Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Câte un poliţist va monitoriza fiecare instituţie de învăţământ

Avatar

Publicat

in

c_400_300_16777215_0___images_stories_stiri_09072012-22.jpgAnul trecut, în Argeş s-au sesizat 51 de infracţiuni în incinta şcolilor şi alte şase în zonele din imediata apropiere a instituţiilor de învăţământ. Tocmai din acest motiv, conducerea Inspectoratului de Poliţie Argeş a anunţat azi, într-o conferinţă de presă că pentru anul şcolar 2012-2013 câte un poliţist va monitoriza fiecare instituţie de învăţământ. Poliţiştii naţionali, inclusiv echipaje de la Rutieră vor acţiona împreună cu poliţiştii locali şi vor organiza patrule atât în zona şcolilor cât şi pe traseele pe care le vor parcurge elevii până acasă. În plus, unele instituţii de învăţământ vor fi supravegheate de jandarmii argeşeni, care vor sprijini poliţia cu câte o unitate mobilă. Oamenii legii spun că vor monitoriza atent şi magazinele de vise din judeţ împreună cu poliţiştii de la Crimă Organizată.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Poliția, controale non-stop în Argeș – 2500 argeșeni verificați în ultimele 24 ore

Avatar

Publicat

in

De

Aproape 2.500 de persoane au fost verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul acțiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului înjudețul Argeș, fiind constatate aproape 200 de încălcări ale legislației în vigoare.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 124 de societăți comerciale, 339 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate 2.404 persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 191 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 33.250 de lei, astfel:

  • 185 de sancţiuni, în valoare de 31.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
  • 6 sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00);

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban le dă speranțe dinamoviștilor: ‘Avem clar intenţia de a susţine construcţia Stadionului Dinamo. Trebuie rezolvate o serie de chestiuni de natură juridică şi alte chestiuni procedurale’

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban, a anunțat vineri că Guvernul intenţionează să susţină un amplu program de construcţie de baze sportive şi terenuri de antrenament în toată ţara,

„Stadionul Steaua a renăscut precum Phoenix din cenuşă şi se prezintă într-o formă extrem de modernă. (…) Sperăm că Stadionul Steaua, în noua formă, va găzdui echipe care să facă perfomanţă la nivel european şi la nivel internaţional. Vreau să felicit consorţiul de constructori români, format din trei companii româneşti, care literalmente au făcut performanţă şi prin construcţia acestui stadion şi-au întărit cartea de vizită, arătând că avem constructori români care au capacitatea la preţuri competitive, chiar mici, să realizeze lucrări de o calitate deosebită.

Sigur că va urma recepţia. (…) Este într-adevăr o reuşită remarcabilă a acestui consorţiu condus de trei companii româneşti”, a declarat premierul, care a fost prezent la recepţia proiectului de investiţii „Complexul Sportiv Steaua”, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

El a anunţat reconstrucţia unor stadioane importante, precum Dinamo sau Giuleşti.

„Se va reconstrui şi Stadionul Giuleşti. Stadionul Arcul de Triumf este aproape gata, este practic pe ultima sută de metri, şi va fi un stadion foarte cochet, foarte frumos, care de asemenea sunt convins că va găzdui competiţii sportive extrem de importante şi nu numai.

De asemenea, vreau să-i asigur pe suporterii dinamovişti că (…) avem clar intenţia de a susţine construcţia Stadionului Dinamo. Sigur că trebuie rezolvate o serie de chestiuni de natură juridică şi alte chestiuni procedurale, astfel încât să poată să demareze şi construcţia stadionului Dinamo. De asemenea, avem în plan să construim stadioane nu doar în Bucureşti, ci în alte capitale reşedinţă de judeţ – la Timişoara, la Iaşi, la Constanţa, la Oradea, unde există deja o gândire făcută şi proiect”, a arătat premierul.

Nu în ultimul rând, a precizat Orban, Guvernul intenţionează să susţină un amplu program de construcţie de baze sportive şi terenuri de antrenament.

„Intenţionăm să susţinem un amplu program de construcţie de baze sportive, de terenuri de antrenament în toată ţara. Cele 150 de baze sportive (…) vor fi cu siguranţă finanţate, pentru că este un moment în care trebuie să o spunem – foarte mulţi copii nu se îndreaptă spre sport. Numărul copiilor care vor să facă sport a scăzut şi acesta nu este un lucru bun.

Sportul face pare din elementele de bază ale educaţiei (…), are o mare influenţă în educarea caracterului (…) şi este momentul să dăm un semnal clar că trebuie să încurajăm activitatea sportivă, o implicare a copiilor, a adolescenţilor, a tinerilor prin efectuarea de sport, fie prin sport de masă, fie prin susţinerea cluburilor şcolare, a cluburilor care pot crea pepiniera de care are nevoie sportul de performanţă. Bucureştiul are nevoie şi de alte baze sportive, de o sală polivalentă care să fie la standarde internaţionale”, a declarat premierul, informează agerpres.ro

Citește și:

Mega-veste! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru mii de angajați

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend