Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Casa Albă anunță că SUA îi primesc pe rușii care cer azil

Publicat

in

n. onofrei • HotNews.ro

Statele Unite îi primesc pe rușii care solicită azil în contextul războiul „nepopular” al președintelui Vladimir Putin, a declarat marți secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, relatează Reuters.

Karine Jean-PierreFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Credem că, indiferent de naționalitatea lor, aceștia pot solicita azil în Statele Unite”, a spus ea.

La începutul zilei, un aliat al președintelui Putin a emis un nou avertisment nuclear puternic pentru Ucraina și Occident, în timp ce Rusia a început să publice rezultatele referendumurilor pe care le prezintă ca pe un preludiu al anexării a patru regiuni ucrainene.

Numărul rușilor care intră în UE a crescut în urma unei mobilizări parțiale ordonate de Moscova, iar trecerile ilegale ar putea crește dacă Rusia decide să închidă granița pentru potențialii recruți, a declarat marți agenția de frontieră a UE Frontex, relatează Reuters.

„În ultima săptămână, aproape 66.000 de cetățeni ruși au intrat în UE, mai mult cu 30% față de săptămâna precedentă. Majoritatea au ajuns în Finlanda și Estonia”, a spus Frontex într-un comunicat.

Numai în ultimele patru zile, 30.000 de cetățeni ruși au sosit în Finlanda, potrivit comunicatului.

Pentru a scăpa de coloanele de mașini care se întind și pe aproximativ 20 de kilometri, rușii care caută să scape de mobilizarea parțială decisă de Vladimir Putin trec granița spre Georgia pe jos.

Coloanele de mașini de la granița cu Goergia se văd și din satelit.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Bulgaria comemorează victimele regimului comunist

Publicat

in

ulgaria a marcat Ziua Omagiului adus Victimelor Regimului Comunist la 1 februarie. În Parlament, deputaţii au ţinut un minut de reculegere şi au citit declaraţii cu această ocazie, notează BTA.

Citeste mai mult

NATIONAL

PSD continuă ofensiva împotriva multinaționalelor: ‘Companiile mari își diminuează artificial profiturile, cu scopul vădit de a-și reduce obligațiile stat’

Publicat

in

PSD promovează, „fără rezerve”, principiul unei taxe de solidaritate pe veniturile marilor companii pentru că o astfel de măsură este absolut necesară în contextul actual în care populația și firmele mici se confruntă cu o creștere substanțială a prețurilor, transmite formațiunea politică într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend