Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ECONOMIC

Carnea de vita se scumpeste chiar la ea acasa. Urmeaza Europa ?

Publicat

in

Argentina si Brazilia, cei doi colosi in materie de cirezi de vite si de exporturi de carne de vita, se confrunta cu o crestere masiva a pretului, intre 40 si 60 la suta. Tavalugul scumpirilor va ajunge si in Europa, unde deja pretul carnii de vita per kilogram a crescut cu circa 10 procente. De altfel, urmeaza si alte scumpiri, dupa cum atrage atentia Organizatia Natiunilor Unite. La produsele alimentare de baza, sunt in prezent cele mai mari preturi din ultimii 7 ani. Carnea de vita s-a scumpit in special pentru ca China cumpara masiv. Tot mai multi chinezi trec de la o dieta bazata pe porc, la fripturi mai sanatoase, de vita, asadar absoarbe mai mult de pe aceasta piata. Despre evolutia pretului la alimente, inclusiv la carnea de vita, cititi aici https://capitalul.ro/se-scumpeste-carnea-de-vita-in-toata-lumea/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Unii dintre angajații cu minimul pe economie din sectorul agriculturii și cel al industriei alimentare vor trebui să opteze expres pentru contribuția la Pilonul II de pensii, de la 1 iunie

Publicat

in

Aplicarea facilităților fiscale, de la 1 iunie, acolo unde e cazul, în firmele din agricultură și industria alimentară înseamnă, printre altele, reducerea contribuției la pensie (CAS). Doar că reducerea este fix procentul care merge conform legii la Pilonul II de pensii. Iar angajații din firmele unde se vor putea aplica facilitățile fiscale care vor să continue să contribuie la acest pilon vor trebui să opteze pentru asta.

Dacă salariul minim în sectorul alimentar și cel de agricultură va fi, din iunie, de 3.000 de lei, în virtutea Legii nr. 135/2022 și necondiționat, la un program full-time de lucru, scutirea de unele taxe salariale și aplicarea unui procent redus la CAS e condiționată – angajatorul trebuie să bifeze anumite condiții din Legea 135. 

Fără să intrăm în detalii cu privire la aceste condiții, ne concentrăm asupra ideii că angajatorul e în drept să aplice beneficiile fiscale din această lege. Concret, asta înseamnă și reducerea contribuției la pensii (de la 25% la 21,25%). În mod normal, acest procent de 21,25% e cel care se duce la stat, adică la Pilonul I de pensii, în timp ce procentul ce reprezintă reducerea, de 3,75%, este partea care se duce de obicei la pensia privată – Pilonul II de pensii. 

Dar legiuitorul nu a vrut să îi lase pe acești angajați fără contribuție la Pilonul II – dacă vor să contribuie la acest pilon cu procentul normal, de 3,75%, în loc să-l păstreze în salariul cu care rămân în buzunar la final de lună, angajații cu salariul brut de 3.000 de lei din cele două sectoare trebuie să facă o cerere în acest sens.  Opțiunea trebuie exprimată la angajator. 

În România există trei categorii de pensii, dintre care Pilonul I adică vistieria statului, unde merge o parte din contribuția datorată la pensii, Pilonul II, ce este administrat privat, unde merge o altă parte din contribuția obligatorie la pensii, și Pilonul III, care e reprezentat de fondurile private la care contribuie doar cine vrea, suplimentar, cu cât vrea.

Pensia privată obligatorie (cea din Pilonul II) merge într-un cont administrat privat, însă asta nu înseamnă că aceștia nu se vor mai întoarce la noi într-un final, la vârsta pensionării. Acești bani vor fi un plus față de pensia din sistemul public.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ECONOMIC

Vezi ce este Angajamentul de plata de la KRUK si scapa de datorii!

Publicat

in

angajamentul de plata kruk

La modul general, un angajament este o promisiune de a realiza ceva. Interpretarea termenului nu se schimba nici cand in discutie intra plata datoriilor. Practic, persoana care face un imprumut isi ia angajamentul de a-l plati in momentul in care semneaza contractul . Avand in vedere ca semneaza un contract legal si angajamentul pe care il ia trebuie sa fie respectat.

La modul general valabil, nu exista institutie financiara bancara sau nebancara care sa renunte la recuperarea banilor pe care ii ofera in cadrul serviciilor de creditare. Din acest motiv, in cazul persoanelor rau platnice se vor lua masuri legale pentru recuperarea intregii sume de bani datorate. Ori, in astfel de situatii stresul este urias, pentru ca problemele generate de neplata sunt si ele mari – executarea silita, de exemplu, teama si starea de anxietate fiind stari justificate, experimentate de oamenii cu datorii restante. Pe acest fond, multi incep sa caute solutii.

De ce este KRUK Romania sursa de rezolvare a problemelor de natura financiara, legate de datorii?

Pentru cei cu datorii la KRUK forumul (generic, vorbind) este unul dintre locurile de pe internet in care cauta informatii dintre cele mai diverse. Este corecta o astfel de abordare? Discutabil. Nimeni cu contesta valabilitatea dictonului “omul din exemple invata”, dar cea mai potrivita cale pentru rezolvarea problemelor este oferita de specialisti. In mod evident si pentru rezolvarea spetei de natura financiara, tot specialistul are solutiile cele mai bune.

Prin urmare, acele persoane care vor sa obtina pareri despre activitatea KRUK, o pot face chiar pe site-urile si paginile de socializare ale companiei. Aici vor gasi inclusiv pareri ale unor clienti care au trecut prin aceleasi situatii. Si, foarte important, vor gasi in plus o solutie certa pentru plata datoriilor pe care le au.

Angajamentul de plata – document prin care promiti sa platesti cat poti

Compania KRUK le propune clientilor sai sa semneze un document cu multiple avantaje pentru ei. Este vorba despre Angajamentul de plata. Semnarea sa de catre clienti le permite acestora sa stabileasca singuri cuantumul ratelor pe care le au de platit, pana la stingerea datoriei. Inainte de a-l semna este potrivit ca persoana in cauza sa-si cunoasca in detaliu situatia financiara:

Ce venituri lunare inregistreaza? Se iau in calcul toate veniturile, inclusiv cele care provin din activitati care tin de anumite hobby-uri sau servicii pe care le asigura pe langa locul de munca. Fiecare banut trebuie sa fie luat in calcul, indiferent ca este vorba despre o suma mai mare sau foarte mica.

Ce cheltuieli lunare are? Pe lista dedicata cheltuielor se vor trece doar acelea care au prioritate maxima, deosebit de importante, precum cele pentru utilitati, legate de sanatate, educatia copiilor etc. In schimb, nu se vor trece acelea care pot fi evitate: pentru mesele in oras sau comenzi pentru mancare, haine etc. Aceste calcule ajuta oamenii cu datorii gestionate de KRUK sa stie corect suma pe care o pot aloca pentru ratele lunare. In mod cert, chibzuinta si responsabilitatea pot determina grabirea rezultatului urmarit, in acest caz, stingera datoriei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend