Conecteaza-te cu noi

TIMP LIBER

Cat de usor de inteles e pokerul?

Publicat

in

Sunt deja multi ani de cand pokerul a devenit un adevarat subiect de studiat in scoli. Popularitatea poate ca nu mai inregistreaza acelasi “boom” ca in urma cu un deceniu, insa cu siguranta nu putem spune ca jocul consemneaza un regres. Din contra. Epoca tehnologiei a marit viteza internetului, iar spatiul online a oferit multor oameni platformele necesare pentru a incerca acest joc. Mai ales ca regulile jocului de poker nu sunt deloc complicate. Sigur, vorbim doar de nivelul de incepator, deoarece strategiile ulterioare devin ceva mai difici de interpretat. Insa nu ai cum sa nu te bucuri de un joc care uneste la aceeasi masa indivizi de pe diferite continente, ce au culturi divergente.

Cum se incepe si cum se termina o mana de poker?

Evident, inceputul unei maini de poker este primul punct critic pe care un novice trebuie sa-l cunoasca. Toata actiunea incepe prin doua pariuri fortate, numite small blind si big blind. Aceste beturi fortate formeaza potul de inceput pentru fiecare mana. Un fel de stimulent pentru jucatori, care au ceva de castigat in acel moment. Valoarea potului creste odata cu plasarea mizelor la fiecare runda de pariere. Pentru a castiga o mana de poker, jucatorul trebuie sa detina cea mai buna combinatie de carti la “showdown” – atunci cand se arata mainile tuturor jucatorilor inca implicati in mana respectiva. Alta posibilitate ar fi ca jucatorul sa efectueze ultimul pariu la care nu se mai da call, astfel putand sa traga jetoanele spre el.

Rundele de pariere

O mana de poker se desfasoara pe mai multe etape, fiecare cu o importanta cruciala pentru soarta mainii respective. Odata ce cartile initiale se impart, jucatorii pot sa inceapa sa actioneze, totul in sensul acelor de ceasornic.

Pre-flop – este runda de pariere dinaintea afisarii celor trei carti comune. Aici, fiecare jucator incearca sa arate putere, transmitand restului mesei ca cele doua carti din mana reprezinta un “monstru”.

Flop – este etapa de pariere de dupa afisarea celor trei carti comune. Odata cu vizualizarea lor, fiecare jucator incepe sa-si faca o idee mai clara despre cum doreste sa continue mana respectiva.

Turn – este runda de pariere ce se desfasoara dupa ce dealerul a aratat cea de-a patra carte.

River – este ultima etapa de pariere, imediat dupa ce s-a pus pe masa cea de-a cincea carte de joc.

Tipurile de actiuni pe care le poate desfasura un jucator

Exista un numar limitat de actiuni pe care un jucator le poate desfasura, insa nu sunt aproape niciodata doi jucatori la fel. Unii sunt mai calmi, altii mai agresivi. Unii joaca doar mainile puternice, in timp ce cativa doresc sa-si hraneasca orgoliul cu cate un “bluff” la fiecare mana. De aceea, pokerul este un joc atat de interesant, deoarece transforma un numar de actiuni limitate intr-un numar infinit de rezultate posibile.

Check – un jucator bate check atunci cand nu doreste sa efectueze vreun pariu. Are posibilitatea sa faca acest lucru doar daca nu s-a plasat vreo miza inaintea lui.

Bet – este actiune prin care un jucator efectueaza un pariu, asta in cazul in care niciun alt oponent n-a intrepatruns acelasi demers anterior.

Fold – un jucator da fold atunci cand vrea sa renunte la mana, aruncand astfel cartile

Call – daca un alt jucator a efectuat un pariu in runda respectiva, atunci actiunea de call presupune egalarea celui mai mare pariu.

Raise – inseamna plusarea fata de betul initial efectuat de un jucator (sau de mai multi).

Sunt multe motive pentru care jucatorii pot sa efectueze una sau mai multe dintre aceste actiuni in cadrul unei maini. Daca a dat raise, nu inseamna neaparat ca are cea mai puternica mana. Exista diferite strategii, iar fiecare jucator actioneaza in consecinta.

Mai exista si alte reguli, majoritatea de bun-simt, insa acelea se aplica la pokerul live. Fie ca vorbim de actionarea la o mana doar atunci cand iti e randul la masa, fie ca discutam de tratarea adversarilor cu respect, toate aceste reguli fac parte din conduita obligatorie a unui jucator de poker. Din fericire, in mediul online, sunt putine abateri de la protocol.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

DE INTERES! Noi reguli pentru românii care merg în Grecia. Ce acte sunt necesare

Publicat

in

De

Grecia schimbă din nou regulile pentru români. Testul negativ COVID-19 va fi obligatoriu de miercuri dimineaţă, nu de marţi, aşa cum se anunţase iniţial. Apare, însă, o nouă problemă: românii nu mai pot să intre cu maşina în Grecia până miercuri, dacă nu au completat deja formularele speciale cerute de statul elen, aşa-numitele Passenger Locator Form sau PLF, informează Antena3.

„Potrivit informațiilor comunicate în mod public astăzi, 11 iulie, de către autoritățile elene, începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, (și nu 14 iulie, așa cum comunicaseră inițial), toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. 

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Autoritățile elene subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii elene”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe, transmis sâmbătă presei.

Grecia anunţă şi că documentele nu mai pot fi completate on-line, pentru că în acest moment se lucrează la schimbarea sistemului. Aşadar, cei care nu le-au completat până în acest moment şi care nu au primit confirmările nu pot să plece până în momentul în care formularul nu va fi din nou on-line.

„MAE reamintește că prezentarea acestui test nu exclude obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testării aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Târgul meșterilor populari din România va fi organizat în Bihor

Publicat

in

Tradiționalul târg al meșterilor populari din România, din cauza pandemiei, se va desfășura anul acesta în două serii consecutive, între 17-19 iulie și 24-26 iulie, conform celor spuse de organizatorul principal al evenimentului, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea.

Potrivit unui comunicat, târgul își va desfășura activitatea în Parcul Nicolae Bălcescu din apropierea Grădinii Zoologice, cu respectarea regulilor și măsurilor impuse de distanțare socială.

În prima parte a târgului vor participa meșteri care vor expune ceramică, podoabe, porturi populare tradiționale, obiecte din sticlă, ouă încondeiate, plante medicinale și turtă dulce, iar în perioada 24-26 iulie 2020 vor fi prezenți meșteri care vor expune obiecte din lemn, piele, pictură naivă, icoane, împletituri din papură și nuiele, instrumente muzicale și măști.

Meșterii populari care vor participa la ediția din acest an a târgului sunt din diferite zone geografice și etnografice cunoscute ale țării: Banat, Oltenia, Maramureș, Crișana, Muntenia, Bucovina, Dobrogea, Moldova.

„Vor fi invitate să-şi expună creaţiile spre vânzare asociaţiile unde activează copii cu dizabilităţi: Asociaţia „Down” Oradea, Centrul de Zi Iedera, DGASPC Bihor, Centrul nr. 3 şi Casa „Steaua Norocoasă” Oradea.” conform Agerpres.

De asemenea, spectacolele de muzică populară vor fi susținute de membrii Ansamblului Artistic „Crișana”.

Organizatorii acestui târg, ajuns la ediţia cu numărul 27, sunt Muzeul Ţării Crişurilor, Consiliul Judeţean Bihor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi Ansamblul Artistic Profesionist „Crişana”, în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend