Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

CCIR salută propunerile de redresare economică cuprinse în Bugetul de Stat 2021

Avatar

Publicat

in

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) salută propunerile de redresare economică cuprinse în Bugetul de Stat 2021 şi consideră că implementarea cât mai rapidă a acestora este singura soluţie viabilă pentru realizarea unei reforme reale în societatea românească, la toate nivelurile.

Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES, CCIR consideră că alocarea unor sume foarte importante la capitolul investiţii, sume care în următorii ani ar urma să-şi dubleze valoarea, reprezintă cheia relansării economice şi, în acelaşi timp, un act de responsabilitate din partea Guvernului României.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Astfel, pentru anul 2021, investiţiile sunt estimate la 5,5% din PIB, mai mari cu 8,3 miliarde de lei faţă de anul anterior. Din totalul investiţiilor, 32,1 miliarde de lei vor fi din fonduri europene, iar 29,3 miliarde de lei din fonduri naţionale.

“De fiecare dată, când ni s-a oferit ocazia, noi, cei de la CCIR am ridicat problema alocării de către guvernele existente la acea dată a unor sume foarte mici pentru investiţii. Totodată, am atras atenţia asupra importanţei atragerii de fonduri europene. Din punctul nostru de vedere, rezolvarea acestor două probleme reprezintă unica soluţie de redresare pe termen mediu şi lung a economiei româneşti. De asemenea, mediul de afaceri consideră că acestea sunt priorităţile. Astfel, ne bucură faptul că pentru prima oară după foarte mult timp, Guvernul României pune pe masă un proiect de buget atât de ambiţios, în care sumele alocate pentru investiţii sunt fără precedent”, consideră preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

Potrivit sursei citate, CCIR, ca mediator direct între decidentul politic şi mediul de afaceri, a semnalat în repetate rânduri concurenţa neloială a sectorului de stat, în dauna evidentă a celui privat, concurenţă manifestată pe mai multe paliere economice şi sociale. Faptul că Bugetul de Stat 2021 are la bază principiul consolidării prin limitarea cheltuielilor directe, va face ca, în viitor, discrepanţa dintre cele două sectoare să se reducă, iar lucrurile să reintre în normal.

“Limitarea cheltuielilor bugetare reprezintă un act de curaj din partea Guvernului României şi, totodată, un act necesar pentru a putea vorbi în viitor de un mediu de afaceri privat puternic. De foarte multe ori, companiile româneşti au avut mai mult de luptat cu concurenţa făcută de sectorul de stat, decât cu cea din propriul domeniu de activitate. Să ne amintim numai de migrarea personalului din sectorul privat, în cel de stat, odată cu creşterea nejustificativă a salariilor bugetarilor”, a adăugat Mihai Daraban.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2021. Ţinta de deficit bugetar pentru acest an este 7,16% din Produsul Intern Brut, creşterea economică este estimată la 4,3% iar inflaţia medie anuală la 2,4%. Produsul Intern Brut nominal este estimat la aproape 1.117 miliarde de lei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Deputata Laura Vicol ȘOCHEAZĂ, după declarațiile HALUCINANTE ale lui Nelu Tătaru: Mă leg de ușile spitalului, îmi dau foc

Avatar

Publicat

in

De

Laura Vicol, deputată PSD, a anunțat că dacă autoritățile vor decide evacuarea Spitalului Oncologic Fundeni pentru a face loc pacienților cu COVID-19, își va da foc în fața unității. Totodată, avocata a comentat și declarațiile lui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, care a precizat că există posibilitatea ca părinții care nu își vaccinează copiii să fie decăzuți din drepturile părintești.

”Mă leg de ușile spitalului, o să îmi dau foc în fața spitalului. Să spui că îți obligi copiii să se vaccineze, e atrocitate. A greșit, nu și-a dat seama ce spune.”, a declarat, la România TV, Laura Vicol.

Nelu Tătaru a declarat, la TVR 1, în emisiunea „Breaking Fake News” că Legea Vaccinării Obligatorii s-a întors în comisiile Parlamentului, unde se discută mai multe variante. Conform acestuia, una dintre variante presupune decăderea părinților din drepturi dacă aceștia refuză să-și vaccineze copilul. Nelu Tătaru este Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

„În măsura în care va rămâne obligativitatea, în lege vor apărea și anumite contravenții. Dar în acest moment se discută și despre contravenții la nivelul consilierii, dacă părinții nu acceptă acea consiliere. În acest moment discutăm cu specialiștii de la sănătate publică despre contextul vaccinării acestui copil, care este partea din lege care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta acest vaccin.”, a spus Tătaru.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO Peste 10.000 de scaune de la Arena Naţională au fost schimbate pentru EURO 2020

Avatar

Publicat

in

De

Compania Municipală Energetica Servicii transmite că peste 10.000 de scaune din tribunele Arenei Naţionale au fost schimbate şi au fost instalate zeci de aparate de aer condiţionat în perspectiva desfăşurării meciurilor de fotbal din cadrul EURO 2020.

“Lucrăm în ritm alert pentru pregătirea Arenei Naţionale în vederea desfăşurării meciurilor de fotbal din cadrul EURO 2020. Sunt pregătite toate spaţiile în care vor avea acces delegaţiile străine, dar şi zonele care vor găzdui echipele de jurnalişti, care vor acoperi evenimentele de la Bucureşti. Au fost instalate zeci de aparate de aer condiţionat şi a fost asigurată corespunzător ventilaţia tuturor spaţiilor. Peste 10.000 de scaune din tribunele stadionului au fost schimbate, iar lucrătorii noştri înlocuiesc acum şi peste 35.000 de plăcuţe de numerotare a locurilor. S-au evacuat scaunele dintr-o secţiune a unei tribune pentru a face loc sectorului rezervat operatorilor care vor asigura transmisiunile tv. Zilnic sunt verificate toate instalaţiile celui mai mare stadion din ţară şi se fac pregătiri pentru acoperirea din punct de vedere tehnic a tuturor solicitărilor ce vin din partea reprezentanţilor UEFA”, informează compania, pe pagina sa de Facebook, potrivit agerpres.ro.

Ministerul Tineretului şi Sportului anunţa pe 6 aprilie, într-un comunicat de presă, că meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal – EURO 2020 se vor defăşura cu 13.000 de spectatori în tribune, reprezentând 25% din capacitatea Arenei Naţionale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend