Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cazul “Caracal” are ramificaţii şi în Argeş ? Tinere din judeţ racolate şi obligate să se prostitueze

Avatar

Publicat

in

Cazul crimelor din Caracal a produs agitatie si în randurile anchetatorilor argeşeni, asta mai ales după ce Alexandru Cumpenaşu a dezvaluit că reţeaua proxenetilor din Olt are ramificaţii mult mai mari, inclusiv in Arges. Alexandru Cumpănaşu a anunţat că i-a cerut procurorului-şef DIICOT audierea sau, după caz, reaudierea, tuturor victimelor şi suspecţilor din cazul de proxenetism şi răpiri din 2012 din Caracal, precizând că a solicitat şi audierea membrilor Parlamentului şi a primarului din Caracal. Mai mult, Cumpănaşu a specificat clar ca victime ale retelei de proxeneti au fost si fete din Arges şi chiar din Curtea de Argeş. Cu siguranţă unchiul Alexandrei Măceşanu avea in vedere desele perchezitii la proxenetii din Arges si reamintim ca aproape nu trecea an fara ca DIICOT sa anunte perchezitii de amploare in judeţ.

Poliţişti printre proxeneti şi in Arges ?

Publicitate

Chiar in primăvara acestui an, in aprilie, mascatii au descins la o retea de proceneti iar presa anunta ca printre cei chemaţi la audieri se află şi un agent de poliţie. Tânărul este subofițer al Inspectoratului de Poliție Argeș și are gradul de agent principal. Lucreză la Serviciul de Ordine Publică din cadrul secției 1 din Pitești. Este de notorietate dosarele proxeneţilor de la Curtea de Argeş sau campulung, in primul, la del, fiind implicat chiar finul sefului IPJ Arges de atunci. Tot în 18 aprilie, dar 2012, Procurorii DIICOT au făcut pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit pe raza judeţelor Olt şi Gorj, specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism şi spălare de bani. Anchetatorii susţineau, la acea dată, că cei 50 de membri ai grupării au racolat nu mai puţin de 150 de victime, femei majore şi minore, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, provenind din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj. Victimele erau transportate în Italia şi obligate la practicarea prostituţiei în Milano şi în zonele adiacente. În acest fel, membrii grupării au obţinut peste 2.000.000 de euro.

Perchezitii comune la reţele de proxeneţi în Olt şi Argeş

Un alt episod cu largi ramificatii a avut loc in 2012. Mascații au descins,in iunie 2012 , în numai puțin de 71 de locuințe de pe raza județelor Argeş, Olt, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa şi a municipiului Bucureşti. Anchetatorii au destruturat patru grupuri infracționale, formate din 52 de suspecți. Faptele de care sunt bănuiți indivizii depășesc granițele țării. Acestea sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani atât în România, cât și în alte state europene, precum Marea Britanie, Belgia, Elveția, Germania, Cehia și Spania. Şi în acel caz s-a vorbit de proxeneţi care aveau unele legături cu persoane influente din politica si politie.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Un alt județ introduce obligativitatea purtării măștii! Măsura se aplică începând de miercuri

Avatar

Publicat

in

De

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în judeţul Neamţ, începând de miercuri, în spaţiile deschise aglomerate. Măsura se aplică în pieţe, târguri, oboare, la muzee, lăcaşuri de cult, anunță news.ro.

”Începând din 5 august, orele 6.00, se instituite obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe raza judeţului Neamţ, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber şi anume: pieţe, târguri, oboare; la oficierea oricărui tip de eveniment; muzee şi alte obiective turistice; lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice”, a transmis, luni, Prefectura Neamţ.

Publicitate

Vezi și:Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Vești bune pentru anumiți angajați! Veți primi mii de lei din partea statului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Doliu în presă ! A murit un cunoscut jurnalist muscelean

Avatar

Publicat

in

De

Este doliu în presa din România! Un jurnalist important, argeșean la origini, a murit la 67 de ani. Sorin Burtea și-a legat o bună parte a carierei de Televiziunea Națională.

De altfel, acesta a devenit celebru chiar pentru emisiunile de la TVR. Născut în 1953, pe data de 28 aprilie, la Câmpulung Muscel, Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti.

Publicitate

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

În anul 1980, Sorin Burtea a fost angajat în Televiziunea Română. A reușit să coordoneze emisiuni importante, emisiuni care au scris istorie la TVR.

Burtea a fost un adevărat mentor pentru “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, emisiuni care au avut audiențe foarte mari.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend