Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CAZ INCREDIBIL la CURTEA DE ARGEȘ ! Copil de 4 ani, refuzat la grădiniță pe motiv de… boală – Directoarea i-a pus și diagnostic – CE SPUNE ISJ ARGEȘ

Publicat

in

Caz incredibil la o gradiniță din municipiul Curtea de Argeș ! Conducerea grădiniței „O lume minunată” din zona Posada încalcă flagrant actuala legislație și insistă ca un băiețel de doar 4 ani să nu mai vină la cursuri. Mai mult, conducerea grădiniței a găsit și un motiv halucinant: copilul ar suferi de o anume boală și nu poate fi… „stăpânit”. Chiar dacă actuala legislatie din Romania interzice excluderea unui copil dintr-o unitate de acest gen pe motiv că ar suferi de o anume boală, chiar dacă un educator sau chiar director de gradinita nu pot da diagnostice medicale, părintii micutului au mers cu el la medic si… nu se confirmă nicio afectiune. Micutul este doar hiperactiv, adica este mai energic, mai plin de viață. Părintii acestuia sunt decisi sa reclame ceea cei numesc un abuz la Ministerul Educatiei. Redactorii PROFIT au stat de vorbă cu Dumitru Tudosoiu, seful ISJ Argeș care s-a arătat surpins de situație: ” Nu se poate așa ceva ! În Româania orice copil are dreptul la educație și nu poate fi exclus pentru că unei persoane, directoare sau ce o fi, i se pare ca ar suferi de o boala, cu atat mai mult autism. Acest gen de manifestari pot perturba serios psihicul coopilului. Vom demara o actiune pentru a vedea exact ce se intâmplă acolo si vom lua masurile care se impun, daca cele relatate de parinti se confirma. Dar, repet, niciun copil din tara asta nu poate fi exclus din actul educational doar pentru ca așa vrea cineva! „, ne-a declarat Dumitru Tudosoiu.

UPDATE 24/11/2019 – Drept la replica Mimi Gheorghe – directoare gradiniță

Chiar daca ziarul nostru a relatat o situatie reclamata de părinti iar noi, la randul nostru, am adus-o la cunostinta ISJ si Minister pentru a cerceta ce se intampla, conducerea Gradinitei „O lume minunată” a trimis un drept la replica, asta desi, pana la finalizarea cercetarii ISJ Arges, noi am anuntat cu nu vom detalia subiectul. Aceste a fost si motivul pentru care nu au apărut nici numele parintilor, nici al educatorilor si, cu atat mai mult, al copilului. Articolul, publicat sub forma unui semnal de alarma tras după ce parintii au reclamat o situatie … incomodă, va fi largit sub forma unui reportaj care va cuprinde si concluziile trase de ISJ si, eventual, de Minister si va cuprinde puncte de vedere ale partilor implicare, daca cele reclamate se confirma, asa cum anunta si inspectorul sef, Dumitru Tudosoiu.

Iata dreptul al replica la directoarei Mimi Gheorghe:

„In data de 21.11.2019, in ziarul PROFIT a apărut sub titlul: ” CAZ INCREDIBIL la CURTEA DE ARGES! Copil de 4 ani, refuzat la gradinita pe motiv de….boala – Directoarea i-a pus si diagnostic – CE SPUNE ISJ ARGES ” prin care lansati in spatiul public, fara cercetarea prealabila a starii de fapt pe care o disipati împrejurarea că la grădinița ” O lume minunata ” din zona Posada, conducerea acesteia încalca flagrant legislatia si insista ca un baietel de doar 4 ani sa nu mai vina la cursuri.

Se mai arata in articol ca, conducearea gradinitei a gasit si un motiv halucinant, acela ca respectivul copil sufera de o anumita boala si nu poate fi ” stapanit „, ca chiar daca un educator sau chiar director de gradinita nu pot da diagnostice medicale, parintii micutului au mers cu el la medic unde nu s-a constatat vreo afectiune, ci doar faptul ca micutul este doar hiperactiv, ca parintii copilului sunt decisi sa reclame ceea ce ei numesc un abuz la Ministerul Educatiei.

In sfarsit se mai arata in acest articol ca redactorii PROFIT au stat de vorba cu inspectorul scolar general al ISJ Arges, prof. Dumitru Tudosoiu care chipurile s-a aratat surprins de situatie, ca va demara o actiune pentru a vedea ce se intampla… si vor lua masurile ce se impun daca cele relatate de parinti se confirma…pentru ca in final sa se precizeze ca in editia de luni a ziarului PROFIT se va preciza punctul de vedere a reprezentantilor Ministerului Educatiei si ce spun parintii baietelului!!!

Față de acest articol aparut in ziarul Dvs. precizez urmatoarele:

Indeplinesc functia de director la Gradinita ” O lume minunnata ” din municipiul Curtea de Arges, obținută prin concurs, din data de 23.08.2017, pana in prezent.

Imi exprim indignarea si mai ales ingrijorarea fata de usurinta cu care se publica asemenea articole prin ziarul Dvs. in conditiile in care o elementara norma deontologica a redactorilor Dvs., presupunea verificarea anterioara la Gradinita ” O lume minunata ” a celor ce urmau a fi publicate in continutul articolului de mai sus, probabil in baza simplelor afirmatii ale parintilor micutului de care amintiti ca are un comportament ” hiperactiv ” .

Credeti ca este corect sa amplificati acest caz prin care denigrati si impietati nejustificat imaginea gradinitei noastre, fara ” o actiune pentru a vedea exact ceea ce se intampla acolo ” la care amintiti ca ar recurge ISJ Arges unde redactorii dvs. au mers fara sa treaca – cum era firesc – pe la gradinita noastra, numai din dorinta ” senzationalului ” in aceasta urbe si a cresterii tirajuljui ziarului Dvs. ?

Starea de fapt nu este cea relatata de Dvs. ci o stare de fapt total diferita creata de exasperarea parintilor colegilor copilului de 3 ani și 8 luni, de care amintiti in articolul din ziar aparut in data de 21.11.2019 si care au facut si fac presiuni la conducerea Gradinitei ” O lume minunata ” in sensul de a se lua masuri fata de respectivul copil hiperactiv care terorizeaza prin actiuni violente colegii sai, iar copiii d-lor nu sunt în siguranță.

De aceea am stat de vorba cu parintii micutului de 3 ani și 8 luni pe care i-am rugat sa facem un efort comun in sensul de asigura tratamentul copilului lor indicat de medicii specialisti pentru a face posibila desfasurarea activitatilor scolare in clasa in care acesta este inscris.

Consider ca trebuia precizat in articol lipsa unei cercetari la Gradinita ” O lume minunata ” a celor publicate prin articolul de mai sus, iar pentru egalitate de tratament se impunea precizarea dreptului la replica din partea gradinitei noastre.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Rareș Bogdan, despre viitorul premier: Cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul

Publicat

in

De

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că în următorii 4 ani și jumătate, Klaus Iohannis va desemna premierul doar de la PNL. 

”În cazul în care n-ar fi avut un astfel de plan m-aș fi gândit că cei de la PSD și ALDE nu mai fac politică. Este normal ca opoziția să își dorească să răstoarne puterea. Eu vă spun că în următorii 4 ani și jumătate PNL-ul va da premierul. Că se supără unii, că nu le convine, asta este realitatea.

Nu înțeleg exact poziția domnului Tăriceanu. El are un discurs de opoziție, dar au încă oameni în Guvern, au oameni în poziții cheie din domeniul Energiei. Oamenii lui Chițoiu, Gerea sau Tăriceanu conduc în continuare domeniul energetic.

Puteam să îi schimbăm, dar la învestirea în funcție, PNL nu a avut numărul de voturi necesare, iar noi am fost votați și de alte grupuri politice. Practic, PNL-ul guvernează împreună cu alte 7 grupuri politice.

Pentru PSD urmează 4 ani și jumătate de guvernare PNL. Ei ar trebui să gândească planuri pe termen lung, să preia modelul chinezesc, atât de drag lor și să gândească pentru următorul ciclu electoral. O spun pentru a treia oară: cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul.”, a spus Rareș Bogdan, la Antena 3.

Vezi și:Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

China spune adevărul! De unde provine coronavirusul

Publicat

in

De

Gao Fu, şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, a afirmat: „La început am presupus că virusul a plecat de la animalele din piaţă, dar acum pare mai degrabă că piaţa este o victimă”, notează Mediafax.

Ian Birrell notează într-un articol publicat de Daily Mail că „este o mărturisire şoc, mai ales că vine din partea omului de ştiinţă care a arătat categoric către piaţa din Wuhan după ce ţara sa a spus lumii despre virus. Piaţa a fost închisă şi tratată ca o scenă a crimei, în timp ce atenţia a fost concentrată către comerţul cu animale sălbatice. ”

Daily Mail mai notează că Gao Fu a afirmat şi că „coronavirusul exista cu mult înaintea descoperirii”, dar şi că oficialul nu este doar un epidemiolog de top, dar „membru al organului consultativ la nivel politic”. Un studiu efectuat în Wuhan a arătat că 27 dintre primii 41 de oameni diagnosticaţi cu COVID-19 în Wuhan au fost „expuşi” în piaţa umedă din oraş, respectiv doar unul dintre primii 4 prezentaţi cu simptome în luna decembrie.

Pe de altă parte, epidemiologi de top din mai multe ţări, China, Australia şi SUA, sunt de părere că virusul a evoluat treptat, poate chiar în 20 de ani. „Natura a creat un virus care ne-a demonstrat încă o dată că ea este cel mai eficient bio-terrorist cunoscut”, a spus dr. Francis Collins, director al US National Institutes of Health.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend