Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cât de periculos este să mergi la terasă, la un eveniment sau în parc? Ia să vedem care sunt cele mai riscante activități pe vreme de pandemie.

Avatar

Publicat

in

14 experți americani în sănătate publică, epidemiologie sau boli infecțioase, au făcut un clasament cu activități, în funcție de cât de riscante sunt în timpul pandemiei.

Se pare că să mergi într-un bar sau să participi la un concert cu public larg sunt printre cele mai periculoase alegeri pe care le poți face în pandemie.

Publicitate

Potrivit specialiștilor, cea mai puțin riscantă activitate este deschiderea scrisorilor și a coletelor.

Activitățile au fost clasificate în funcție de riscul pe care îl are fiecare, 1 reprezentând cel mai mic risc, iar 9 fiind reprezentat de cel mai ridicat risc.

De asemenea, aceștia prezintă activități normale pe care oamenii le fac în viața de zi cu zi.

Printre cele mai puțin riscante activități găsim și alimentarea mașinii, dar și mersul cu cortul care înseamnă recreere.

Cumpărăturile, alergarea și plimbările în aer liber reprezintă tot un risc mai scăzut decât ridicat. Recomandarea noastră este să purtați masca ori de câte ori intrați într-un spațiu închis.

Mai apoi trecem la ieșirile la o terasă, mersul la bibliotecă sau muzeu și cazarea la un hotel pentru două nopți, care reprezintă un risc scăzut spre moderat de infecție.

Urmează activitățile cu un risc moderat de infectare precum luarea mesei la altcineva acasă și mersul pe plajă. Să nu uităm de cumpărăturile la mall sau locurile de muncă de la birou.

Îmfrumusețarea poate costa. Mersul la coafor reprezintă o activitate destul de riscantă urmată de participarea la o nuntă, înmormântare sau călătoria cu avionul.

Trecem la sporturi. Mersul la sală, cinema sau într-un parc de distracții deja e un risc pe care fiecare trebuie să și-l asume.

Dr. Virgil Musta a declarat pentru PRO TV: „Fiecare își poate calcula riscul, aici este foarte important orice activitate se poate desfășură dacă iți calculezi corect riscurile . Vezi unde există potențial de a te contamina și să introduci acolo niște reguli esențiale. De exemplu, ești într-o încăpere, ai grijă să distanțezi oamenii, să nu fie aglomerat, să obligi oamenii să poarte mască. Eu cred că fiecare situație dacă etse analizată corect scade la minim riscul de transmitere”.

Acest clasament al activităților în funcție de riscuri a fost realizat de 14 experți americani de la Texas Medical Association iar activitățile au fost alese în funcție de obiceiurile zilnice ale oamenilor.

Sursa: Pro TV

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Un alt județ introduce obligativitatea purtării măștii! Măsura se aplică începând de miercuri

Avatar

Publicat

in

De

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în judeţul Neamţ, începând de miercuri, în spaţiile deschise aglomerate. Măsura se aplică în pieţe, târguri, oboare, la muzee, lăcaşuri de cult, anunță news.ro.

”Începând din 5 august, orele 6.00, se instituite obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe raza judeţului Neamţ, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber şi anume: pieţe, târguri, oboare; la oficierea oricărui tip de eveniment; muzee şi alte obiective turistice; lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice”, a transmis, luni, Prefectura Neamţ.

Publicitate

Vezi și:Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Vești bune pentru anumiți angajați! Veți primi mii de lei din partea statului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Doliu în presă ! A murit un cunoscut jurnalist muscelean

Avatar

Publicat

in

De

Este doliu în presa din România! Un jurnalist important, argeșean la origini, a murit la 67 de ani. Sorin Burtea și-a legat o bună parte a carierei de Televiziunea Națională.

De altfel, acesta a devenit celebru chiar pentru emisiunile de la TVR. Născut în 1953, pe data de 28 aprilie, la Câmpulung Muscel, Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti.

Publicitate

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

În anul 1980, Sorin Burtea a fost angajat în Televiziunea Română. A reușit să coordoneze emisiuni importante, emisiuni care au scris istorie la TVR.

Burtea a fost un adevărat mentor pentru “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, emisiuni care au avut audiențe foarte mari.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend