Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Carmen Dan s-a angajat! Unde lucrează acum fostul ministru de Interne

Publicat

in

Vlad Gheorghe, europarlamentar USR-PLUS, anunță că fostul ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a angajat.

Fosta șefă a Internelor lucrează acum la Centrul Național de Administrare a Registrelor Naționale Notariale – Infonot, din cadrul Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.

NE-A GAZAT, ACUM S-A ANGAJAT – CARMEN DAN ARE SALARIU GRAS
Un alt soldat credincios al lui Daddy a fost „recuperat” de pe linie moartă și a primit o sinecură pe măsura serviciilor prestate pentru șefu’. Carmen Dan și-a găsit o slujbă la Uniunea Națională a Notarilor Publici din România.

Mai precis, la Centrul Național de Administrare a Registrelor Naționale Notariale – Infonot, care se ocupă cu organizarea și funcționarea tuturor registrelor naționale notariale.

Ce o recomandă pe fosta secretară de școală generală din Videle cu licență luată la 30 de ani să fie angajată la UNNPR pe un salariu gras? Chiar ea a recunoscut – este „omul lui Liviu Dragnea”.

Până la pedeapsa cuvenită în dosarul #10August, pentru ex-ministra din Teleorman „viața merge înainte” și leafa la fel. Date fiind competențele deosebite ale duamnei, este foarte ocupată la serviciu, abia prididește să-l laude pe don Livio că e ,„puternic și semeț” în pușcărie.

Totuși, aș sfătui-o pe Carmen Dan să nu stea atât de liniștită, admirând infractorii. În ciuda tuturor eforturilor făcute de cei puși în funții cheie de PSD să îngroape dosarul, #10August a fost redeschis. Și nu renunțăm. Iar vinovații vor plăti. Mai târziu decât ar trebui, dar vor plăti.
#10August #RefuzAbuz #JustițieNuCorupție”, spune Gheorghe.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Emmanuel Macron își arată mușchii în UE: promite că va convinge Germania să accepte plafonarea prețului la gaze

Publicat

in

De

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat joi să convingă statele europene, şi prin urmare să surmonteze în special unele reticenţe ale Germaniei, în legătură cu un mecanism comun de plafonare a preţului la gazul folosit pentru producerea de electricitate, relatează AFP.

„Susţinem puternic acest lucru”, a declarat preşedintele francez în cadrul unei reuniuni a antreprenorilor organizată de Banca Publică de Investiţii la Paris. „Îi vom convinge pe ceilalţi europeni”, „cel mai târziu” până la Consiliul European de la 20 şi 21 octombrie de la Bruxelles, a dat el asigurări, scrie Agerpres.

„Vom crea un sistem care va introduce un plafon al preţului pentru gazul pe care îl folosim pentru a produce electricitate”, ceea ce „permite reducerea preţului la electricitatea produsă”, a pledat el. El a evocat „mecanismul iberic”, adică modelul introdus de Spania şi Portugalia „de câteva luni” şi care „merge destul de bine”. Potrivit lui Emmanuel Macron, acest lucru va contribui la a avea „până la final de octombrie, început de noiembrie” preţuri” într-o zonă care este mult mai acceptabilă” şi contracte de furnizare de gaz şi de electricitate „mai rezonabile”.

Comisia Europeană s-a declarat pregătită miercuri să „examineze” o plafonare a preţului la gaz pe piaţa europeană pentru a face faţă creşterii facturilor la energie provocate de războiul din Ucraina, sub presiunea unei majorităţi a statelor europene – printre care Franţa, Italia sau Polonia -, care sunt favorabile unui astfel de mecanism.

Uniunea Europeană urmează să discute despre acest subiect încă de la summitul informal din aceste zile de la Praga. Germania, care este ţara cel mai puternic dependentă de gazul rusesc, şi alte state europene au respins până acum ideea unei plafonări generale a preţului pe piaţa angro de gaz. „În afară de asta, vom introduce mecanisme de finanţare solidară europeană, aşa cum am făcut în timpul crizei de COVID-19, pentru a evita ca piaţa europeană să explodeze în această criză”, a mai dat asigurări şeful statului francez.

El a mai spus că europenii trebuie să pună „totul laolaltă” pentru a negocia preţurile pe piaţa gazului, pentru a „cântări” mai mult. „Le vom spune cu multă amiciţie prietenilor noştri americani, prietenilor noştri norvegieni: ‘sunteţi grozavi, ne furnizaţi energie pe gaz, însă este un lucru care nu poate funcţiona prea mult timp, pentru că noi nu putem plăti gazul de patru ori mai scump decât îl vindeţi voi companiilor voastre'”, a declarat Macron.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vizită istorică în Hunedoara: Comisarul European pentru Coeziune și Reformă, Elisa Ferreira a inspectat obiective cheie

Publicat

in

De

Șeful Consiliul Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, anunță o vizită istorică în zonă.  Un înalt oficial european a vizitat obiectivele importante din zonă.

„Județul Hunedoara este, astăzi, gazda unei vizite, pot spune, istorice. Comisarul European pentru Coeziune și Reformă, Elisa Ferreira, este oaspetele nostru pentru câteva ore. Vizita domniei sale se concentrează pe regiunea Văii Jiului, aflată în plin proces de tranziție spre energia verde și vizată de o serie de proiecte de regenerare urbană și modernizare a infrastructurii rutiere, culturale, înființarea de capacități pentru producerea de componente prietenoase cu mediul și reconversie profesională, cu finanțare europeană și guvernamentală nerambursabilă. Alături de Elisa Ferreira, la vizita din Valea Jiului au luat parte ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel-Ioan Boloș, europarlamentarul Victor Negrescu, directorul ADR Vest, Sorin Maxim, dar și deputații PSD de Hunedoara, Natalia-Elena Intotero și Ilie Toma.

A fost o deosebită onoare pentru noi să începem ziua cu o vizită la Mina Petrila, un obiectiv aflat acum în patrimoniul nostru și pe care ne străduim să-l integrăm în circuitul cultural-turistic, asemenea altor zone similare din Europa. Totodată, pe lângă componenta memorială, aici va exista și o componentă dedicată investitorilor. Proiectul de regenerare urbană „Exploatarea Culturală Petrila”, pe care îl vom dezvolta alături de Asociația Planeta Petrila, va prinde contur cu ajutorul fondurilor atrase prin PNRR.

Tot la Petrila, pe agenda vizitei a fost inclusă și o scurtă deplasare la Școala Generală nr. 1, dotată cu ajutorul fondurilor europene. Este o școală model pentru această zonă, semn că și într-un fost oraș preponderent minier, precum Petrila, se pot implementa proiecte benefice pentru comunitatea locală și care pot contribui la prestigiul așezării.

Punctul principal al vizitei l-a reprezentat întâlnirea de la Universitatea Petroșani cu mediul de afaceri, cu primarii orașelor și municipiilor din Valea Jiului, cu reprezentanții societății civile și ai mediului academic. Toți aceștia fac parte din Asociația pentru Dezvoltare Teritorială Integrată – ITI Valea JiuIui. Am discutat despre perspectivele de dezvoltare prin Politica de Coeziune a UE 2021-2027 pentru ITI Valea Jiului și despre Planul de Tranziție Justă pe care îl vom implementa în regiune, despre fondurile pe care le vom atrage aici pentru decarbonificare și trecerea la energie verde.

Vizita doamnei Elisa Ferreira reprezintă o oportunitate de a discuta despre viitorul Văii Jiului, după trecerea la energie verde, regenerabilă, despre perspectivele care se deschid pentru modernizarea regiunii și pentru asigurarea unui nivel de trai decent locuitorilor de aici”, scrie Nistor pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend