Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Câte o lalea pentru fiecare locuitor al Pitestiului – au fost plantati 150.000 de bulbi care vor înflori la Simfonie

Publicat

in

 

Conducerea primăriei Pitesti a stabilit perioada in care in acest an se va desfăsura traditionalul eveniment Simfonia Lalelelor.

Sărbătoarea se va desfăşura în perioada 24 – 27 aprilie, iar autorităţile se pregătesc sârguincios în acest sens. Aproximativ 150.000 de bulbi de lalele au fost plantaţi în centrul oraşului, florile reprezentând fiecare locuitor al Piteştiului.

Advertisements

„Am plantat cam 150.000 de bulbi. Aproximăm ca fiecare bulb de lalea să reprezinte fiecare locuitor al oraşului Piteşti. Conform ultimului recensământ, Piteştiul are 180.000 de locuitori, dar sunt aproximativ 15% – 20% locuitori care locuiesc în Piteşti, sunt proprietari de locuinţe, dar nu au mutaţie, din diverse motive. Cu siguranţă florile se vor prezenta mult mai bine datorită faptului că lalelele sunt îngrădite în ţarcuri. Am luat aceste decizii pentru că în anii trecuţi aveam probleme cu câinii, dar şi cu persoanele care le furau, le distrugeau. Cu atât mai mult, câinii nu mai reprezintă o ameninţare pentru că majoritatea au fost capturaţi. Câini încă există, dar problema a fost rezolvată în proporţie de 98%. Până în martie nu vom acţiona pentru că nu scoatem utilajele şi oamenii ca să prindem 100 de câini, câţi ar mai fi în Piteşti. În ultima vreme nu am mai avut nicio sesizare, în contextul în care înainte aveam foarte multe, mai ales în anul 2012. Nu puteai să ieşi în nici un parc pentru că nu te simţeai în siguranţă. Înaintea Sărbătorilor de Paşti vom face din nou o campanie de strângere a câinilor, absolut în condiţiile legii şi garantez tuturor că până în vară vom elimina această problemă în totalitate“, a declarat viceprimarul Piteştiului Cornel Ionică.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Informație bombă: Se pregătește o fraudă electorală

Publicat

in

De

Un lider de partid atrage a făcut o declarație bombă! Potrivit acestuia, se pregătește o fraudă electorală.

Sorin Naș, președintele Forța Națională, a declarat, în interviul DCNews: ”Vom avea alegeri locale în luna septembrie, dar atragem atenția că se pregătește o fraudă electorală prin această perpetuare a stării de alertă. Nu aruncăm vorbe în vânt. Ne referim și la faptul că o serie de persoane din conducerea PNL ne atrag atenția că s-ar putea să urmeze o reîntoarcere la starea de urgență. Dacă vom avea alegeri locale în 27 septembrie, am observat că nu se dorește votul pe parcursul mai multor zile pentru a se evita aglomerarea și, până acum, la o secție de votare, cum este secția la care votez eu, de exemplu, sunt peste 1000 de persoane. Fizic, nu pot vota toate acele persoane într-o zi. Asta e strategia celor de la guvernarea, situația cu starea de alertă sau de urgență. Se vor găsi soluții cu privire la modalitatea de vot, lucru care va conduce la o fraudare masivă a alegerilor”.

Advertisements

 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministerul Justiţiei, reacție după declarația lui Marcel Ciolacu: Proiectul de lege adoptat de Guvern a fost avizat favorabil

Publicat

in

De

„Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, referitoare la presupusa absenţă a avizului Ministerului Justiţiei asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, facem următoarele precizări:

Proiectul de lege adoptat de Guvern în şedinţa din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei, observaţiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ.

Proiectul de lege a fost înaintat în aceeaşi zi Camerei Deputaţilor, în procedură de urgenţă, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menţionate astăzi de Marcel Ciolacu.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, precum şi pentru a demonta pretextele folosite de lideri ai PSD pentru a tergiversa adoptarea unei legi esenţiale şi urgente în combaterea răspândirii virusului, punem la dispoziţie avizul emis de Ministerul Justiţiei”, arată Executivul luni, într-o precizare de presă.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după şedinţa conducerii PSD, că senatorii social-democraţi vor vota legea privind carantina şi izolarea după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ şi de ce l-au înaintat atât de târziu.

Ciolacu a explicat din nou că legea nu are avizul Ministerului Justiţiei. De asemenea, el a afirmat că PSD a votat legea la Cameră, pentru a nu tergiversa dezbaterile şi pentru ca aceasta să ajungă la Senat, care este Cameră decizională.

Guvernul a transmis luni că premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament în legătură cu legea privind carantina şi izolarea.

Comisia juridică a Senatului discută, la ora transmiterii acestei ştiri, proiectul de lege privind carantina, în vederea emiterii unui raport. Potrivit procedurii parlamentare, proiectul de act normativ va primi votul Senatului, în calitate de Cameră decizională.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend