Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CAZ INCREDIBIL la CURTEA DE ARGEȘ ! Copil de 4 ani, refuzat la grădiniță pe motiv de… boală – Directoarea i-a pus și diagnostic – CE SPUNE ISJ ARGEȘ

Avatar

Publicat

in

Caz incredibil la o gradiniță din municipiul Curtea de Argeș ! Conducerea grădiniței “O lume minunată” din zona Posada încalcă flagrant actuala legislație și insistă ca un băiețel de doar 4 ani să nu mai vină la cursuri. Mai mult, conducerea grădiniței a găsit și un motiv halucinant: copilul ar suferi de o anume boală și nu poate fi… “stăpânit”. Chiar dacă actuala legislatie din Romania interzice excluderea unui copil dintr-o unitate de acest gen pe motiv că ar suferi de o anume boală, chiar dacă un educator sau chiar director de gradinita nu pot da diagnostice medicale, părintii micutului au mers cu el la medic si… nu se confirmă nicio afectiune. Micutul este doar hiperactiv, adica este mai energic, mai plin de viață. Părintii acestuia sunt decisi sa reclame ceea cei numesc un abuz la Ministerul Educatiei. Redactorii PROFIT au stat de vorbă cu Dumitru Tudosoiu, seful ISJ Argeș care s-a arătat surpins de situație: ” Nu se poate așa ceva ! În Româania orice copil are dreptul la educație și nu poate fi exclus pentru că unei persoane, directoare sau ce o fi, i se pare ca ar suferi de o boala, cu atat mai mult autism. Acest gen de manifestari pot perturba serios psihicul coopilului. Vom demara o actiune pentru a vedea exact ce se intâmplă acolo si vom lua masurile care se impun, daca cele relatate de parinti se confirma. Dar, repet, niciun copil din tara asta nu poate fi exclus din actul educational doar pentru ca așa vrea cineva! “, ne-a declarat Dumitru Tudosoiu.

UPDATE 24/11/2019 – Drept la replica Mimi Gheorghe – directoare gradiniță

Chiar daca ziarul nostru a relatat o situatie reclamata de părinti iar noi, la randul nostru, am adus-o la cunostinta ISJ si Minister pentru a cerceta ce se intampla, conducerea Gradinitei “O lume minunată” a trimis un drept la replica, asta desi, pana la finalizarea cercetarii ISJ Arges, noi am anuntat cu nu vom detalia subiectul. Aceste a fost si motivul pentru care nu au apărut nici numele parintilor, nici al educatorilor si, cu atat mai mult, al copilului. Articolul, publicat sub forma unui semnal de alarma tras după ce parintii au reclamat o situatie … incomodă, va fi largit sub forma unui reportaj care va cuprinde si concluziile trase de ISJ si, eventual, de Minister si va cuprinde puncte de vedere ale partilor implicare, daca cele reclamate se confirma, asa cum anunta si inspectorul sef, Dumitru Tudosoiu.

Iata dreptul al replica la directoarei Mimi Gheorghe:

“In data de 21.11.2019, in ziarul PROFIT a apărut sub titlul: ” CAZ INCREDIBIL la CURTEA DE ARGES! Copil de 4 ani, refuzat la gradinita pe motiv de….boala – Directoarea i-a pus si diagnostic – CE SPUNE ISJ ARGES ” prin care lansati in spatiul public, fara cercetarea prealabila a starii de fapt pe care o disipati împrejurarea că la grădinița ” O lume minunata ” din zona Posada, conducerea acesteia încalca flagrant legislatia si insista ca un baietel de doar 4 ani sa nu mai vina la cursuri.

Se mai arata in articol ca, conducearea gradinitei a gasit si un motiv halucinant, acela ca respectivul copil sufera de o anumita boala si nu poate fi ” stapanit “, ca chiar daca un educator sau chiar director de gradinita nu pot da diagnostice medicale, parintii micutului au mers cu el la medic unde nu s-a constatat vreo afectiune, ci doar faptul ca micutul este doar hiperactiv, ca parintii copilului sunt decisi sa reclame ceea ce ei numesc un abuz la Ministerul Educatiei.

In sfarsit se mai arata in acest articol ca redactorii PROFIT au stat de vorba cu inspectorul scolar general al ISJ Arges, prof. Dumitru Tudosoiu care chipurile s-a aratat surprins de situatie, ca va demara o actiune pentru a vedea ce se intampla… si vor lua masurile ce se impun daca cele relatate de parinti se confirma…pentru ca in final sa se precizeze ca in editia de luni a ziarului PROFIT se va preciza punctul de vedere a reprezentantilor Ministerului Educatiei si ce spun parintii baietelului!!!

Față de acest articol aparut in ziarul Dvs. precizez urmatoarele:

Indeplinesc functia de director la Gradinita ” O lume minunnata ” din municipiul Curtea de Arges, obținută prin concurs, din data de 23.08.2017, pana in prezent.

Imi exprim indignarea si mai ales ingrijorarea fata de usurinta cu care se publica asemenea articole prin ziarul Dvs. in conditiile in care o elementara norma deontologica a redactorilor Dvs., presupunea verificarea anterioara la Gradinita ” O lume minunata ” a celor ce urmau a fi publicate in continutul articolului de mai sus, probabil in baza simplelor afirmatii ale parintilor micutului de care amintiti ca are un comportament ” hiperactiv ” .

Credeti ca este corect sa amplificati acest caz prin care denigrati si impietati nejustificat imaginea gradinitei noastre, fara ” o actiune pentru a vedea exact ceea ce se intampla acolo ” la care amintiti ca ar recurge ISJ Arges unde redactorii dvs. au mers fara sa treaca – cum era firesc – pe la gradinita noastra, numai din dorinta ” senzationalului ” in aceasta urbe si a cresterii tirajuljui ziarului Dvs. ?

Starea de fapt nu este cea relatata de Dvs. ci o stare de fapt total diferita creata de exasperarea parintilor colegilor copilului de 3 ani și 8 luni, de care amintiti in articolul din ziar aparut in data de 21.11.2019 si care au facut si fac presiuni la conducerea Gradinitei ” O lume minunata ” in sensul de a se lua masuri fata de respectivul copil hiperactiv care terorizeaza prin actiuni violente colegii sai, iar copiii d-lor nu sunt în siguranță.

De aceea am stat de vorba cu parintii micutului de 3 ani și 8 luni pe care i-am rugat sa facem un efort comun in sensul de asigura tratamentul copilului lor indicat de medicii specialisti pentru a face posibila desfasurarea activitatilor scolare in clasa in care acesta este inscris.

Consider ca trebuia precizat in articol lipsa unei cercetari la Gradinita ” O lume minunata ” a celor publicate prin articolul de mai sus, iar pentru egalitate de tratament se impunea precizarea dreptului la replica din partea gradinitei noastre.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

APIA a finalizat plata rentei viagere pe 2019; aproape 47 de milionane de lei

Avatar

Publicat

in

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat plata rentei viagere agricole aferente anului 2019, suma totală plătită către cei 37.532 de rentieri ridicându-se la 46,75 milioane de lei, a anunţat, miercuri, APIA.

“În perioada următoare, dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2020, vor fi autorizaţi la plată şi moştenitorii care au solicitat plata rentei viagere agricole cuvenită rentierului pentru anul 2019, până la data decesului acestuia, conform documentelor depuse până la data de 15 octombrie 2020, în condiţiile legislaţiei specifice”, precizează agenţia într-un comunicat transmis AGERPRES.

În cazul în care sumele virate de APIA către rentieri sunt returnate în contul agenţiei din diverse motive, APIA poate relua plata acestora în termen de 3 ani de la data-limită anuală de plată (30 noiembrie al fiecăruia an), inclusiv în caz de deces al rentierului, către moştenitorii legali ai acestora având la bază documentele justificative aferente.

Potrivit sursei citate, bugetul naţional a fost sursa de finanţare a rentei viagere agricole aferente anului 2019.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Deputații au votat ca suporturi pentru biciclete să fie montate obligatoriu lângă școli, clădiri publice, gări și piețe

Avatar

Publicat

in

Dotarea cu suporturi pentru biciclete va deveni obligatorie în cazul clădirilor publice/de utilitate publică și nu numai, dacă o propunere legislativă adoptată marți la Camera Deputaților va deveni lege. Autoritățile care nu vor lua măsuri vor risca amenzi de câteva mii de lei.

Proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice, trecut marți de Parlament, va obliga autoritățile și instituțiile publice să aloce bani proprii pentru dotarea cu suporturi pentru biciclete a clădirilor publice/de utilitate publică, școlilor și grădinițelor de stat, piețelor agroalimentare, târgurilor, autogărilor și stațiilor de cale ferată pentru traficul de călători. Nici clădirile istorice nu vor scăpa de obligație.

Cel puțin zece biciclete vor trebui să poată fi parcate concomitent la fiecare dintre acestea, stabilește propunerea. De asemenea, sistemele metalice vor trebui să permită și montarea sistemelor antifurt pe perioada cât bicicletele sunt staționate.

Dacă propunerea va deveni lege, în cel mult două luni de la intrarea în vigoare a prevederilor ei, Guvernul trebuie să emită norme metodologice de aplicare, iar în alte șase luni, sistemele vor trebui montate.

Există și o sancțiune pentru autoritățile/instituțiile care nu vor lua măsuri: amenzi între 2.000 și 4.000 de lei. Contravențiile vor fi constatate și sancționate de către personalul autorizat al agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială.

Atenție! Propunerea legislativă NU se aplică momentan. Ea are nevoie de promulgarea prin decret prezidențial și publicarea în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend