Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Caz șocant la Constanța: O femeie ar fi vrut să îşi arunce fetiţa de şapte ani în faţa maşinilor

Publicat

in

O femeie ar fi vrut să îşi arunce fetiţa, în vârstă de şapte ani, în faţa maşinilor, în municipiul Constanţa, dar a renunţat la planul său. Poliţiştii au început cercetările în acest caz şi femeia respectivă a fost dusă la spital, întrucât avea un comportament agitat, fiind internată la psihiatrie. Fetiţa a rămas deocamdată în grija bunicului.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că poliţiştii din cadrul Secţiei 1 au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că pe o stradă din municipiu, o femeie ar aplica rele tratamente copilului său.

Astfel, potrivit martorilor, femeia se plimba cu fetiţa sa în braţe, printre maşini. Copila era acoperită cu un cearceaf, inclusiv pe cap. După intervenţia trecătorilor, femeia a renunţat la planul său şi s-a urcat în maşină.

Poliţiştii au venit la faţa locului şi au găsit-o pe femeia respectivă şi pe fetiţa ei, în vârstă de şapte ani, pe care o ţinea în braţe.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

De asemenea, poliţiştii au transmis o sesizare către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

IPJ Constanţa a precizat că a doua zi după acest incident, poliţiştii de la Secţia 1 şi reprezentanţi de la DGASPC Constanţa au mers la locuinţa femeii pentru a lămuri situaţia.

“Întrucât femeia a refuzat să coopereze cu autorităţile şi avea un comportament agitat, s-a luat măsura conducerii acesteia la spital, ulterior fiind transportată la spitalul de psihiatrie Palazu Mare. Reprezentanţii DGASPC Constanţa, împreună cu minora în cauză şi bunicul acesteia au fost conduşi la sediul Secţiei 1, unde s-a luat decizia ca aceasta să rămână în îngrijirea bunicului, până la clarificarea situaţiei”, a transmis IPJ Constanţa.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Țara în care toți locuitorii vor întineri peste noapte: planul ingenios pus la cale de autorități

Publicat

in

De

Coreea de Sud a adoptat legi pentru renunţarea la metoda sa tradiţională de a calcula vârsta şi adoptarea standardului internaţional, o schimbare care îi va face pe toţi cetăţenii săi cu un an sau doi mai tineri în documentele oficiale, potrivit The Guardian.

Coreenii sunt consideraţi că au vârsta de un an când se nasc, iar un nou an este adăugat la fiecare 1 ianuarie. Această vârstă este cea menţionată de coreeni cel mai des în viaţa de zi cu zi.

Există şi un alt sistem, separat, pentru recrutare şi pentru calcularea vârstei legale pentru a consuma alcool şi a fuma, în care vârsta unei persoane este calculată de la zero la naştere şi se adaugă un an la 1 ianuarie.

Totuşi, de la începutul anilor 1960, Coreea de Sud a folosit, pentru documente medicale şi legale, şi norma internaţională de a socoti de la zero la naştere, adăugând un an la fiecare aniversare a naşterii.

Acest şir derutant de sisteme va dispărea – cel puţin din documentele oficiale – din iunie 2023, când noile legi care stipulează folosirea doar a metodei internaţionale pentru calculul vârstei vor intra în vigoare.

”Schimbarea are ca scop reducerea costurilor socio-economice nenecesare, întrucât disputele legale şi sociale, dar şi deruta persistă din cauza modurilor diferite de a calcula vârsta”, a declarat Yoo Sang-bum, din partea partidului Puterea Poporului, aflat la guvernare, în faţa Parlamentului.

Jeong Da-eun, o angajată într-un birou, în vârstă de 29 de ani, se bucură de această schimbare şi spune că mereu a trebuit să se gândească de două ori când a fost întrebată în străinătate despre vârsta sa.

”Îmi amintesc că străinii se uitau miraţi la mine pentru că îmi lua atât să răspund ce vârstă am”, a spus ea.

”Cine nu s-ar bucura să devină cu un an sau doi mai tânăr”, a adăugat ea.

Originile acestui sistem sunt incerte. O teorie este aceea că la naştere o persoană are un an ţinând cont de timpul petrecut în pântece – nouă luni fiind rotunjite la 12. Alţii leagă acest sistem de un străvechi sistem numeric asiatic, care nu avea conceptul de zero.

Explicaţiile pentru adăugarea câte unui an la 1 ianuarie sunt şi mai complicate.

Unii experţi indică teoria conform căreia vechii coreeni îşi plasau anul naşterii în calendarul chinezesc cu un ciclu de 60 de ani, dar, într-o perioadă în care nu existau calendare obişnuite, îşi ignorau ziua naşterii şi adăugau pur şi simplu un an întreg în prima zi a calendarului lunar. Acel an în plus la 1 ianuarie a devenit o banalitate, în timp mai mulţi sud-coreeni au început să respecte calendarul occidental.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Erste Liga la hochei pe gheaţă: Corona Braşov a învins-o pe Sport Club Miercurea Ciuc

Publicat

in

De

Corona Braşov a învins-o pe Sport Club Miercurea Ciuc cu scorul de 5-2 (1-0, 2-1, 2-1), vineri, pe Patinoarul Olimpic din Braşov, în Erste Liga la hochei pe gheaţă, anunță Agerpres.

Chase William Schaber (2), Samuel Owen Williams, Kevin Domingue şi Daniel Koger au marcat pentru ”lupi”, în timp ce golurile campioanei en titre au fost reuşite de Istvan Sofron (2).

Revanşa dintre cele două rivale se va juca pe 23 decembrie, la Miercurea Ciuc.

Clasament

  • 1. ACSH Gheorgheni 45 puncte (21 jocuri)
  • 2. Budapest Jegkorong Akademia HC 44 (20)
  • 3. Corona Braşov 38 (22)
  • 4. DVTK Jegesmedvek 37 (20)
  • 5. FTC-Telekom 35 (21)
  • 6. Sport Club Miercurea Ciuc 34 (22)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend