Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cătălin Predoiu a reacționat după ce Liviu Dragnea a susținut că el a spus că în cazul său a fost vorba despre o ‘comandă’ de la Iohannis: ‘E o declarație incorectă’

Publicat

in

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se pregătesc sancțiuni dure pentru șoferi: Amenzi de mii de lei dacă nu se respectă aceste reguli de circulație

Publicat

in

De

Atenție, șoferi! Codul Rutier ar putea avea parte de modificări importante după ce Poliția Română a cerut creșterea punctului de amendă și mărirea perioadei de suspendare a permisului în cazul contravențiilor săvârșite de șoferi.

Potrivit unui proiect al Poliției Române prin care se dorește reducerea accidentelor din trafic, decesele rezultate în urma acestora, ”comportamentul agresiv” în trafic se va sancționa cu amenda și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

Prin comportament agresiv se înțelege efectuarea, pe drumurile publice, a uneia dintre următoarele manevre:

a) deplasarea succesivă de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens;

b) întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor;

c) pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare;

d) circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, de natură a intimida conducătorul acestuia;

e) folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație;

f) conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu drumul numai una dintre roți;

g) mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalți participanți la circulație care circulă în spatele acestuia;

h) realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia;

i) conducerea intenționată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.

Dincolo de acestea, conducerea pe contrasens pe autostradă ori întoarcerea ar putea fi pedepsite, pe lângă amendă, și cu suspendarea permisului pentru 120 de zile, prevede un proiect de lege al Ministerului Afacerilor Interne. Perioada de suspendare a permisului va fi mărită la 90 de zile și pentru staționarea pe banda de urgență, se arată în proiectul de act normativ,

MAI are în vedere și reanalizarea cadrului legal ce reglementează procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere.

”Executarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, circulația în sens contrar direcției de mers pe calea unidirecțională, circulația sau traversarea de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile va constitui contravenție și se va sancționa cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile” se precizează în document.

Potrivit aceluiași proiect de act normativ, circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor va constitui contravenție și se va sancționa cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În momentul de față, pedeapsa pentru mersul pe contrasens se rezumă la o amendă de la 870 de lei la 1.305 lei. Dacă noile propuneri vor intra în vigoare, amenda poate ajunge la 2.900 lei.

Numărul accidentelor a scăzut, dar a crescut cel al decedaților

Reprezentanții Ministerului de Interne au prezentat statistica accidentelor din ultima perioadă:

„Conform datelor extrase din bazele de date ale Direcției Rutiere, evoluția accidentelor grave, înregistrate în primele 7 luni ale anilor 2019, 2020 și 2021, se prezintă astfel:

În anul 2019, la nivel național, s-au înregistrat 4.421 de accidente, soldate cu decesul a 894 de persoane şi rănirea gravă a altor 4.200.

În anul 2020, la nivel național, s-au înregistrat 3.637 de accidente, soldate cu decesul a 812 de persoane şi rănirea gravă a altor 3.344.

În anul 2021, la nivel național, s-au înregistrat 2.586 de accidente, soldate cu decesul a 932 de persoane şi rănirea gravă a altor 2.004.

Potrivit datelor, se observă o scădere semnificativă a accidentelor rutiere grave, în acest an, față de anii trecuți, însă, în același timp, numărul persoanelor decedate este în ușoară creștere, conform stirileprotv.ro.

Vezi și:

Vești importante pentru sute de mii de angajați! Salariile acestora vor avea parte de noi măriri

Super-veste pentru persoanele afectate de aceste probleme. Vor beneficia de despăgubiri de la furnizor

Mare atenție, șoferi! Această greșeală vă poate aduce amenzi de până la 40.000 de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bogdan Chireac: ‘Congresul PNL categoric încalcă legea actuală din România. Va contribui la sporirea infectărilor în România’

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit vineri seara în direct la România TV, despre congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie. Întrebat dacă este normal ca evenimentul să se desfășoare în condițiile în care au fost impuse restricții din cauza pandemiei COVID-19 și a numărului mare de infectări din ultima perioadă, analistul politic a precizat că se ”încalcă legea”. 

”Congresul PNL categoric încalcă legea actuală din România. Fără niciun echivoc este vorba de încălcarea legii din România, dar în același timp vă spun că acest congres trebuie să aibă loc. El trebuia să aibă loc încă de acum trei luni, încă de acum șase luni, dacă era posibil pentru că acest congres a pus România în genunchi. Trec peste faptul că a dat Partidul Național Liberal prin mașina de tocat. Asta e problema dânșilor. Partidul o să își revină la un moment dat.

Probabil că scorul real e la o cifră acum, dar o să își revină. Problema e România și ce au făcut cu ea. Deci e bine că mâine are loc Congresul PNL, așa cum vor domniile lor. Sigur că Congresul PNL va contribui la sporirea infectărilor în România, că din 5.000 de oameni, plus ce mai sunt acolo încă vreo 500, vă dați seama că dacă sunt trei infectați, o să mai infecteze vreo 200, iar ăia 200 vor infecta la rândul lor 2.000 și așa mai departe, dar congresul acesta trebuie să aibă loc”, a declarat Bogdan Chirieac.

Românii s-ar putea revolta din cauza restricțiilor?

”Eu sub nicio formă nu cred că doctorul Arafat sau alți responsabili acum vor să îngrădească libertatea de mișcare a românilor, așa de florile mărului, ca să spunem. Nici pomeneală. Este rațiune medicală, sunt măsuri minime adoptate, România a avut cele mai minime măsuri de restricție în toată această pandemie din toată Uniunea Europeană.

În continuare se întâmplă același lucru. Când ai peste 7.000 de infectări pe zi și 145 de morți, cât au fost azi, trebuie să iei niște măsuri. În toată Europa, în toată lumea civilizată s-a luat măsura asta cu Certificatul verde. Știți bine că în mai multe state europene nu te poți prezenta la serviciu, indiferent dacă lucrezi în mediul public sau în mediul privat. Altfel ești suspendat, fără salariu. Nu te dă afară, dar ești suspendat”, a mai declarat Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii televizate.

Peste 5.000 de liberali, plus jurnaliști, organizatori și nu numai, vor lua parte pe data de 25 septembrie la Congresul PNL din Capitală, acolo unde se va decide cine va conduce șefia partidului, Ludovic Orban sau Florin Cîțu, informează dcnews.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend