Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cazul „sex sau amendă” – Polițistul Derviș a invocat rudenia cu primarul Panțurescu pentru a strămuta dosarul la Topoloveni

Publicat

in

Cazul adus la cunoștința opiniei publice și Poliției de către echipa PROFI 24 TV și ziarul PROFIT a luat o turnură neașteptată după ce, zilele trecute, magistrații Curții de Apel Pitești au decis, la solicitarea inculpatului – polițistul Viorel Derviș – strămutarea dosarului la Judecătoria Topoloveni.

Așa cum ziarul nostru a relatat, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș l-au trimis în judecată, în februarie 2021, pe agentul șef principal de poliție Viorel Derviș, din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Polițistul este acuzat că ar fi cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea declarația pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgență. O lună mai târziu, pe 26 martie, inculpatul Viorel Derviș a cerut la Curtea de Apel Pitești strămutarea dosarului de la Judecătoria Curtea de Argeș, iar pe pe 5 mai,  instanța i-a admis cererea. În cererea sa de stramutare, inculpatul a adus ca argument, pe lângă faptul că este polițist la Curtea de Argeș, și relația sa de rudenie cu primarul Panțurescu, primar care ar avea anumite dispute cu jurnalistul Iulian Uță, cel care a adus in fața opiniei publice acest caz scandalos si de la care a pornit dosarul.


„În esență, se apreciază de către petent că, având în vedere calitatea sa de agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, natura infracțiunii pentru care a fost cercetat și a fost trimis în judecată, mediatizarea cazului atât prin difuzarea de emisiuni cu persoana vătămată M.F.E., cât și sesizarea făcută la poliție de către realizatorul emisiunii, faptul că petentul este rudă prin alianță cu primarul orașului Curtea de Argeș, iar între acesta și jurnalistul U.C.I. au existat mai multe dispute politice, sunt suficiente motive pentru a considera că există suspiciuni rezonabile că imparțialitatea judecătorilor din cadrul Judecătoriei Curtea de Argeș este afectată și chiar ordinea publică ar fi afectată de acest caz. S-a mai invocat împrejurarea că, judecătorul de cameră preliminară a dispus ca măsură prealabilă, efectuarea unei anchete psiho-sociale la domiciliul petentului din care să reiasă cu cine locuiește și care sunt veniturile familiei, fără a exista motive temeinice și legale pentru aceasta, iar codul de procedură penală nu prevede anchetă socială într-o astfel de ipoteză juridică”, se arată în dosarul Curții de Apel Pitești.

Cazul care a scandalizat o țară întreagă

În plină pandemie de coronavirus, in data de 5 aprilie 2020, un poliţist din Curtea de Argeş ar fi pretins favoruri sexuale unei tinere pentru a o scuti de amenda pe care ar fi trebuit să i-o aplice pe motiv că fata circula fără declaraţia pe propria răspundere. Cazul a ajuns în atenția anchetatorilor după ce jurnaliștii de la PROFI 24 TV au prezentat la televizor și în ziarul PROFIT întreaga poveste și au adus în studio chiar pe tânăra de 18 ani care ar fi fost victima abuzului polițistului Derviș. Imediat după relatările jurnaliștilor PROFI 24 TV, Poliția s-a autosesizat si a demarat o anchetă. Polițistul acuzat este Viorel Derviș, nimeni altul decât finul primarului din orașul Curtea de Argeș. În cadul unei emisiuni TV, tânăra îl acuza pe agentul de poliţie că i-ar fi propus o partidă de sex în schimbul scutirii de amenda de care era pasibilă. În acest fel, omul legii ar fi iertat-o pe fată şi două rude ale sale, de o amendă în valoare de 6.000 de lei. „Ne-am dus să scoatem niște bani după care să mergem la cumpărături. Ne-a oprit Poliția. Polițistul mai în vârstă l-a luat pe vărul meu și pe cumnatul meu, iar celălalt polițist pe mine și îmi făcea avansuri. M-a luat în spatele la mașină ca să nu audă ceilalți și îmi zicea ca să mă întâlnesc cu el astăzi (6 aprilie), la ora 11.00, ca să mă culc cu el ca să scap de amendă. De frică i-am zis că da, vin la ora 11.00. (…)A zis că dacă eu mă duc nu ne mai dă amenzi. (…) Nu ne-a mai dat amendă”, a povestit tânăra pentru jurnaliștilor de la PROFI 24 TV si ziarul PROFIT. Fata a pus la dispoziția anchetatorilor și înregistrarea convorbirii telefonice pe care ar fi avut-o cu cel incriminat.

Agentul de poliție Viorel Derviș riscă o pedeapsă cu închisoarea sau amendă și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia ori activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta.
„1) Fapta funcționarului public care, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini, a urgenta ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri, pretinde ori obține favoruri de natură sexuală de la o persoană interesată direct sau indirect de efectele acelui act de serviciu se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia ori activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta.

2) Pretinderea sau obținerea de favoruri de natură sexuală de către un funcționar public care se prevalează sau profită de o situație de autoritate ori de superioritate asupra victimei, ce decurge din funcția deținută, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta”, se menționează în Articolul 299 NCP.
Surse judiciare ne-au precizat că agentul principal Viorel Derviș lucrează, în continuare, la IPJ Argeș, dar îndeplinește o funcție care nu are treabă cu publicul.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban, mesaj pentru români: ‘Cu cât rata de vaccinare va fi mai mare, cu atât șansa de a avea un impact mare, în valul patru al pandemiei, se va diminua’

Publicat

in

De

Președintele PNL, Ludovic Orban, consideră că actuala campanie de vaccinare împotriva COVID-19 trebuie adaptată în funcţie de caracteristicile fiecărei zone locale, astfel încât numărul celor care se imunizează să crească, în special în localităţile urbane mici şi în mediul rural.

În materie de campanie de vaccinare e loc de mai bine. În mediul urban mare ne-am mişcat bine, dar în urbanul mic şi mediul rural trebuie să mărim numărul de caravane mobile, să facem o popularizare mai bună, să implicăm toţi factorii de influenţă din comunităţile locale – primari, preoţi, medici, cadre didactice, ca atunci când ajunge caravana lumea să vină să se vaccineze în număr foarte mare.

Odată cu venirea sezonului cald şi cu vacanţa, a scăzut interesul pentru vaccinare şi ca urmare a scăderii numărului de cazuri există aşa o senzaţie de uşurare din partea multora care zic că se vaccinează, dar mai încolo. (…)

Cred că această campanie de vaccinare trebuie să se deruleze în continuare cu şi mai mare energie, cu o adaptare permanentă la caracteristicile comunităţilor locale. Cu cât rata de vaccinare va fi mai mare, cu atât şansa de a avea un impact mare, în valul patru al pandemiei, se va diminua„, a afirmat Orban, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Ludovic Orban i-a ‘mitraliat’ pe liberalii Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Victor Paul Dobre și Florin Roman: ‘Trebuie definit ce înseamnă un suflu nou’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Joe Biden i-a dat lui Vladimir Putin un capital electoral uriaș în țară. America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei’

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin i-a oferit liderului rus un ”capital electoral uriaș în țară”, iar ”America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei pentru ca Rusia să nu se alieze cu China”.

“Această întâlnire, din punct de vedere planetar, este absolut nejustificată pentru că întâlniri de genul acesta și mediatizate ca fiind întâlniri de importanță planetară au fost între America și Uniunea Sovietică. URSS însemna mult mai mult decât e Rusia acum – Belarus, Ucraina plus lagărul socialist, și atunci era normal ca America să stea de vorbă cu Uniunea Sovietică. Cele două superputeri. Rusia, moștenitoarea URSS, nu este o putere planetară. Este o putere regională”, a afirmat publicistul vineri seară, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu.

În opinia sa, era normal ca Vladimir Putin să se întîlnească cu premierul britanic, Boris Johnson, și nu cu Biden, care, astfel, i-a alimentat liderului de la Kremlin capitalul electoral din țară.

“Era normală o întâlnire Boris Johnson-Putin. Rusia este la nivel de Europa. Cum să se întâlnească o putere care se pretinde planetară cu o putere care este regională. URSS a căzut și s-a întors la Rusia de pe vremea țarismului în care era o putere regională foarte mare și se bălăngănea cu Austria, cu Franța, cu Turcia. Ei din cauza asta au un sindrom: sindromul puterii care nu mai este superputere și prin aceasta Biden i-a dat lui Putin un capital electoral uriaș în țară”, a susținut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că amenințarea cea mai mare pentru SUA este China, iar întâlnirea Biden-Putin este un semnal că America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei pentru ca aceasta să nu se alieze cu China.


“La ora actuală, cea mai mare amenințare pentru America este China, care nu are sindrom de mică putere, dimpotrivă, are la ora actuală sindrom de superputere. Adică nu cred că președintele chinez venea fuga la Geneva. Această întâlnire este un semnal că America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei pentru ca Rusia să nu se alieze cu China. O putere nucleară adăugată celeilalte puteri tehnologice uriașe îi făcea pulbere. Cel mai bun semn e că Polonia a vrut înainte de această întâlnire ca Biden să se întâlnească cu cei din Est, care înseamnă cei anti-ruși și Biden nu a vrut”
, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că, din acest punct de vedere, România va avea o problemă dacă trebuie să aleagă între America și China.

“Fiind China prezentă, pentru români, va fi o foarte mare problemă nu opțiunea între America și Rusia, ci între America și China pentru că prima mare pagubă este cu Huawei. Americanii cer Occidentului și și nouă măsuri care nu au legături cu comerțul liber, dar cine ne plătește nouă, că noi vom lua mai scump tehnologia 5G?”, a mai spus publicistul, conform alephnews.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend