Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Carmen Dan recunoaște MOTIVELE politice din spatele solicitărilor de demisii

Avatar

Publicat

in

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a venit cu noi explicații și a precizat că a cerut demisiile șefilor din Poliție pentru că nu s-au respectat procedurile. Ministrul de Interne susține că demisia lui Bogdan Despescu a fost cerută pentru că din 2009 și până în 2018 niște dosare au fost uitate în sertar. Cu privire la cazul șefului Serviciului Omoruri, Radu Gavris, Carmen Dan a apreciat că acesta s-ar fi “decredibilizat” prin intervenția pe Legile Justiței. Implicit, ministrul recunoaște că este vorba despre o execuție politică.

“Eu am solicitat inspectorului general Despescu să dispună măsurile pe care cred că era normal și firesc să le ia un șef de instituție. Eu i-am solicitat demisia. Părerea mea este că în atare situații, când constatăm că avem niște probleme în dosare penale chiar din 2009 până în 2018, eu am considerat că este normal și firesc că cei care l-au chestionat sau au gestionat atât de defectuos această problemă să facă un pas în spate. Este solicitarea pe care am transmis-o public din primul moment”, a declarat Camen Dan, vineri seară, la România TV.

Carmen Dan a spus că își dorește ca în Poliție să existe atât șefi cât și angajați responsabili pentru faptele lor.

“Sunt proceduri pe care le vom urma. Știm foarte bine că polițiștii sunt funcționari publici cu statut special. Sunt anumite proceduri care presupun o cercetare prealabilă cu sancțiuni care se aplică gradual. Această este legislația. Dar eu cred și îmi doresc cu tărie că în momentul acesta să realizăm că în Poliția Română trebuie să avem și șefi, dar și angajați responsabili”.

Cu privire la cazul șefului Serviciului Omoruri, Radu Gavris, Carmen Dan a apreciat că acesta s-ar fi “decredibilizat” prin intervenția pe Legile Justiței. Implicit, ministrul recunoaște că este vorba despre o execuție politică.

“Șeful Poliției Omoruri a considerat că este cazul să facă anumite discuții și să se pronunțe pe propunerile privind modificările Legilor Justiției. La acel moment, pentru că această discuție a fost dusă atât de mult în sferă politică, am spus un singur lucru. Că acest om care în Politiie este cunoscut că un bun profesionist ieșind și comentând public din poziția de șef al unei instituții care în mod normal nu trebuie să se poziționeze din punct de vedere politic-el reprezentând de fapt instituția care aplică legislația, nu cea care o inițiază, el s-a decredibilizat singur prin aceste declarații.

În acel moment, am considerat că această este poziția corectă pe care trebuie să o aibă ministrul, în așa fel încât să nu interpeteze lumea că pun la zid un bun profesionist”, a spus Carmen Dan.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Alianța USR-PLUS a încasat o lovitură la BEC

Avatar

Publicat

in

De

BEC nu a admis jumătate din numărul semnăturilor de susținere depuse de Alianța USR PLUS pentru alegerile parlamentare. Alianța a depus la Biroul Electoral Central liste cu 260.033 de semnături de susținere la alegerile pentru Camera Deputaților și Senat. BEC a admis 122.170 de semnături  de susținere pentru USR-PLUS. Alianța USR PLUS a îndeplinit, însă, pragul minim necesar prevăzut de lege, astfel că poate depune liste de candidați în toate circumscripțiile electorale.

Comparativ cu Alianța USR PLUS, PNL are 722.681 de semnături de susținere, Pro Romania – 351.213, UDMR – 152.761, PMP – 231.062.

Și partide mici precum PER și PPU-sl au primit de la BEC dovada depunerii semnăturilor de susținere – Partidul Ecologist Roman a avut 136.379 de semnături, PPU-SL a avut 158.667 de semnături de susținere.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu: Efectul deciziei CCR este că orice parlamentar va putea fi anchetat pentru votul exprimat / VIDEO .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Percheziții la traficanții de țigări din Ilfov și Arad: poliția a intervenit la 22 de adrese domiciliare

Avatar

Publicat

in

De

Polițiștii fac, joi după-amiaza, 22 de percheziții în județele Arad și Ilfov la persoane bănuite de contrabandă de țigări.

„În aceste momente, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic și IPJ Ilfov desfășoară 22 de percheziții domiciliare”, au transmis polițiștii, informează Mediafax.

Verificările vizează mai multe persoane bănuite de contrabandă cu țigări din cele două județe.

Citește și: Un om de afaceri de top lansează acuzații grave împotriva unui candidat USR-PLUS: ‘A fost angajatul meu. Se uita la filme intezise minorilor’

Perchezițiile se desfășoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend