Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cât poate câștiga un frizer în București

Publicat

in

Domeniul înfrumusețării este deosebit de ofertant din punct de vedere profesional, mai ales în București. Una dintre meseriile stabile este cea de frizer, întrucât nu vei duce niciodată lipsă de clienți. În realitate, pe parcursului unui an, bărbații apelează mult mai des la serviciile unui profesionist în îngrijirea părului, comparativ cu femeile.

Într-o societate în continuă dezvoltare, tot mai mulți bărbați se lasă pe mâna specialiștilor din dorința de a arăta impecabil și, implicit, de a se bucura de tratamente revoluționare pentru îngrijirea părului și a bărbii. Astfel, meseria de frizer câștigă tot mai mult teren pe piața muncii, atât în Capitală, cât și la nivel național, dar și internațional.

Urmând cursurile de frizerie, vei avea posibilitatea de a profesa într-un domeniu înfloritor, aflat într-o permanentă dezvoltare. În fapt, te vei specializa în oferirea unor servicii care nu vor rămâne niciodată fără clienți, respectiv cele de tuns și bărbierit. Este important să știi că stabilitatea profesiei de frizer pe piața muncii din România este ridicată, numărul specialiștilor fiind în continuă creștere în ultimii ani. Astfel, poți lua în considerare posibilitatea de a-ți clădi o carieră profitabilă, indiferent de vârsta pe care o ai sau de nivelul studiilor pe care le-ai absolvit.

Prin intermediul unor cursuri de frizerie din București, vei putea învăța abilitățile și tehnicile de care ai nevoie pentru a practica o meserie ce-ți poate aduce o serie de satisfacții financiare. În plus, pe lângă tuns și bărbierit, poți oferi și servicii suplimentare pentru a-ți fideliza clienții, precum cele de masaj la nivelul capului.

Veniturile vor crește

Absolvirea unor cursuri de frizerie îți oferă posibilitatea angajării rapide fie în saloane de înfrumusețare, fie în frizerii din oraș. La început de drum, veniturile se vor situa, de regulă, în jurul valorii salariului minim pe economie. Însă, acest aspect nu trebuie să te descurajeze, întrucât situația se poate schimba mai repede decât ai spune cuvântul „frizer”. De ce îți spunem asta? Simplu: pentru că această meserie se bazează pe îndemânare și, bineînțeles, pe experiență. Drept urmare, acumulând experiență, vei avea și șansa de a încasa venituri mai mari.

De regulă, veniturile unui frizer cu experiență se pot ridica, în medie, la 3.500 – 4.000 de lei/lună. În plus, dacă îți surâde o carieră pe cont propriu, îți vei putea oferi serviciile și ca antreprenor, putând încasa venituri de peste 4.000 de lei/lună, în funcție de tarifele pe care ți le vei stabili singur și de numărul crescut al clienților care apelează la tine.

O serie de avantaje

Un frizer nu va trebui să-și facă niciodată griji pentru ziua de mâine. Așa cum spuneam și mai devreme, acceastă meserie se caracterizează printr-o stabilitate de individiat pe piața muncii, serviciile oferite de un frizer fiind întotdeauna extrem de solicitate.

Urmând cursurile de frizerie, îți poți dezvolta o carieră solidă în industria de beauty, bucurându-te de o serie de oportunități. De exemplu, pe lângă încasarea unor venituri consistente, poți avea și un program de lucru flexibil, pe care ți-l poți stabili în funcție de nevoile sau preferințele tale ori ale clienților tăi. Astfel, poți lucra full-time sau part-time, fără să-ți neglijezi responsabilitățile sau activitățile de zi cu zi și fără a-ți sacrifica timpul liber.

Totodată, vei avea multe motive de satisfacție personală, întrucât le vei oferi oamenilor un serviciu care îi face să arate și să se simtă cât mai bine. În plus, dacă ești o fire sociabilă, cu atât mai bine: vei avea ocazia de a cunoaște oameni noi în fiecare zi, astfel că plictiseala nu se va instala niciodată. Ba dimpotrivă, te vei simți provocat să înveți noi tehnici și să te perfecționezi constant, pentru a oferi servicii de calitate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Liderul USR, Cătălin Drulă, avertizează: Se îngroașă gluma! Cu pensiile speciale trebuie să se facă ceva

Publicat

in

De

De la 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale aleşilor locali, ale primarilor, prorogate an de an, a transmis luni liderul formațiunii USR, Cătălin Drulă, la postul de televiziune B1Tv.

„Pensiile parlamentarilor sunt în plată acum. Reamintesc că e vorba de pensii speciale, că pensia specială e de opt ori mai mare decât pensia normală. De la 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale aleşilor locali, ale primarilor, prorogate an de an. Acolo avem la fel un proiect al USR. De data asta l-au trimis la comisie, dar e blocat în sertarul de la Senat de luni de zile. Tot facem cereri: ‘hai să îl votăm’. Să nu le mai prorogăm, ci să le abrogăm”, a menţionat liderul USR.

Cătălin Drulă a subliniat că reforma pensiilor speciale reprezintă jalon în PNRR. El a menţionat că are informaţii potrivit cărora Comisia Europeană ar fi nemulţumită în legătură cu implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Cu pensiile speciale trebuie să facă ceva, e jalon. Comisia este, din câte ştiu eu şi ce informaţii am, din ce în ce mai nemulţumită. Dacă le-a dat un pic de clemenţă la primele tranşe – pentru că vin în două tranşe anuale banii PNRR – deja acum se îngroaşă gluma”, a spus el.

Liderul USR a subliniat că, potrivit articolului 16 din Constituţie, toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, motiv pentru care „nu ar trebui să existe privilegiaţi, caste, grupuri” care să aibă reguli speciale.

„Trebuie să existe o formă de-a primi această pensie pe bază de contributivitate. OK, dacă nu a existat contribuţie la momentul respectiv, că aşa a fost de natură legea şi au fost anumite categorii, atunci putem găsi formule echivalente, ca şi cum ar fi contribuit. (…) Până la urmă, Comisia face foarte bine ce face. Nu se împiedică în terminologie, pentru că ceea ce încearcă ai noştri să facă, Ciucă şi alţii, este să o facă din vorbe: ‘Domnule, sunt de serviciu şi aşa mai departe…’ Asta e doar o vorbă. Întrebarea este principiul care e în spate. Şi ei vor trebui să vină cu o soluţie ca să elimine aceste discrepanţe majore, în care există în acelaşi timp pensie de 1.500 de lei şi pensie de 15.000 de euro”, a spus liderul USR.

În opinia sa, PSD a găsit „un inamic retoric” în PNRR, acuzând că din cauza limitei de 9,4% din PIB nu ar fi posibile creşteri de pensii.

„Chiar m-am întâlnit acum două săptămâni cu primvice-preşedinta Vestager (Margrethe n.red) care spunea că este un plan excepţional, nu înţelege de ce guvernul României nu îl pune în practică. Şi au găsit acest inamic retoric – ‘Domnule, PNRR-ul cu USR e de vină’, în ciuda realităţii. Pentru că atunci când faci propagandă politică, nu mai contează realitatea. Nu îi opreşte pragul acela din PNRR la nimic. Nu au ajuns la el. România nu va ajunge prea curând la acel prag de 9,4”, a mai afirmat Cătălin Drulă, conform AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Pe Klaus Iohannis nu-l văd renunțând la funcție până la încheierea mandatului. Îl văd însă lăsând PNL în pace’

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu este de părere că ”la ora actuală cine-i dă un ghiont lui Klaus Iohannis face automat un salt în sondaje. Cine toarce pe lîngă cracul lui Klaus Iohannis coboară în sondaje. E una dintre explicațiile scorului nemulțumitor al PNL din ultima vreme”

Un sondaj CURS realizat în perioada 8-22 noiembrie 2022, situează pe locul 9, la Capitolul Încredere , Președinția.
Procentajul mic al Președinției nu mă miră. Președinția înseamnă Klaus Iohannis. Mă miră însă altceva. Că deși a coborît la 14%, Klaus Iohannis nu-și dă demisia în direct și la o oră de vîrf.

Unii vor putea spune că amețitoarea cădere în sondaje, mai ales la capitolul Încredere, n-ar trebui să-l neliniștească pe Klaus Iohannis. În 2024, el își va încheia cele două mandate. Nu se mai pune problema unei zestre electorale pentru a candida din nou. Da, din punctul de vedere al interesului electoral pe Klaus Iohannis n-ar trebui să-l neliniștească nici dacă ar coborî sub 0 puncte la Încredere.

Klaus Iohannis nu e însă o persoană particulară. E președintele României. Și chiar dacă nu-și mai pune problema unei victorii electorale, ca președinte el are, printre alte îndatoriri ținînd de Interesul național , și pe cea de a convinge Poporul Român să facă ceva.

Să facă un sacrificiu, să urmeze o anume politică. Fiind președinte de Republică semiprezidențială, principalul instrument de convingere a Poporului rămîne zicerea. Se spune că Avram Iancu a zis doar atît – No, hai! Și moții l-au urmat. Cînd 82% dintre români nu mai au încredere în tine poți ține Poporului un Discurs de mărimea Poveștilor spuse de Șeherezada timp de O mie și una de Nopți.

Dat fiind că Klaus Iohannis n-arată nici măcar ca sora Șeherezadei, e greu de presupus că vreun român nu va începe să caște după primele cuvinte rostite de el. Pînă la finele mandatului mai sînt doi ani. Dacă nu demisionează, pentru ca alegerile anticipate să aducă un președinte beneficiind de arma Încrederii Poporului în persoana sa, România va avea timp de doi ani un Președinte inutil. Cu doar 14% Încredere, la ce poate fi folositor Klaus Iohannis în aceste vremuri tulburi, cînd esențial pentru o țară mică e să aibă un Căpitan în care cei de pe vas să aibă încredere că nu-i vîră în stînci?

Klaus Iohannis e la ora actuală Zeul de la Cotroceni al Partidului Național Liberal. Liderii acestui partid iau poziția de drepți și cînd le trece prin cap numele lui Klaus Iohannis. Relația dintre Klaus Iohannis și PNL e una de supunere oarbă. Practic, PNL îndeplinește tot ce-i spune Klaus Iohannis. Nu altfel se explică faptul că PNL a schimbat trei președinți în doar doi ani. Un proces catastrofal nu numai prin instabilitate, dar și prin coborîrea de la Ludovic Orban la Florin Cîțu și de la Florin Cîțu la Nicolae Ciucă. Generalul în rezervă Nicolae Ciucă e lipsit total de talent politic. Ca premier, mai treacă meargă. E o funcție și cu exigențe de administrare. Dar ca președinte de partid lipsa talentului de politician e catastrofală. Dacă nu va mai fi premier, vi-l imaginați pe Nicolae Ciucă în fruntea Oștilor Liberale în Războiul electoral?

În postdecembrism relația Președinte – Partid susținător a fost complicată. Pînă la Klaus Iohannis, nici un președinte – nici măcar Traian Băsescu – n-a beneficiat de un partid care începe să toarcă pisicește și cînd aude prin somn comenzile președintelui.

Imaginea de partid intrat cu totul în posesia lui Klaus Iohannis face ca PNL să fie vulnerabil la căderea electorală a lui Klaus Iohannis. La ora actuală cine-i dă un ghiont lui Klaus Iohannis face automat un salt în sondaje. Cine toarce pe lîngă cracul lui Klaus Iohannis coboară în sondaje. E una dintre explicațiile scorului nemulțumitor al PNL din ultima vreme. Deși PSD participă la Guvern, doar PNL se erodează. Una dintre cauze e Nicolae Ciucă, dezastruos ca politician, un simplu bolovan politic. Celălalt e Klaus Iohannis, văzut ca adevăratul șef al PNL. Și cum să ai încredere în slugă, cînd n-ai în Stăpîn?

Pe Klaus Iohannis nu-l văd renunțînd la funcție pînă la încheierea mandatului.
Îl văd însă lăsînd PNL în pace, făcînd imaginea publică de președinte fără nici o legătură cu PNL.

Pentru PNL ar fi o decizie crucială.
E în stare Klaus Iohannis de o asemenea decizie?
Nu cred.
Întruchipare a Ciocoiului atît de plin de sine că te întrebi cum de nu face Poc! Klaus Iohannsi n-ar putea trăi fără slugi.”, conform cristoiublog.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend