Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Câte un poliţist va monitoriza fiecare instituţie de învăţământ

Publicat

in

c_400_300_16777215_0___images_stories_stiri_09072012-22.jpgAnul trecut, în Argeş s-au sesizat 51 de infracţiuni în incinta şcolilor şi alte şase în zonele din imediata apropiere a instituţiilor de învăţământ. Tocmai din acest motiv, conducerea Inspectoratului de Poliţie Argeş a anunţat azi, într-o conferinţă de presă că pentru anul şcolar 2012-2013 câte un poliţist va monitoriza fiecare instituţie de învăţământ. Poliţiştii naţionali, inclusiv echipaje de la Rutieră vor acţiona împreună cu poliţiştii locali şi vor organiza patrule atât în zona şcolilor cât şi pe traseele pe care le vor parcurge elevii până acasă. În plus, unele instituţii de învăţământ vor fi supravegheate de jandarmii argeşeni, care vor sprijini poliţia cu câte o unitate mobilă. Oamenii legii spun că vor monitoriza atent şi magazinele de vise din judeţ împreună cu poliţiştii de la Crimă Organizată.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO | VIITORII POLIȚIȘTI AU DEPUS JURĂMÂNTUL LA IPJ ARGEȘ

Publicat

in

De

Elevii Şcolii de Agenţi de Poliţie ,,Vasile Lascăr” – Câmpina, care au fost admiși în acest an, viitorii poliţişti – au depus, astăzi, 11 iunie a.c., jurământul militar la Inpectoratul de Poliție Județean Argeș.

Cei 77 de elevi, aflați în stagiu de practică în cadrul inspectoratului nostru, au jurat credință țării și profesiei de polițist, astăzi, într-un cadru festiv restrâns.

Cei 46 de băieţi și 31 de fete au rostit cuvintele sacre ale legământului suprem față de țără în fața comenzii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Momentul a fost încărcat de emoție și cu siguranță va rămâne în memoria participanților ca fiind unic în cariera lor.

Comanda inspectoratului și polițiștii prezenți la eveniment care le-au transmis faptul că de-acum vor păși pe drumul către maturitatea deplină, care le va contura personalitatea și cariera, că trebuie să manifeste seriozitate și interes în meseria pe care și-au ales-o.

Le adresăm tinerilor elevi felicitări şi le dorim succes în procesul de pregătire profesională și în carieră!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cazul „sex sau amendă” – Polițistul Derviș a invocat rudenia cu primarul Panțurescu pentru a strămuta dosarul la Topoloveni

Publicat

in

De

Cazul adus la cunoștința opiniei publice și Poliției de către echipa PROFI 24 TV și ziarul PROFIT a luat o turnură neașteptată după ce, zilele trecute, magistrații Curții de Apel Pitești au decis, la solicitarea inculpatului – polițistul Viorel Derviș – strămutarea dosarului la Judecătoria Topoloveni.

Așa cum ziarul nostru a relatat, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș l-au trimis în judecată, în februarie 2021, pe agentul șef principal de poliție Viorel Derviș, din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Polițistul este acuzat că ar fi cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea declarația pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgență. O lună mai târziu, pe 26 martie, inculpatul Viorel Derviș a cerut la Curtea de Apel Pitești strămutarea dosarului de la Judecătoria Curtea de Argeș, iar pe pe 5 mai,  instanța i-a admis cererea. În cererea sa de stramutare, inculpatul a adus ca argument, pe lângă faptul că este polițist la Curtea de Argeș, și relația sa de rudenie cu primarul Panțurescu, primar care ar avea anumite dispute cu jurnalistul Iulian Uță, cel care a adus in fața opiniei publice acest caz scandalos si de la care a pornit dosarul.


„În esență, se apreciază de către petent că, având în vedere calitatea sa de agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, natura infracțiunii pentru care a fost cercetat și a fost trimis în judecată, mediatizarea cazului atât prin difuzarea de emisiuni cu persoana vătămată M.F.E., cât și sesizarea făcută la poliție de către realizatorul emisiunii, faptul că petentul este rudă prin alianță cu primarul orașului Curtea de Argeș, iar între acesta și jurnalistul U.C.I. au existat mai multe dispute politice, sunt suficiente motive pentru a considera că există suspiciuni rezonabile că imparțialitatea judecătorilor din cadrul Judecătoriei Curtea de Argeș este afectată și chiar ordinea publică ar fi afectată de acest caz. S-a mai invocat împrejurarea că, judecătorul de cameră preliminară a dispus ca măsură prealabilă, efectuarea unei anchete psiho-sociale la domiciliul petentului din care să reiasă cu cine locuiește și care sunt veniturile familiei, fără a exista motive temeinice și legale pentru aceasta, iar codul de procedură penală nu prevede anchetă socială într-o astfel de ipoteză juridică”, se arată în dosarul Curții de Apel Pitești.

Cazul care a scandalizat o țară întreagă

În plină pandemie de coronavirus, in data de 5 aprilie 2020, un poliţist din Curtea de Argeş ar fi pretins favoruri sexuale unei tinere pentru a o scuti de amenda pe care ar fi trebuit să i-o aplice pe motiv că fata circula fără declaraţia pe propria răspundere. Cazul a ajuns în atenția anchetatorilor după ce jurnaliștii de la PROFI 24 TV au prezentat la televizor și în ziarul PROFIT întreaga poveste și au adus în studio chiar pe tânăra de 18 ani care ar fi fost victima abuzului polițistului Derviș. Imediat după relatările jurnaliștilor PROFI 24 TV, Poliția s-a autosesizat si a demarat o anchetă. Polițistul acuzat este Viorel Derviș, nimeni altul decât finul primarului din orașul Curtea de Argeș. În cadul unei emisiuni TV, tânăra îl acuza pe agentul de poliţie că i-ar fi propus o partidă de sex în schimbul scutirii de amenda de care era pasibilă. În acest fel, omul legii ar fi iertat-o pe fată şi două rude ale sale, de o amendă în valoare de 6.000 de lei. „Ne-am dus să scoatem niște bani după care să mergem la cumpărături. Ne-a oprit Poliția. Polițistul mai în vârstă l-a luat pe vărul meu și pe cumnatul meu, iar celălalt polițist pe mine și îmi făcea avansuri. M-a luat în spatele la mașină ca să nu audă ceilalți și îmi zicea ca să mă întâlnesc cu el astăzi (6 aprilie), la ora 11.00, ca să mă culc cu el ca să scap de amendă. De frică i-am zis că da, vin la ora 11.00. (…)A zis că dacă eu mă duc nu ne mai dă amenzi. (…) Nu ne-a mai dat amendă”, a povestit tânăra pentru jurnaliștilor de la PROFI 24 TV si ziarul PROFIT. Fata a pus la dispoziția anchetatorilor și înregistrarea convorbirii telefonice pe care ar fi avut-o cu cel incriminat.

Agentul de poliție Viorel Derviș riscă o pedeapsă cu închisoarea sau amendă și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia ori activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta.
„1) Fapta funcționarului public care, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini, a urgenta ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri, pretinde ori obține favoruri de natură sexuală de la o persoană interesată direct sau indirect de efectele acelui act de serviciu se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia ori activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta.

2) Pretinderea sau obținerea de favoruri de natură sexuală de către un funcționar public care se prevalează sau profită de o situație de autoritate ori de superioritate asupra victimei, ce decurge din funcția deținută, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta”, se menționează în Articolul 299 NCP.
Surse judiciare ne-au precizat că agentul principal Viorel Derviș lucrează, în continuare, la IPJ Argeș, dar îndeplinește o funcție care nu are treabă cu publicul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend