Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

“Cartea Recordurilor”, varianta românească

Avatar

Publicat

in

Federația de Artă, Muzică și Sport, acreditată de Camera Deputaților (Parlamentul României) și Parlamentul European, lansează proiectul „România Recordurilor”, prin care se dorește “reeditarea” celebrei Guinness Book, în varianta românească.
Scopul proiectului este de a descoperi cât mai multe aptitudini, în vederea selectării pentru a reprezenta România în concursuri de profil, iar toți câștigătorii vor apărea într-un album foto sau calendar tematic, editat de Federația de Artă, Muzică și Sport.
Juriul va fi format din compozitori, realizatori radio-TV, interpreți consacrați, jurnaliști, profesori de specialitate, precum și reprezentanți ai Federației de Artă, Muzică și Sport. La votul final, va conta foarte mult și “vocea” comunității Facebook. Nominalizările pentru “România Recordurilor” se pot face la adresa de e-mail artamuzicasport@gmail.com, iar fișa de înscriere poate fi găsit pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/1400163830312787/.
Materialele multimedia trebuie să fie autentice și personale. “Istoria umanităţii este o istorie a recordurilor, iar legendele din întreaga lume atestă că oamenii au încercat dintotdeauna să realizeze lucruri fără precedent. Credem că și țara noastră are foarte multe de arătat lumii întregi și, plecând de la acest raționament, am lansat proiectul național România Recordurilor, prin care dorim să recunoaștem și să premiem toate lucrurile ieșite din tipar”, declară Cristian Munteanu, președintele Federației Artă, Muzică și Sport.
Organizatorii propun nu mai puțin de 12 secțiuni și 68 de subsecțiuni la care se pot face nominalizări, astfel:
1. SECȚIUNEA FIINȚA UMANĂ
 Trupuri remarcabile sau opusul;
 Cel mai înalt / Cel mai mic om;
 Cel mai greu / Cel mai slab om;
 Cel mai lung / Cel mai scurt păr;
 Cea mai mare circumferință a pieptului.

2. SECTIUNEA FENOMENE MEDICALE
 Cea mai lungă / Cea mai scurtă operație;
 Cel mai bătrân / Cel mai tânăr pacient;
 Cel mai ușor / Cel mai greu nou-născut;
 Cel mai premature nou-născut;
 Cei mai mulți nou-nascuți la o naștere;
 Cel mai bătrân / Cea mai bătrână în viață.

Publicitate

3. SECȚIUNEA NATURA ÎNCONJURĂTOARE
 Cele mai frumoase / dezagreabile forme de relief / plante;
MAMIFERE
 Cel mai frumos / respingător mamifer;
 Cel mai greu / Cel mai slab animal mamifer;
 Cei mai mulți pui fătați de un animal mamifer;
 Cel mai frumos / ciudat nume de animal mamifer.
PĂSĂRI
 Cea mai frumoasă / respingătoare pasăre;
 Cea mai mare / cea mai mică pasăre;
 Cel mai frumos / ciudat nume de pasăre.
VIATA ACVATICA
 Cea mai mare captură de pește (lungime, kilograme);
 Cel mai respingător pește;
 Cel mai mare mare peste de pradă.
ANIMALE DE CASĂ
 Cel mai mare / Cel mai mic animal;
 Cel mai greu / Cel mai slab animal;
 Cel mai bătrân animal;
 Cea mai lungă limbă, coadă, ureche de animal;
 Cel mai mare număr de pui fătați.

4. SECȚIUNEA LEGUME SI FRUCTE
 Cea mai lungă legumă / fructă
 Cel mai mare număr de legume / fructe pe o tulpină / creangă.

5. SECTIUNEA LUMEA DE ASTĂZI
PROFESIONAL
 Cel mai bătrân angajat la oricare din meserii;
 Cea mai profitabilă afacere;
 Cea mai frumoasă școală, liceu și facultate.
COLECȚII
 Lumea materială zmeu, monezi, capace de bere, surprize.
MÂNCARE ȘI BĂUTURĂ
 Cea mai bună rețetă de ciorbă, desert etc.

6. SECȚIUNEA ÎMBLÂNZIRI INGINEREȘTI
GRĂDINI
 Cele mai frumoase grădini, sere;
 Cel mai mic parc;
 Cea mai mare grădină de trandafiri;
 Cel mai înalt și cel mai lung gard viu.

MASINI
 Cea mai accesorizată mașină;
 Cea mai scumpă / ieftină mașină;
 Cea mai mare viteză atinsă
 Cea mai veche mașină;
 Cel mai mare kilometraj atins cu o mașină;
 Cel mai lung traseu făcut odată.
BICICLETE SI MOTOCICLETE
 Cea mai lungă bicicletă și motocicletă;
 Cea mai mare viteză atinsă de o bicicletă și de o motocicletă
 Cea mai lungă cursă pe roata din față / Cea mai lungă cursă pe roata din spate.
AMBARCAȚIUNI
 Cea mai lungă ambarcațiune;
 Cea mai mare viteză atinsă de o ambarcațiune.

7. SECTIUNEA ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE (TELEFON, CALCULATOR, TABLETĂ)
 Cea mai accesorizată;
 Cea mai scumpă / ieftină
 Cea mai mare viteză atinsă.

8. SECTIUNEA ARTĂ ȘI MEDIA
 Cea mai mare / mică pictură sau graffiti;
 Cea mai scumpă / ieftină.

9. MODĂ ȘI FRUMUSEȚE
 Cel mai mare tricou;
 Cele mai mari șosete;
 Cele mai mari sandale;
 Cea mai mare bijuterie;
 Cele mai multe perforații corporale;
 Cele mai frumoase tatuaje și cele mai multe, la barbați / femei.

10. LIMBĂ ȘI LITERATURĂ
 Cea mai mare / Cea mai mică carte;
 Cea mai frumoasă / inestetică carte;
 Cea mai citită carte / poezie.

11. SECȚIUNEA MUZICĂ ȘI DIVERTISMENT
 Cel mai frumos cântec / piesă de teatru, joc video;
 Cea mai scumpă / ieftină aparatură electronică.

12. SECȚIUNEA TOATE SPORTURILE
 Cel mai iubit / dezagreabil sport;
 Cele mai frumoase faze, goluri / cel mai urâte faze, goluri din toate sporturile;
 Jonglerii cu sau fără minge.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Finanțarea europeană asigură dezvoltarea durabilă și tranziția spre o economie ecologică, verde

Avatar

Publicat

in

De

ASOCIAȚIA FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA – ASFOR a prezentat în data de 9 iunie 2020 ministrului Costel Alexe un set de propuneri menite să asigure stabilitatea economiei forestiere și nevoile de lemn ale populație. Evenimentul a fost organizat de Universitatea Transilvania din Brașov, cu participarea mai multor factori de decizie și reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu.

Au fost propuse intervenții pe termen scurt: sprijin pentru plata salariilor angajaților din sectorul forestier și prelucrarea primară a lemnului, pentru achiziția dispozitivelor IT necesare implementării SUMAL, pentru achiziția de clupe electronice și aplicații electronice de măsurare – intervenții menite să contribuie la asigurarea trasabilității lemnului recoltat.

Angajații din domeniul exploatării și prelucrării primare a lemnului au nevoie de un sprijin asemănător celui primit de angajații din domeniul construcțiilor și anume scutirea de la plată a impozitului și a asigurărilor de sănătate. În același timp se impune găsirea unor soluții de finanțare a unor programe de calificare a muncitorilor din exploatarea și prelucrarea primară a lemnului. O soluție ar putea fi fondurile europene alocate prin Green Deal.

Publicitate

În pădure muncitorii forestieri sunt frecvent expuși accidentelor de muncă. Un sprijin pentru dotarea cu echipamente de protecție ar fi acceptarea la deducerea din impozitul pe venit, total sau parțial, a sumelor folosite pentru achiziția echipamentelor de protecție dar și a costurilor cu activitățile de autorizare specifice (ISCIR, ITM, etc). Este necesară finanțarea, în aceleași condiții de deductibilitate, a unor asigurări colective de viață pentru muncitorii care activează în exploatarea lemnului.

Se impune același tratament fiscal al accizei la carburanți precum cel aplicat în agricultură și piscicultură. În acest sens este corect să fie eliminate accizele pentru carburanții folosiți în lucrările din pădure sau depozite.

Stabilitatea și dezvoltarea economiei forestiere pe termen lung trebuie să se realizeze prin investiții asigurate din fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană.

Construcția drumurilor forestiere și a depozitelor de lemn garantează protejarea mediului, crește siguranța muncii, asigură un grad de colectare mai ridicat dar și o utilizare mult mai eficientă a lemnului.

ASFOR a prezentat în data de 9 iunie 2020 ministrului Costel Alexe un set de propuneri menite să asigure stabilitatea economiei forestiere și nevoile de lemn ale populație.

Sectorul forestier are nevoie de tehnologii moderne de recoltare și prelucrare a lemnului, în acest sens este necesar să fie accesate linii de finanțare care să permită investiții în utilaje, unelte și echipamente folosite în lucrările specifice de recoltare, colectare, sortare a lemnului dar și în producția de produse din lemn.

Recoltarea sustenabilă și valorificarea superioară a lemnului are ca scop principal asigurarea nevoilor interne de lemn ale României, lemn pentru construcții, mobilă, industrie, foc, dar și exportul de produse din lemn.

Prin programe dedicate statul trebuie să încurajeze utilizarea lemnului în construcții și în special casele din lemn, edificate atât de autoritățile publice, cât și de persoanele fizice și juridice. Reducerea cotei TVA pentru lemnul utilizat în construcții la 5%, poate stimula utilizarea lemnului în construcții.

Un procent important din populația aflată în mediul rural se încălzește folosind lemnul. Pentru o utilizare eficientă a resursei de lemn, România are nevoie de un program de finanțare a achiziției instalațiilor de încălzire cu randament de ardere ridicat și de eliminare a TVA pentru lemnul de foc.

Noile programe de finanțare, că vorbim de PAC (Politica Agricolă Comună) prin FEADR, că vorbim de granturi de 200 mii euro prin AFM (Administrația Fondului de Mediu), trebuie să se adreseze IMM-urilor românești și să încurajeze obținerea de produse din lemn, case din lemn și mobilier. Prin aceste măsuri cu siguranță va crește gradul de prelucrare a lemnului și de ocupare a forței de muncă.

Lemnul și produsele din lemn înseamnă 3,5% din PIB, 2,8 miliarde de euro input de valută în economia românească din exporturi, 1,9 miliarde de euro plus la balanța comercială. România are în acest moment o șansă unică de a se adapta rapid la noua politică europeană de dezvoltare a unei noi economii ecologice, verzi.

(https://asfor.ro/2020/06/10/finantarea-europeana-asigura-dezvoltarea-durabila-si-tranzitia-spre-o-economie-ecologica-verde/)

PREȘEDINTE

Ciprian Dumitru MUSCĂ

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gelu Tofan, PNL Argeş: „Bulibăşeală marca PSD! Agenţii economici mijlocii nu ştiu cine le va administra obligaţiile fiscale!”  C.P.

Avatar

Publicat

in

De

Prin adoptarea legii nr. 30/2018 pentru completarea Codului de Procedură Fiscală, Parlamentul a stabilit ca administrarea obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii să fie executată de către organul fiscal judeţean.
Măsura era una necesară şi dorită de către agenţii economici şi ar fi trebuit să fie aplicată de la 1 aprilie 2018. Însă lucrurile nu au stat deloc în felul acesta, pentru că Guvernul a prorogat acest termen de două ori, iar acum nu se ştie când şi dacă va fi adoptată această măsură.

Preşedintele Comisiei Economice a PNL Argeş, Gelu Tofan a declarat:
“Dezamăgire mare în rândul agenţilor economici mijlocii, pentru că Guvernul a prorogat acest termen deja de două ori! Iar consecinţa este aceea că agenţii economici trebuie să meargă sute de km până la sediile regionale ale organelor fiscale, în situaţia în care ar fi trebuit, de jumătate de an încoace, să-şi administraze la nivel judeţean obligaţiile fiscale datorate statului!”

Publicitate

În plus, deputatul PNL Dan Bica a formulat o întrebare pe această temă Ministrului Finanţelor Publice, dl. Orlando Teodorovici.

Iată ce spune Dan Bica:

“Dat fiind că administratorii agenţilor economici care se încadrează în această categorie sunt puşi în situaţia inadmisibilă de a nu afla, până la sfârşitul anului, cărui organ fiscal competent se vor adresa în viitor, vă soliticit să răspundeţi la următoarele întrebări: 1. Care sunt motivele pentru care ANAF nu s-a putut organiza pentru imlementarea Legii 30/2018? şi 2. Ce măsuri a întreprins Ministerul pe care-l conduceţi, de la data promulgării legii respective până în prezent, pentru ca aplicarea dispoziţiilor acesteia să nu se lovească de piedici administrative, cum ar fi deficitul de personal, lipsa echipamentelor informatice sau a spaţiilor necesare pentru organele fiscale judeţene?”

Sigur că Ministrul Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici nu a răspuns acestor întrebări.
Până când se vor lămuri lucrurile, agenţii economici vor trebui să meargă la sediile regionale ale organelor fiscale, iar ANAF este pus în situaţia de a nu şti cum trebuie să se organizeze. Pe scurt, o bulibăşeală marca PSD!

 

Departamentul de Comunicare al PNL Argeş

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend