Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Case pe structură metalică versus case pe structură din lemn

Publicat

in

Una din primele întrebări care pun în dificultate orice dezvoltator sau proprietar care dorește să construiască o casă este: care sunt avantajele unei structuri metalice în comparație cu una din lemn? Prima opțiune este fără îndoială o alegere înțeleaptă din punct de vedere al rezistenței. În schimb, cea de-a doua, deoarece asigură un design tradițional, este greu de ignorat pentru cei interesați de acestă latură a arhitecturii. Dar există oare o variantă prin care să te bucuri de ambele caracteristici în același timp? Iată care sunt principalele diferențe dintre casele pe structură metalică și cele pe structură din lemn și care din cele două tipuri de construcții este mai avantajos?

Avantajele caselor pe structură metalică

  • Optând pentru o casă pe structură metalică plătești cu până la 50% mai puțin decât pentru o casă pe structură din lemn, deoarece multe din elementele structurii metalice sunt prefabricate și au la bază materiale reciclate, care costă mai puțin decât lemnul de calitate;
  • Casele pe structură metalică se construiesc mai rapid decât casele pe structură din lemn. Tot datorită faptului că sunt prefabricate, structurile metalice se îmbină facil și scurtează timpul de execuție al casei;
  • Nu te expui riscului de incendiu ca în cazul unei case pe structură din lemn. Casele pe structură din lemn, fiind construite din materiale combustibile ard rapid și reprezintă un pericol, atât pentru proprietar și familia acestuia, cât și pentru întreaga comunitate;
  • Structurile metalice sunt mai rezistente decât lemnul. Casele pe structură metalică fac mai bine față furtunilor, inundațiilor și chiar cutremurelor. În cazul producerii unui dezastru natural, șansele de supraviețuire cresc odată cu gradul de rezistență al structurii casei. De asemenea, spre deosebire de lemn care poate fi atacat de diferiți dăunători, metalul nu are mulți inamici naturali;
  • Metalul reprezintă o abordare bio. Optând pentru o casă pe structură metalică, alcătuită în mare parte din materiale reciclate, nu contribui la defrișarea pădurilor. În plus, odată ce casa ta și-a servit scopul, ea poate fi demolată, iar metalul folosit la structura acesteia se poate recicla redobândindu-și calitățile inițiale.

Avantajele caselor pe structură din lemn

  • Din punct de vedere estetic, casele din lemn asigură o atmosferă tradițională. Din acest motiv ele sunt preferate atât de proprietarii de pensiuni, cât și de cei ai caselor obișnuite, de locuit;
  • Lemnul este un material natural care se folosește pentru izolarea termică în construcții de secole încoace. Astfel, casele pe structură din lemn asigură o temperatură mai ridicată pe timpul iernii, dar în același timp, nu se supraîncălzesc pe timpul verii;
  • De-a lungul istoriei civilizației umane, lemnul este probabil unul din primele materiale folosit în construcții. Și astăzi, cele mai vechi clădiri de pe glob sunt din lemn. De aceea, nu este de mirare faptul că există mult mai mulți meșteri specializați în ridicarea clădirilor din lemn, care au preluat tehnica din moși strămoși, decât profesioniști care să stăpânească arta metalului. Astfel, oriunde te-ai afla, este o nimica toată să întâlnești pe cineva care îți poate construi casa ideala din lemn, neexpunându-te riscurilor pe care le implică lipsa de experiență.

Cum poți să beneficiezi de toate avantajele descrise mai sus?

Punând siguranța pe primul loc, casele pe structură metalică reprezintă o variantă infinit mai bună decât casele pe structură din lemn. Dar, chiar și optând pentru case pe structură metalică, poți beneficia și de avantajele oferite de o construcție pe structură din lemn dacă apelezi la o companie cu experiență în domeniu.

Cu un portofoliu cuprinzător, Case Mexi construiește case pe structură metalică la fel de confortabile, dar și plăcute estetic, precum casele pe structură din lemn. Pentru un confort termic de neegalat pe timpul iernii, pentru izolarea construcției se folosesc materiale de cea mai buna calitate. Iar latura estetică este asigurată de design-ul modern și inedit.

Într-adevăr, fiind o ramură a construcției mai puțin exploatată, nu este simplu să găsești companii specializate în ridicarea clădirilor pe structuri metalice, mai ales când vine vorba de case. Inițial, acest tip de structuri erau folosite în construcția clădirilor înalte, halelor industriale, hambarelor și a altor clădiri de mari dimensiuni. Dar cu ajutorul companiei Case Mexi, problema găsirii unui constructor cu experiență este ca și rezolvată și tot ce îți rămâne de făcut este alegerea modelului preferat de casă de pe site-ul casemexi.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Victor Ponta, lovitură decisivă pentru PSD și Gabriela Firea: ‘Pot să vă spun cu siguranță, am luat decizia, candidăm peste tot, începând cu Bucureștiul’

Publicat

in

De

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că partidul va avea candidați proprii la alegerile locale peste tot în țară, începând cu municipiul București.

”Ăsta este un lucru pe care Pro România şi aliaţii săi îl va anunţa în 25 iulie – exact cine sunt cadidaţii la fiecare sector, la consiliul general şi în toată ţara. Pot să vă spun cu siguranţă, am luat decizia, candidăm peste tot, începând cu Bucureştiul, cu candidaţii Pro România, lucru normal până la urmă dacă vrei să te afirmi. Dacă eşti un partid nou – am participat la două alegeri, europarlamentare şi prezidenţiale – nu ai cum să te ascunzi sub fusta cuiva la locale”.

”E vorba despre faptul că Pro România s-a format pentru că nu ne-a plăcut ce s-a întâmplat în PSD. Dacă ne-am luptat să arătăm că există alternative, nu poţi să te arunci repede în remorca unui alt partid. E un lucru de foarte bun simţ. Au calităţi Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, au şi defecte, dar este foarte mult loc de altceva faţă de cei doi candidaţi”, a adăugat Victor Ponta.

Liderul Pro România a afirmat că partidul va avea propriiul candidat care ”va veni cu nişte proiecte şi un tip de personalitate politică diferită de ce propune doamna Firea şi domnul Nicuşor Dan”.

Gabriela Firea este susţinută de PSD, în timp ce Nicuşor Dan este prezentat drept ”candidatul unic al dreptei”.

Citește și:

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Laura Codruța Kovesi: ‘Sunt sigură că vor urma atacuri, dar sunt pregătită și sunt convinsă că și colegii mei vor fi gata’

Publicat

in

De

Procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, a afirmat că există corupție în toate țările, nu doar în cele din UE.

În interviul acordat postului Euronews, procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi, a spus că fenomenul corupţiei există aproape peste tot, nu doar în ţările membre UE, însă amploarea acestuia depinde de nivelul de implicare al autorităţilor locale.

Răspunzând în limba română la întrebările jurnalistului, fosta şefă a DNA a precizat că, odată operaţional, Parchetul European va avea ca atribuţii investigarea şi angajarea urmăririi în justiţie pentru fraude legate de bugetul UE, instituţia urmând să devină una care va schimba fundamental modul în care au fost cercetate până acum aceste fraude financiare şi infracţiunile de criminalitate organizată.

Pentru moment însă, activitatea instituţiei pe care Kovesi o conduce este blocată de Malta, micul stat european ce nu a oferit până acum vreun candidat eligibil pentru instituţia europeană.

„Din decembrie, tot procesul a fost amânat. (…) Fără procurori europeni, nu putem avea un colegiu, iar fără acesta nu avem reguli procedurale şi un cadru normativ cu care ar trebui să funcţioneze Procuratura europeană”.

Procurorul european a vorbit şi despre statele care au refuzat să facă parte din organismul european, respectiv Ungaria, Polonia, Suedia, Danemarca şi Irlanda.

„Vom cerceta anumite infracţiuni comise în legătură cu aceste state membre, cu cetăţenii săi sau pe teritoriul acestor state membre. În plus, vom coopera cu autorităţile acestor state şi vom aplica instrumentele de cooperare judiciară disponibile în prezent”, a spus procurorul european.

Întrebată de corupţia din România după ce a părăsit DNA, Laura Codruţa Kovesi a spus că îi este greu să comenteze ce se întâmplă la Direcţia Anticorupţie, la doi ani după ce a plecat din fruntea instituţiei. Totuşi, procurorul e de părere că „independenţa justiţiei a fost afectată constant prin atacuri şi modificări legislative”.

De asemenea, Kovesi a mai spus că după ce vor fi demarate investigaţiile antifraudă la nivelul UE, se aşteaptă la atacuri, dar susţine că e pregătită pentru orice.

„Mă aştept să văd atacuri împotriva instituţiilor şi procurorilor noştri, dar cred că experienţa mea anterioară a fost o pregătire bună pentru ceea ce va urma. Sunt sigură că vom forma o echipă foarte bună împreună cu toţi procurorii europeni, nu voi fi singură în această luptă. (…) Sunt sigură că vor urma atacuri, dar sunt pregătită şi sunt convinsă că şi colegii mei vor fi gata”.

Citește și:

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend