Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Carol al II-lea, reînhumat, astazi, în noua Catedrala Regală din Curtea de Argeş

Publicat

in

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea va fi înhumat astazi, sâmbătă, la ora 12,00, în cadrul unei ceremonii religioase şi militare, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş.  Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei, MS Margareta , va fi reprezentată la ceremonia funerară de principele Radu. De asemenea, vor lua parte principesa Sofia şi principesa Maria.

Ceremonia funerară va începe cu un serviciu religios oficiat în Vechea Catedrală şi se va încheia cu ceremonia înhumării în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Îşi vor da concursul militarii Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul”, precum şi cei ai Batalionului Vânători de Munte 33 “Posada” din Curtea de Argeş.
Publicul şi reprezentanţii presei vor avea acces în faţa Vechii Catedrale şi în faţa Noii Catedrale. Televiziunea Română va transmite în direct ceremonia funerară a Regelui Carol al II-lea şi va pune la dispoziţie semnalul tv instituţiilor de presă interesate, precizează sursa citată.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ieri un tei, azi o fântână: O cunoscută fântână-simbol a dispărut din Curtea de Argeș, de lene să o repare

Publicat

in

De

Anul 2021 pare a fi anul disparițiilor la Curtea de Argeș. Au dispărut tei, portiuni de trotuare, statii de autobuz, ș.a.m.d. Mai nou, ultima dispariție reclamată de argeseni este cunoscuta fântană tradițională de lânga Spitalul Municipal. Argeșenii au solicitat inca de acum doi ani primariei ca fantana sa fie reparata pentru a ramane un punct de intres local dar si o atractie pentru turisti care puteau admira o fantana traditionala romaneasca. Primaria Curtea de Argeș a luat in sfarsit o masura, in urma cu cateva saptamani, una radicală: în loc să repare fantana, au eliminat-o definitiv din peisaj. In imaginea de mai jos vedeti cum arata zona fantana in data de 14 octombrie 2021 si cum arata astazi, 29 noiembrie 2021.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

LEGEA PORCULUI – Țăranii nu-și mai pot vinde porcii dacă nu au un teanc de avize – CARE SUNT CONDIȚIILE

Publicat

in

De

Legea porcului se află deja la Camera Deputaților, care este for decizional. Noua lege nu va interzice sacrificarea porcului în gospodăriile țărănești atâta timp cât acesta este sacrificat pentru consumul familiei, nu pentru vânzare. Pentru vânzarea legală a porcilor vii sau a cărnii de porc, micul crescător sau țăranul are nevoie de acte sanitare-veterinare pentru porcii scoși la vânzare, de control sanitar-veterinar, de examene ante și post mortem. Altfel, vânzarea porcului este ilegală.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va demara de săptămâna viitoare controale specifice sărbătorilor de Crăciun, în toate zonele din ţară unde se comercializează carne de porc.
Reprezentanţii instituţiei atrag atenţia că, în această perioadă, unele persoane pot cădea în capcană cumpărând carne de porc neverificată, pe motiv că achiziţionează carne cu gust românească, dar care poate fi contaminată cu parazitul trichinella.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend