Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Care sunt principalele griji ale românilor. Rezultatele unui sondaj INSCOP

Avatar

Publicat

in

Un sondaj realizat de INSCOP arată care sunt principalele surse de îngrijorare pentru români.

Majoritatea românilor consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, cei mai mulţi fiind îngrijoraţi de posibilitatea înrăutăţirii stării de sănătate şi a diminuării veniturilor, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului ‘Adevărul’, în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie.

Astfel, 51,5% dintre respondenţi sunt de părere că direcţia este greşită (faţă de 48,5% în septembrie), 35,9% consideră că România se îndreaptă într-o direcţie bună (faţă de 42,3% în septembrie), iar 12,7% nu ştiu sau nu răspund (faţă de 9,2% în septembrie).

Înrăutăţirea stării de sănătate conduce în topul surselor de îngrijorare cu 23,3% dintre opţiuni (faţă de 18,4% în septembrie). Urmează diminuarea veniturilor, cu 16% dintre opţiuni (faţă de 18,6% în septembrie), posibilitatea unui conflict/război în zonă, care îi îngrijorează pe 14,2% dintre respondenţi (faţă de 18,4% în septembrie) şi creşterea preţurilor, cu 13,1% dintre opţiuni (faţă de 9,7% în septembrie).

Potrivit sondajului, sunt îngrijoraţi de posibilitatea pierderii locului de muncă 12,5% dintre români (faţă de 13,2% în luna septembrie). Urmează instabilitatea politică – 8,7% (faţă de 10,5% în septembrie), posibilitatea producerii unor calamităţi naturale cu 5,6% (faţă de 5% în septembrie) şi deteriorarea mediului înconjurător cu 1,5% dintre opţiuni (faţă de 2,6% în septembrie).

Pe de altă parte, 4,1% dintre respondenţi se declară îngrijoraţi de alte probleme, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 1%.

De asemenea, 49,8% dintre români consideră că în România se trăieşte la fel ca în urmă cu un an (faţă de 50,3% în luna septembrie), 28,1% spun că în ţara noastră se trăieşte mai rău ca în urmă cu un an (faţă de 29% în luna septembrie), iar 19,5% apreciază că aici se trăieşte mai bine decât în urmă cu un an (faţă de 19% în luna septembrie). 2,6% dintre respondenţi nu ştiu sau nu răspund la întrebare (faţă de 1,7% în luna septembrie).

Volumul eşantionului a fost de 1.098 persoane, având o eroare maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Irakul declară zi naţională de toleranţă pe 6 martie, după întrevederea dintre papa Francisc şi marele ayatollah Al-Sistani

Avatar

Publicat

in

De

După întrevederea care a avut loc sâmbătă între papa Francisc şi marele ayatollah şiit Ali al-Sistani, premierul irakian Mustafa al-Kadhimi a decretat 6 martie zi de sărbătoare publică, transmite duminică dpa, potrivit AGERPRES.

Astfel, 6 martie va deveni Zi Naţională de Toleranţă şi Coexistenţă, a anunţat sâmbătă şeful guvernului irakian.

Vezi și: O altă CRIZĂ gravă la orizont – Vaccinarea anti-Covid ar putea fi frânată rapid din cauza lipse seringilor

Ocazia o reprezintă vizita papei Francisc la Najaf, oraş din sudul Irakului sfânt pentru şiiţi, la cea mai înaltă autoritate a acestei ramuri a islamului, marele ayatollah Ali al-Sistani. Papa Francisc este primul suveran pontif din istorie care efectuează o vizită în Irak.

Ziua de sărbătoare se doreşte de asemenea a fi un omagiu adus întâlnirii interreligioase care a avut loc tot sâmbătă la Ur (sud), oraş antic unde, potrivit tradiţiei, s-a născut patriarhul Avraam. Aici, suveranul pontif s-a întâlnit cu reprezentanţi ai islamului, creştinismului şi ai comunităţii yazidi. În ciuda aşteptărilor, reprezentanţii comunităţii evreieşti nu au participat la eveniment, notează dpa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Apa din lacul parcului IOR a devenit roșie: autoritățile și cetățenii se uită mirați, dar motivul încă nu se cunoaște

Avatar

Publicat

in

De

Apa din parcul IOR, din Sectorul 3 al Capitalei, a devenit roșie. Cetățenii care trec prin parc susțin că n-au mai văzut niciodată un astfel de fenomen, în timp ce autoritățile susțin că deja s-au făcut investigații și este posibil să fi găsit un poluator.

Citește și: O mare companie farmaceutică, anunț URIAȘ: medicamentul care vindecă rapid Covid-19

Într-un răspuns pentru Digi24, Primăria Sectorului 3 a transmis că în acest moment se află în faza de identificare a surselor și așteaptă buletinele de analize. Mai mult, este menționat faptul că au fost solicitate și analize asupra faunei piscicole din lac pentru a determina dacă a fost afectată.

Garda de Mediu a transmis că un posibil poluator a fost identificat.

„Controlul e în desfășurare, au fost prelevate probe din lacul IOR, rezultatele au venit și ne indică un potențial poluator având în vedere rezultatele. Sunt implicați în control absolut toți factorii din parc – deținătorul lacului, deținătorul luciului de apă, operatorul care asigură mentenanța parcului, cât și alți potențiali factori”, a declarat Andrei Corlan, comisar al Gărzii de Mediu București.

Reprezentanții Gărzii de Mediu mai spun că după finalizarea controlului, săptămâna viitoare, vor fi luate măsuri și date sancțiuni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend