Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Casa Albă a adoptat modificări minore ale propunerii de impozitare criptografică. Comunitatea se opune amendamentului

Publicat

in

Comunitatea criptografică se opune amendamentelor la prevederile criptografice din planul de infrastructură al Casei Albe – care încearcă să strângă 28 de miliarde de dolari pentru finanțarea infrastructurii prin impozitare extinsă asupra tranzacțiilor criptografice și să impună noi cerințe de raportare pentru „brokerii” cripto.

Pe 6 august, senatorii Mark Warner și Rob Portman au propus o „modificare de ultimă oră” a acordului de infrastructură pentru a exclude din factură dovezile miniere și vânzătorii de portofele hardware și software. Cu toate acestea, formularea amendamentului sugerează că dezvoltatorii de cripto și validatorii de dovezi ale mizei ar fi în continuare supuși unor rapoarte extinse și impozitări pe care unii le-au descris ca „ineficiente”.

Câteva ore mai târziu, reporterul din economia Washington Post, Jeff Stein, a scris pe Twitter că Casa Albă sprijină în mod formal amendamentul lor.

Dacă este exactă, asta înseamnă că Casa Albă nu susține un amendament rival propus de senatorii Cynthia Lummis, Pat Toomey și Ron Wyden, care a furnizat o listă mult mai largă de scutiri, inclusiv pentru orice entitate care „validează tranzacții de registre distribuite”, entități care „dezvoltă digital active sau protocoalele lor corespunzătoare ”, precum și minerii.

“Prin clarificarea definiției brokerului, modificarea noastră va asigura intermediarii nefinanciari precum minerii, validatorii de rețea și alți furnizori de servicii nu sunt supuși cerințelor de raportare specificate în pachetul de infrastructură bipartisan”, a scris Toomey pe Twitter .

Directorul executiv al Coin Center, Jerry Brito, a criticat amendamentul mult mai limitat al lui Warner și Portman drept „dezastruos”, acuzând Congresul că „a ales câștigători și învinși”.

Modificarea minimă a fost condamnată pe scară largă din partea comunității criptografice, mulți spectatori subliniind că rețelele și dezvoltatorii de programe de software vor fi prinși de noua legislație.

O petiție care solicită cetățenilor să se opună amendamentului a fost deja difuzată pe FightForTheFuture.org, pagina lovind legea pentru „extinderea dramatică a supravegherii financiare” și dăunarea inovației.

Pe 2 august, Electronic Frontier Foundation (EFF) a publicat un articol criticând modificarea pentru includerea dezvoltatorilor care nu controlează activele digitale în numele utilizatorilor în domeniul său de aplicare.

Mai exact, FEP și-a propus formularea cuprinsă în amendament care definește un „broker” al criptomonedelor ca orice persoană „responsabilă și care furnizează în mod regulat orice serviciu care efectuează transferul de active digitale”, afirmând că „aproape orice entitate din ecosistemul criptomonedelor [ar putea] să fie considerat un „broker” ”conform noii definiții. EFF a adăugat:

„Mandatul de a colecta nume, adrese și tranzacții ale clienților înseamnă că aproape fiecare companie, chiar tangențial legată de criptomonedă, poate fi brusc obligată să-și supravegheze utilizatorii.”

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Avocații trag un semnal de alarmă: Noile restricții pot afecta dreptul la apărare/ Scrisoare deschisă

Publicat

in

De

Uniunea Națională a Barourilor din România solicită guvernului să acorde avocaților același tratament cu cel aplicat magistraților și altor angajați din sistemul judiciar. UNBR face apel la evitarea unor măsuri care să afecteze dreptul la apărare al justițiabilor din România, dar și dreptul la muncă al avocaților. Președintele UNBR, Traian Briciu, semnează o scrisoare deschisă în acest sens, pe care o redăm mai jos.

UPDATE: În urma scrisorii UNBR, Guvernul a introdus în HG o precizare referitoare la avocați.

___

Către:

– Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență

– În atenția domnului Florin Cîțu, Prim-Ministru

– Secretariatul General al Guvernului

– În atenția domnului Tiberius Horațiu Gorun, Secretar General al Guvernului

Uniunea Națională a Barourilor din România susține eforturile făcute de autorități pentru combaterea efectelor pandemiei Covid-19, inclusiv prin campania de vaccinare și vă transmite mulțumiri pentru colaborarea inter-instituțională de până acum, motiv pentru care vă transmite solicitarea de a permite accesul avocaților în condiții egale cu ceilalți actori ai sistemului judiciar și cu angajații autorităților și instituțiilor publice.

Având în vedere informațiile din spațiul public potrivit cărora sunt în curs de analiză propuneri de măsuri privind combaterea efectelor pandemiei Covid-19, Uniunea Națională a Barourilor din România vă solicită cu fermitate ca în cadrul deciziilor pe care le veți adopta să acordați categoriei profesionale a avocaților cu drept de exercitare a profesiei, un tratament egal cu cel acordat judecătorilor, procurorilor și tuturor angajaților autorităților și instituțiilor publice.

Legea 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat prevede la art. 3:

„(1)Activitatea avocatului se realizează prin:

….

b) asistenţă şi reprezentare juridică în faţa instanţelor judecătoreşti, a organelor de urmărire penală, a autorităţilor cu atribuţii jurisdicţionale, a notarilor publici şi a executorilor judecătoreşti, a organelor administraţiei publice şi a instituţiilor, precum şi a altor persoane juridice, în condiţiile legii;

d)asistarea şi reprezentarea persoanelor fizice sau juridice interesate în faţa altor autorităţi publice cu posibilitatea atestării identităţii părţilor, a conţinutului şi a datei actelor încheiate;

e)apărarea şi reprezentarea cu mijloace juridice specifice a drepturilor şi intereselor legitime ale persoanelor fizice şi juridice în raporturile acestora cu autorităţile publice, cu instituţiile şi cu orice persoană română sau străină;

(2)Activităţile prevăzute la alin. (1) se exercită numai de avocat, dacă legea nu prevede altfel.”

Profesia de avocat este parte integrată în sistemul judiciar și indispensabilă actului de justiție.

Art. 38 alin. (1) din Legea 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat prevede „În exercitarea profesiei, avocaţii sunt parteneri indispensabili ai justiţiei, ocrotiţi de lege, …… ”

Orice măsură de restricționare a dreptului de acces al avocaților în spațiile în care se desfășoară activitatea profesională a avocaților (instanțe de judecată,  sedii ale organelor de urmărire și de cercetare penală, ale altor autorități și instituții de drept public și privat) pe alte criterii decât cele aplicabile judecătorilor, procurorilor și angajaților instituțiilor publice constituie o discriminare inacceptabilă într-un stat de drept.

O astfel de soluție ar însemna și o încălcare a dreptului la muncă al avocatului precum și o încălcare a dreptului la apărare al cetățeanului, întrucât avocații își desfășoară activitatea profesională la toate instituțiile și autoritățile publice precum și organizațiile private.

Cu stimă,

Av. dr. Traian Cornel BRICIU

Președintele UNBR

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

DOCUMENT | Noile restricții care intră în vigoare de luni, publicate în Monitorul Oficial

Publicat

in

De

Hotărârea de Guvern care prevede restricţiile ce se vor aplica începând de luni a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial.

În Monitorul Oficial 1013 a fost publicată, vineri seară, Hotărâre pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Documentul care cuprinde restricţiile aplicabile de luni poate fi citit AICI (.pdf)!

În principal, acestea vizează portul măştii atât în interior cât şi pe stradă de către toate persoanele, indiferent de rata de incidenţă, restricţii de circulaţie pe timpul nopţii şi folosirea la scară largă a certificatului verde.

De asemenea, toţi elevii intră două săptămâni în vacanţă.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend