Conecteaza-te cu noi

TIMP LIBER

Cat de usor de inteles e pokerul?

Publicat

in

Sunt deja multi ani de cand pokerul a devenit un adevarat subiect de studiat in scoli. Popularitatea poate ca nu mai inregistreaza acelasi “boom” ca in urma cu un deceniu, insa cu siguranta nu putem spune ca jocul consemneaza un regres. Din contra. Epoca tehnologiei a marit viteza internetului, iar spatiul online a oferit multor oameni platformele necesare pentru a incerca acest joc. Mai ales ca regulile jocului de poker nu sunt deloc complicate. Sigur, vorbim doar de nivelul de incepator, deoarece strategiile ulterioare devin ceva mai difici de interpretat. Insa nu ai cum sa nu te bucuri de un joc care uneste la aceeasi masa indivizi de pe diferite continente, ce au culturi divergente.

Cum se incepe si cum se termina o mana de poker?

Evident, inceputul unei maini de poker este primul punct critic pe care un novice trebuie sa-l cunoasca. Toata actiunea incepe prin doua pariuri fortate, numite small blind si big blind. Aceste beturi fortate formeaza potul de inceput pentru fiecare mana. Un fel de stimulent pentru jucatori, care au ceva de castigat in acel moment. Valoarea potului creste odata cu plasarea mizelor la fiecare runda de pariere. Pentru a castiga o mana de poker, jucatorul trebuie sa detina cea mai buna combinatie de carti la “showdown” – atunci cand se arata mainile tuturor jucatorilor inca implicati in mana respectiva. Alta posibilitate ar fi ca jucatorul sa efectueze ultimul pariu la care nu se mai da call, astfel putand sa traga jetoanele spre el.

Rundele de pariere

O mana de poker se desfasoara pe mai multe etape, fiecare cu o importanta cruciala pentru soarta mainii respective. Odata ce cartile initiale se impart, jucatorii pot sa inceapa sa actioneze, totul in sensul acelor de ceasornic.

Pre-flop – este runda de pariere dinaintea afisarii celor trei carti comune. Aici, fiecare jucator incearca sa arate putere, transmitand restului mesei ca cele doua carti din mana reprezinta un “monstru”.

Flop – este etapa de pariere de dupa afisarea celor trei carti comune. Odata cu vizualizarea lor, fiecare jucator incepe sa-si faca o idee mai clara despre cum doreste sa continue mana respectiva.

Turn – este runda de pariere ce se desfasoara dupa ce dealerul a aratat cea de-a patra carte.

River – este ultima etapa de pariere, imediat dupa ce s-a pus pe masa cea de-a cincea carte de joc.

Tipurile de actiuni pe care le poate desfasura un jucator

Exista un numar limitat de actiuni pe care un jucator le poate desfasura, insa nu sunt aproape niciodata doi jucatori la fel. Unii sunt mai calmi, altii mai agresivi. Unii joaca doar mainile puternice, in timp ce cativa doresc sa-si hraneasca orgoliul cu cate un “bluff” la fiecare mana. De aceea, pokerul este un joc atat de interesant, deoarece transforma un numar de actiuni limitate intr-un numar infinit de rezultate posibile.

Check – un jucator bate check atunci cand nu doreste sa efectueze vreun pariu. Are posibilitatea sa faca acest lucru doar daca nu s-a plasat vreo miza inaintea lui.

Bet – este actiune prin care un jucator efectueaza un pariu, asta in cazul in care niciun alt oponent n-a intrepatruns acelasi demers anterior.

Fold – un jucator da fold atunci cand vrea sa renunte la mana, aruncand astfel cartile

Call – daca un alt jucator a efectuat un pariu in runda respectiva, atunci actiunea de call presupune egalarea celui mai mare pariu.

Raise – inseamna plusarea fata de betul initial efectuat de un jucator (sau de mai multi).

Sunt multe motive pentru care jucatorii pot sa efectueze una sau mai multe dintre aceste actiuni in cadrul unei maini. Daca a dat raise, nu inseamna neaparat ca are cea mai puternica mana. Exista diferite strategii, iar fiecare jucator actioneaza in consecinta.

Mai exista si alte reguli, majoritatea de bun-simt, insa acelea se aplica la pokerul live. Fie ca vorbim de actionarea la o mana doar atunci cand iti e randul la masa, fie ca discutam de tratarea adversarilor cu respect, toate aceste reguli fac parte din conduita obligatorie a unui jucator de poker. Din fericire, in mediul online, sunt putine abateri de la protocol.

Comenteaza cu profilul de FB

AM FOST ACOLO

Lanul de lavandă din apropiere de Târgul Mureș, locul preferat al turiștilor pentru petrecerea timpului liber în natură.

Publicat

in

România e cunoscută pentru peisajele magnifice precum cele din zona Maramureșului și totodată pentru oamenii harnici și pregătiți să facă frumos din ceea ce au, iar pentru asta mereu oamenii buni sunt răsplătiți cu daruri frumoase.

O mare de culoare cu un parfum îmbietor și dulce și un peisaj parcă desprins din povești, așa am putea descrie ceea ce se întâmplă în satul Mădăraș din județul Mureș pentru că da, e vorba de România și nicidecum de vreo altă țară.
Povestea a început undeva prin 2017 când proprietarii câmpului de lavandă, mândri la rândul lor de această realizare au vrut să afle cât mai mulți de frumusețea care se ascunde într-un colț de Românie. Așa au organizat primul festival al Lavandei.

La prima vedere pare ca totul să facă parte dintr-o altă parte și mai precis Franța, regiunea Provance pentru că aceasta este cunsocută pentru culturile fermecătoare de lavandă. Cu ocazia aceasta, știați că unul dintre motivele pentru care această regiune a Franței a devenit atât de cunoscută este însăși lavanda? La fel și la noi, cu un colț parcă rupt din rai se poate face ceva frumos pe care turiștii să fie interesați să-l viziteze.

Anul acesta, la a patra ediție a festivalului au participat o mulțime de turiști care au profitat la maxim de peisajul fascinant și au realizat o gamă largă de fotografii în lanul de lavandă, conform Observator.

Foto:AmFostAcolo

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

DIVERSE

S-au majorat prețurile pe litoral!

Publicat

in

Pandemia de Coronavirus a făcut ca toate planurile să trebuiască schimbate, dar mai mult de atât stilul de viață obișnuit al oamenilor a suferit o mulțime de schimbări.

Fiind vară, soare, căldură, majoritatea românilor ca în fiecare an, în perioada aceasta aleg să se recreeze și să se încarce de energie pe litoral, acolo unde totul pare altfel, mult mai liniștit și potrivit pentru o revigorare.

La fel și anul acesta, litoralul românesc este invadat de oameni pentru care restricțiile impuse nu mai există, dar problema nu este aceasta, ci prețurile care parcă au explodat atât pe partea de consum cât și cazare.

Potrivit Digi 24 HD „În Mamaia Nord un șezlong costă 60 de lei, iar baldachinul 200 de lei pe zi.” De asmenea, o turistă nu tocmai mulțumită de prețurile mari pe serviciile oferite, afirmă că a cheltuit 2.500 euro pe litoral în aproximativ o săptămână. „Sincer? 2.500 de euro și nu e ok, având în vedere serviciile, ar fi trebuit să fie mai ieftin. Totuși nu suntem în Dubai, nu suntem în Maldive, suntem pe plajă în România.”

Potrivit statisticilor, stațiunea Neptun pare a fi varianta mai ieftină pentru o vacanță pe litoralul românesc în această perioadă.

Foto: Profit.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend