Conecteaza-te cu noi

Campulung

Cazurile sociale grave nu au parte de protecţie socială

Publicat

in

Cazul lui Ion Andrei, din localitate Stoeneşti, rămâne o problemă socială. De mai multe ori am prezentat situaţia acestuia, adică cum a ajuns la spitalul Câmpulung (în data de 1 martie) ca şi „bombă ecologică”, deoarece avea ambele picioare intrate în putrefacţie şi emanau un miros insuportabil. Medicii au intervenit de abia după două săptămâni pentru a-i înlătura gangrenele de la ambele picioare, pentru că bărbatul refuza acest lucru şi a fost nevoie ca primăria Stoeneşti să transmită spitalului un certificat din care reieşea că Ion Andrei nu are discernământ, iar rudele sale nu doresc să se implice. picioare taiate 2
La ora actuală, bărbatul este internat într-un salon al secţiei de chirurgie, însă nimeni nu se interesează de soarta sa, lucru ce ridică multe semne de întrebare vizavi de situaţia acestuia după ce se va recupera după operaţie.
Potrivit directorului medical dr. Ion Berevoianu, primăria Stoeneşti ar fi găsit o rudă a bărbatului acre este de acord să îi dea o cameră, însă intervine problema cine o să se îngrijească de el, în condiţiile în care omul nu numai că nu mai are posibilitatea de a se deplasa, însă nici nu mai este coerent în gândire.
Inconştient de starea în care se găseşte, aflat pe patul de spital, cu ambele picioare amputate, bărbatul va mai avea nevoie şi de alte intervenţii chirurgicale pe care doctorii nu sunt siguri că le va mai suporta, dar şi de îngrijire de specialitate în cazul în care instituţia de sănătate publică îl va externa.
Şi aşa ne întoarcem la ce vorbeam de fiecare dată dacă în România actuală asistenţa socială există şi pentru a se implica sau numai pentru a întocmi acte de ajutoare de la stat?

fosta invatatoare
Şi la acest caz se alătură şi cel al fostei învăţătoare, Cornelia Bărcăcilă, şi a fiului ei, Cristian Bodea, devenit schizofrenic după ce a fost bătut crunt de fosta securitate comunistă, care pe timp de noapte încă dorm la subsolul spitalului municipal Câmpulung pe perioada zilei „locuiesc” pe o bancă din Piaţa Primăriei.

Nici cazul bătrânului Ghiţă Dodo, fost bucătar – ospătar, ajuns la spital în stare criticcaz social spital (2)ă, cu escare pe fese şi coapse, nu este unul de trecut cu vederea, cum nu sunt nici cazurile cerşetorilor şi cele ale beţivilor care zilnic ajung la spital aduşi de ambulanţă.
Pentru a se înţelege mai bine vorbim de acea asistenţă socială care are ca principal obiectiv sprijinirea persoanelor aflate în dificultate, pentru ca acestea să trăiască în condiţiile necesare unei vieţi decente.
Aşa zisa protecţie socială fiind total inexistentă nu numai la nivel de Câmpulung şi zonă, ci la nivel naţional.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

ALERTĂ! AU REAPĂRUT VIPERELE! Vremea caldă a trezit tîrîtoarele

Publicat

in

De

Vremea neobișnuit de caldă din această perioadă a scos mulți iubitori de munte pe traseele montane. Totuși, temperaturile ridicate au trezit mai devreme și viperele, crescând riscul de a fi mușcat de un șarpe veninos.

Specialiștii avertizează că viperele au ieșit deja din hibernare și pot fi întâlnite în mai multe zone din țară. Turiștii sunt sfătuiți să evite zonele cu multe pietre și să fie precauți în cazul unei întâlniri cu o viperă.

“Acum vine perioada de împerechere,” declară Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România. “Cei care merg pe munte trebuie să fie foarte atenți pe potecă, deoarece viperele pot sta la soare pentru a se încălzi, în zonele cu mai puțină vegetație.”

Ce să faci dacă ești mușcat de viperă:

  • Păstrează-ți calmul și nu te panica.
  • Nu face eforturi fizice intense, care pot accelera răspândirea veninului.
  • Rămâi la umbră și aplică o compresă rece pe zona mușcăturii.
  • Sună imediat la 112 și nu încerca să te tratezi singur.

Serul antiviperin trebuie administrat cât mai curând posibil după mușcătură pentru a crește șansele de supraviețuire.

Este important să fim precauți și să ne informăm temeinic înainte de a porni la drumeții montane, mai ales în această perioadă cu temperaturi ridicate, pentru a ne bucura de natură în siguranță.

Citeste mai mult

ACTUAL

MAPN recrutează tineri pentru a deveni militari de carieră – VEZI DETALII

Publicat

in

De

Eşti o persoană dinamică, energică, eşti atras de ţinuta şi activitatea militară? Acum este momentul! Alege o carieră plină de satisfacţii – cariera militară!

Centrul Militar Județean Argeș, a transmis zilele acestea detalii referitoare la oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale privind admiterea în instituţiile de învăţământ universitar militar pentru anul școlar/universitar 2024-2025.

RECRUTARE PENTRU PROFESIA MILITARĂ

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Județean Argeș, activitatea de recrutare a tinerilor din județul Argeșbăieţi şi fete, pentru învăţământul universitar militar.

Pentru anul de învăţământ 2024/2025, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor din judeţul Argeș (băieţi şi fete) cu o ofertă educaţională generoasă:

Pentru învăţământul universitar militar:

  • Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” – Sibiu – 73 locuri;
  • Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă”- Brașov – 26 locuri;
  • Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân” – Constanța – 10 locuri;
  • Academia Tehnică Militară ,,Ferdinand I” – București – 212 de locuri;
  • Institutul Medico-Militar București/Târgu Mureș – 67 locuri/ 45 locuri;
  • Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I” – București – 43 locuri;
  • Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” – București-16 locuri (beneficiar Ministerul Apărării Naționale).

Termenul limită de înscriere este 31.05.2024.

Admiterea la programele de studii universitare de licență, pe locurile finanțate de la buget constă în susținerea de către candidați a unei probe de concurs, reprezentată de un test de verificare a cunoștințelor la disciplinele Matematică (9 itemi), Informatică (9 itemi) și Limba Engleză(18 itemi)- mai puțin Institutul Medico-Militar București/Târgu Mureș și Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” – București.

Se pot înscrie candidaţi care sunt în clasa a XII-a şi absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat care au vârsta de cel mult 26 de ani împliniţi în anul 2024 (24 de ani pentru aviație naviganți).

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr, aflat în momentul crucial al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, adrenalină, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Argeș, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Argeș General ,,CONSTANTIN CHRISTESCU”, situat în Pitești, strada Craiovei, nr. 150, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00-16.00, marţi între orele 08.00-18.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0248/215284.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro și pe paginile de socializarehttp://www.facebook.com/RecrutareMApNsau http://www.facebook.com/Centrul Militar Județean Argeș.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend