Conecteaza-te cu noi

OPINII

Cât de populare sunt pariurile sportive în Anglia?

Publicat

in

premier-league

Anglia este o țară cu un apetit ridicat pentru sport, la fel ca România. Mare Britanie se mândrește cu echipe cunoscute și apreciate la nivel internațional, iar acest lucru o face să fie o țară cu înclinație către pariuri, unde Betfair este una dintre cele mai tari case de pariuri. Descoperă cod promoțional betfair disponibil în România.

Specialiștii englezi susțin că pariurile reprezintă o metodă foarte folosită de englezi pentru distracție sau relaxare. Dacă ne raportăm la nivelul de salarizare pe care îl au englezii, putem spune că englezii își permit să parieze mai multe decât românii, iar acest lucru chiar se întâmplă.

La începutul anului 2020 a fost propus chiar un proiect de lege prin care să se limiteze sumele pariate într-o zi de către un individ din Marea Britanie. În acest sens, oficialitățile propuneau ca suma maximă care poate fi pariată într-o singură zi să fie de 50 lire.

Acest proiect nu a fost aprobat, dar cu siguranță spune multe despre apetitul englezilor pentru pariuri. Conform studiilor, există foarte mulți englezi care pariază constant. La fel ca și în România, operatorii de jocuri de noroc din Anglia sunt obligați să dețină o licență de funcționare pentru a putea opera legal.

Premier League

Anglia se mândrește cu una dintre cele mai importante competiții sportive, Premier League. Premier League este o competiție de fotbal localizată în primul eșalon al sistemului de ligi ale fotbalului englez. Din Premier League fac parte cele mai performante echipe de fotbal din Anglia, precum Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea sau Manchester City.

Deținând una dintre cele mai importante competiții de fotbal, englezii pariază foarte mult pe această competiție și pe favoritele la câștigarea trofeului. Manchester United este un club de fotbal care are peste 50 de milioane de fani la nivel mondial, iar acest lucru face ca Anglia să fie o țară în care pariurile sportive sunt foarte populare.

Datorită dezvoltării la nivel mondial ale pariurilor online, nici Anglia nu a făcut excepție de la mediul online. Foarte multe agenții de pariuri s-au focusat către dezvoltarea în mediul online, iar unele dintre acestea sunt prezente și în România.

Românii pot paria la casele de pariuri online pe care le știu din România, acestea fiind înregistrare atât de către ONJN din România, cât și de organul special abilitat de reglementare a jocurilor de noroc din Marea Britanie.

Unibet, Betfair, Sportingbet sau 888sport

Printre cele mai populare agenții de pariuri pe care le găsim atât în România, cât și în Marea Britanie, se numără Unibet, Betfair, Sportingbet sau 888sport. Totodată, acestea sunt și unele dintre cele mai apreciate case de pariuri la nivel internațional atât prin prisma calității serviciilor, cât și prin bonusurile și promoțiile pe care le oferă clienților săi.

Un studiu realizat publicat în septembrie 2021 care a fost realizat între 2017-2021 a avut ca scop identificarea procentului populației engleze care pariază. Astfel, Anglia se află la limita de sus a procentului de populație care pariază din Europa cu 5.9%. Deși Marea Britanie a ieșit din UE, putem folosi acest termen ce comparație. În Europa, media de pariere a populației fiecărei țări este cuprinsă între 2% și 6%.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

OPINII

Miuțescu va câștiga lejer alegerile la șefia PNL Argeș – PĂCAT DE COMPROMISURILE FĂCUTE

Publicat

in

Fără doar și poate, sâmbătă vom asista la o victorie categorică a lui Adrian Miuțescu la alegerile pentru șefia PNL Argeș, în fața lui Radu Perianu. Trei sunt motivele principale pentru care victoria lui Miuțescu va fi una fără emoții. În primul rând, numele contracandidatului său – Radu Perianu. Fără prea multe comentarii, devoalarea anticipată a lui Narcis Sofianu ca fiind doar un concurent-iepure sau lipsa altui candidat redutabil ( deși au fost intenții și intenționați). a făcut ca doar Radu Perianu să rămână așa zis-ul as din mâneca lui Câțu. De ce mâneca lui Câțu ? Pentru că DA, spre disperarea altor liberali cu vechime și pretenții, chiar Câțu a decis și chiar la București numele celui care îl va înfrunta pe Miuțescu.

Un al doilea motiv pentru care Miuțescu va defila sâmbătă e reprezentat de modul în care acesta și-a “aranjat apele”, liderul județean făcând însă o serie de compromisuri rușinoase. Aproape la fel de rusionoase ca acela in care a bruscat o femeie, om de bază al organizației, la momentul in care aceasta a vrut să intre pentru a vota șeful PNL Pitești. Pe principiul “scopul scuză mijloacele”, Adrian Miuțescu a făcut o selecție riguroasă a delegaților pentru Conferința de Alegeri de sâmbătă – curios de ce opozanții săi nu vorbesc despre asta. Astfel, după ce și-a pregătit terenul cu ocazia alegerilor la organizațiile comunale sau orășenești (prilej cu care și-a uns în conducerile acestora oamenii săi de bază), echipa Miuțescu a selectat, pentru a merge sâmbătă la vot, exclusiv oamenii săi de bază, acei cățeluși care au primit deja sau li s-a promis ciolanul. Din păcate, pentru a face loc acestora, Miuțescu a scos de pe listele de delegați liberali autentici din Câmpulung, Curtea de Argeș, Mioveni, Ștefănești, etc, oameni de afaceri cu notorietate asupra cărora doar exista o mica bănuială că nu l-ar putea vota. Cel mai bun exemplu poate fi dat în orașul de reședință al lui Miuțescu, acolo unde omul de afaceri Liviu Nicolae, un liberal care a pus suflet, bani și multă muncă a fost îndepărtat fără nicio ezitare de trupa de șoc a liderului județean. În aceste condiții, cu o configurație a sălii Filarmonicii in care majoritatea scaunelor va fi ocupată de delegații aleși cu migală dar câlcând fără jenă pe principiile liberale sau chiar ale democrației, Miuțescu merge la sigur pentru a câștiga alegerile pentru un nou mandat. Așa de sigur este că totul va decurge conform planului său bine pus la punct, că-și permite chiar și prezența presei în sală, fără nicio discriminare.

În fine, un al treilea motiv principal pentru care Miuțescu va câștigă “en fanfare” alegerile de sîmbătă este reprezentat de câteva figuri relativ noi in PNL Argeș cu care Miuțescu face echipă și a tot defilat de o vreme încoace. Fără a da nume, ( nu, nu este vorba de Tofan și nici Dănuț Bica) să recunoastem și valoarea a trei, patru liberali cu notorietate si un CV impecabil care au ales să gireze cu imaginea lor pentru Miuțescu, o imagine care va conta, va fi un mare plus pentru Miuțescu. Miuțescu va câștiga, întrebarea este ce va fi după episodul de sâmbătă, după ce se va fi consumat un alt fel de program RABLA in PNL… Cel mai probabil, efectele acestui program, efectele zilei de sâmbătă, 24 iulie 2021, vor fi resimțite abia peste 3 ani, în anul electoral 2024.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Ziarul PROFIT, la ceas ANIVERSAR: 15 ani de la prima apariție

Publicat

in

De

Ziarul PROFIT a ajuns din nou la un moment aniversar. Unul cu cu totul și cu totul special, având în vedere actualul context pe care îl traversăm cu toții. Anul acesta ne propusesem sa fim mai discreti si chiar decisesem să nu scriem nimic despre aniversarea noastra, dar voi ne-aţi împins, efectiv, sa facem asta. Pentru ca ne sunteţi cititori şi/sau suţinători fideli, nu aţi uitat că aniversarea noastra coincide cu Ziua mondială a libertăţii presei, 3 mai, şi ne-ati trimis mesaje imediat după miezul nopții, în primele minute ale acestei zile atât de speciale pentru noi. DA, azi împlinim 15 ani de existenţă pe piaţa media şi o face in ascensiune, având alături, de aproape 3 ani, și o televiziune proprie care a prins contur având la bază pasiunea echipei noastre dar și o investiţie financiară deloc de neglijat.

Revenind la ziar….Nume predestinat si agreat de oricine, de 15 ani PROFIT-ul a fost iubit aprinzând patimi, sau a fost urât şi hulit. Niciodată indiferent. A fost urât şi marginalizat de cei despre care am relatat adevarul, de frustratii care au suferit si sufera când văd ca exista un ziar liber în a scrie absolut obiectiv si, mai mult de atat, se află în continuă ascensiune. A fost si este iubit pentru modul in care reflecta in paginile sale, tiparite sau virtuale, realitatea argeșeana: fără partizanate, mofturi sau alt tip de cenzură. Mai mult, la aproape trei ani de când am lansat cu forțe proprii și PROFI 24 TV, am devenit mai urâţi și contestați, nu numai de  politicieni ci chiar de către unii colegi pe presă, de unii care nu înțeleg că o instituție de presă nu supraviețuieste din banul statului, din contractele care te transormă în sluga celor care te plătesc. N-am abdicat niciodată de la ideile care i-au animat pe cei care au pus, iată, în urmă cu 15 de ani, bazele unui ziar novator în multe privințe, un ziar care s-a dezoltat continuu strict prin forțe proprii, prin pasiune și muncă în echipă. Ne mândrim că de 15 ani suntem singura instituție de presă din Argeș care nu are contracte cu institutții ale statului, cu mari primăriii, cu CJ-uri, Prefecturi sau partide. Suntem pe picioarele noastre și asta ne permite să nu stăm cocoșați în fața potențaților zilei dar sa stăm drepți în fața voastră, a cititorilor și, de trei ani, a telespectatorilor PROFI 24 TV. Iar aceasta înseamnă enorm pentru noi, pentru voi…!

Au fost, desigur, de-a lungul anilor, și bătălii pe care ziarul PROFIT le-a pierdut. Dar intotdeauna am stiut sa continuam pe drumul nostru iar argesenii au apreciat spiritul nostru luptător. Iar lupta noastră nu s-a încheiat. Ba, mai mult, o continuăm și prin intermediul televiziunii proprii. După puterile noastre, o vom duce mai departe, ziarul PROFIT şi, mai nou televiziunea,  trebuie să meargă mai departe, pentru că, fără să fim modești, reprezentam un mod mai curat de a face presa în Argeş, fara sa avem in spate sau sa implicam grupuri de interese politice sau de afaceri. Acestea sunt si motivele pentru care PROFIT-ul a devenit o stare spirit.

Pentru ca aşa suntem noi, astia de la la PROFIT si PROFI TV: o echipa de luptatori care scrie şi descrie in deplina libertate, pentru libertatea informatiei, pentru profitul informational nealterat de care cetăţeanul are atâta nevoie. Pentru că PROFIT-ul s-a nascut pe 3 mai,  Ziua mondială a libertăţii presei !

Dar ce a fost în ultimii 15 ani ? Cum spuneam, au fost 15 ani de lupta, numai că acei care ne-au dorit dispăruţi, pentru a rămâne ei cu lingăii şi lustruitorii lor de cult al personalităţii au avut o uriaşă surpriză. Pe noi ne-au şicanat şi hărţuit cât şi cum au putut: controale ordonate politic, maldăre de dosare în insanță, monitorizari ale sediilor noastre de către DIICOT, telefoane ascultate, politicieni asmuţiţi împotriva noastra asemeni unor dobermanni, sedii de redactie vandalizate, masini incendiate, ca sa amintim doar cateva din cele pătimite în ultimii 15 ani. Dar cititorilor noştri, care ne-au fost alături, fiind convinşi că doar noi, în fiecare zi, le spunem ce alţii le ascund, n-au avut ce le face, potrivit sloganului cu care porneam la drum pe 3 mai 2006. Glumind… serios, cum spunea un confrate din presa scrisa, am putea constata că în Argeş presa chiar este liberă. Să-i laude şi preamărească pe mai-marii politici vremelnici ai zilei! Noi suntem un pic mai altfel, probabil de aici si ura unora împotriva noastră. Respectăm unul dintre principiile presei moderne, acela de a face opoziţie puterii de moment şi ne-am ferit ca dracu de tămâie să umblăm cu cerşitul pe politicieni sau la directorii instituţiilor publice.
A fi multe de spus însă, repet, într-un context în care din cauza numeroaselor şi complicatelor probleme generate de pandemie dar și cele pe care le are presa în general, festivismul nu-şi prea are justificare şi cu atât mai mult laudele de sine sau vaietele noastre. Aţi văzut probabil că în ultimul an s-a ajuns până într-acolo încât jurnalişti de marcă sau instituţii media cu notorietate să iasă public să cerşească bani pentru a supravieţui. E trist dar asta arată vulnerabilităţile presei, forţate de cele mai multe ori să depindă de un anume grup de interese economice sau politice. Când acest grup dispare, prin puscării de regulă, presa care depindea de ei ajunge să cerşească în piaţa publică…

Cum noi nu am depins si nici nu vom depinde niciodată de nimeni, în afară, desigur, de cititorii noştri și telespectatorii noștri, neprietenilor noştri, pentru că prin natura activităţii noastre avem nu puţini astfel de indivizi, sunt nevoit să le dau o veste proastă: ne-am învăţat de mult să rezistăm şi să şi mergem mai departe ca şi pînă acum: luptând şi respectându-ne meseria dar mai ales pe cei care ne urmăresc de 15 ani. Şi uite aşa, să nu vă supăraţi, mai aniversăm şi noi…. Pentru ca aşa suntem noi, astia de la la PROFIT si PROFI TV: o echipa de luptatori care scrie şi descrie in deplina libertate, pentru libertatea informatiei, pentru profitul informational nealterat de care cetăţeanul are atâta nevoie. Pentru că PROFIT-ul s-a născut pe 3 mai,  Ziua mondială a libertăţii presei ! La muți ani nouă, la mulți ani vouă !

Unde suntem acum, la 15 ani de prima la apariție ?

  • 2 redacții, în Argeș și București
  • 285.000 cititori/lună în online, media ultimului an
  • 50.000 oameni in comunitatea Ziarul PROFIT pe facebook, pagina oficială
  • 123.000 urmăritori pe cele 4 pagini de FB deținute de ziarul PROFIT
  • 7845 abonati care primesc instant stirile PROFIT prin SMS
  • Televiziune regională proprie cu studiouri in Argeș și București
  • 83 donatori persoane fizice cu sume lunare cuprinse intre 5 Euro si 200 Euro – plăti recurente
  • 0 (ZERO) contracte cu instituții ale statului
  • 31 contracte firme private ( din care 19 IN BLIND)

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend