatom Definition Edge 128 slice și sistemul de radiologie digitală Siemens Multix Impact.

Siemens Magnetom Vida 3T beneficiază nu doar cel mai puternic magnet utilizat în medicina clinică, ci și de cea mai avansată platformă imagistică de examinare prin rezonanță magnetică, fiind primul echipament RMN dotat cu senzori Biomatrix adânc încorporați în arhitectura sistemului. Senzorii BioMatrix înregistrează mișcările respiratorii și bătăile inimii și adaptează investigația la anatomia și fiziologia pacientului, realizând o scanare personalizată. Sistemul Biomatrix elimină astfel eventualele artefacte produse de mișcările respiratorii, ceea ce face ca imaginile generate să aibă o precizie de neegalat.

Pe lângă echipamentele RMN și CT de ultimă generație, Clinica SANADOR Floreasca dispune și de ecografe performante – Volvuson și Vivid. Ecograful Volvuson E10 BT21 este cel mai avansat model de ecograf la nivel mondial.

La mezaninul clădirii, sunt situate cabinetele de consultații și cele de recoltări pentru analize medicale. Departamentele de adulți, respectiv copii au recepții și săli de așteptare separate. În Clinica SANADOR Floreasca, medici competenți și cu experiență vastă îți asigură consultații pentru un număr foarte mare de specialități.

În plus, Clinica SANADOR Floreasca asigură și accesul la consultații de medicină de familie. Medicul de familie are un rol esențial, fiind responsabil pentru asigurarea de îngrijiri medicale tuturor categoriilor de vârstă. Consultațiile de medicină de familie în Clinica SANADOR Floreasca sunt asigurate de Dr. Valentina Boantă, medic de familie cu o experiență importantă în domeniu, care consultă atât adulți, cât și copii, astfel că întreaga familie poate beneficia de servicii medicale profesioniste.

Clinica SANADOR Floreasca are sediul în Calea Floreasca nr. 165, în incinta clădirii ONE Tower, într-o zonă rezidențială a Bucureștiului, în apropierea Parcului și a Lacului Floreasca.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Coronavirus – Focare de COVID la două licee din Iaşi, dar şi la Institutul de Psihiatrie Socola

Publicat

in

De

Peste 30 de elevi de la două licee din municipiul Iaşi au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, a anunţat, vineri, conducerea DSP Iaşi, un al treilea focar de COVID înregistrându-se la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi.

Potrivit DSP Iaşi, la Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Iaşi 19 elevi şi trei profesori au fost diagnosticaţi cu COVID, pacienţii fiind izolaţi la domiciliu. La Liceul Teoretic “Miron Costin” din Iaşi, 13 elevi şi şapte angajaţi ai unităţii şcolare au fost depistaţi pozitiv. În cele două licee ieşene activitatea a fost suspendată timp de 14 zile.

Întrebat despre numărul mare de cazuri de COVID apărute în cele două licee, şeful DSP Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat pentru News.ro că majoritatea persoanelor sunt asimptomatice şi că boala a fost depistată doar în urma testării.

Potrivit DSP, la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, cinci pacienţi din cadrul secţiei III Acuţi au fost depistaţi pozitiv.

Pacienţii au fost izolaţi în spital, iar spaţiile din cadrul secţiei au fost dezinfectate.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend