Conecteaza-te cu noi

AUTO

Care este momentul oportun să investeşti în cauciucuri de vară?

Avatar

Publicat

in

Atunci când proprietarii de autoturisme aleg să investească într-un set de cauciucuri de vară, important este să ştie dinainte care sunt criteriile de achiziţie, care este momentul oportun pentru a cumpăra anvelopele şi de unde ar trebui să le cumpere pentru a echipa automobilul cu un set perfect de anvelope de vară.

Cum ştii că s-au uzat cauciucurile de vară?

Orice set de cauciucuri de vară, dar şi de iarnă, mai puţin cele all season care se uzează foarte repede trebuie să dureze minim 5 sezoane, dintre care primii 2 sau 3 ani cu garanţie din partea producătorului sau distribuitorului. În condiţiile în care maşina are sisteme de frânare şi de direcţie perfect funcţionale şi fără probleme, tocirea anvelopelor se va realiza uniform, fără decalaje stânga-dreapta şi fata spate. De asemenea, stilul de condus contribuie la prelungirea duratei  de viaţă şi la grăbirea uzurii anvelopelor, cum ar fi:

·  demaraje;

·  frânări bruşte;

·  trecerea peste borduri cu viteză;

·  trecerea cu viteza peste linii de tramvai sau gropi.

Există o limită minimă de adâncime a benzii de rulare de minim 1.6 mm, iar dacă această limită este depăşită, conducătorul auto poate fi amendat. Producătorii anvelopelor de vară de calitate montează martori de uzură, a căror formă colorată devine vizibilă după ce se toceşte un anumit procent din cauciuc. Se va observa randamentul anvelopei la volan, în timpul manevrelor de demaraj, frânare sau schimbare a direcţiei de mers, dar se poate observa şi cu ochiul liber.

Cum se alege modelul potrivit de anvelope de vară?

Modelul potrivit de anvelope de vară se alege conform marcajelor de pe anvelopele ce necesită a fi schimbate, şi anume înălţimea, lăţimea şi diametrul, dar şi în funcţie de un brand preferat, de bugetul alocat, de tipul anvelopelor şi de magazinul de unde acestea sunt achiziţionate. Anvelopele de vară se găsesc în mai multe categorii, în funcţie de dimensiuni, iar acestea trebuie să fie respectate pentru că în caz contrar conducătorii auto vor întâmpina probleme legale ce ţin de compatibilitatea vehiculului cu asigurarea, sau de ITP.

Anvelopele sunt foarte importante pentru că:

·  transmit puterea de la motor, oferind performanţă în frânare şi în tracţiune;

·  suportă greutatea autoturismelor;

·  acaparează şocul, diminuează şocurile şi vibraţiile înainte de a fi recepţionate de suspensii;

·  redau mişcarea volanului, controlând direcţia autoturismului şi determinând capacitatea mişcării şi stabilităţii în trafic.

Ce reprezintă M+S pe anvelope?

Conducătorii auto care au nevoie de anvelope de vară, vor avea nevoie şi de anvelope de iarnă, de aceea aceştia se întreabă ce înseamnă M+S la cauciucuri. Acest semn, M+S poate fi regăsit pe anvelopele de iarnă şi pe cele all season, însoţit de un fulg de nea şi de alte simboluri specifice.

Anvelopele care au marcajul M+S pe anvelope sunt caracterizate de:

·  forma crestată adânc pe aria de rulare, conferind o bună tracţiune pe şosea;

·  profiluri din banda de rulare mai mari în dimensiune decât la anvelopele de vară pentru a permite eliminarea eficientă a apei, a noroiului şi a zăpezi;

·  la fel ca şi anvelopele de vară, cele de iarnă au un indicator de uzură, cel mai mic de 1.6 mm şi cel de mijloc de 4 mm.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Seturi complete de JANTE si ANVELOPE – Avantaje si dezavantaje!

Avatar

Publicat

in

De

Seturi complete de JANTE si ANVELOPE – Avantaje si dezavantaje! Este mult mai avantajos sa optezi pentru seturi complete formate din jante si anvelope pentru iarna sau vara, atunci cand trebuie sa schimbi anvelopele intre diferite anotimpuri.

Seturi complete de JANTE si ANVELOPE – Avantaje si dezavantaje!

Este mult mai avantajos sa optezi pentru seturi complete formate din jante si anvelope pentru iarna sau vara, atunci cand trebuie sa schimbi anvelopele intre diferite anotimpuri.

Set complet Anvelope plus Jante din ALIAJ

Pentru a mentine un aspect estetic al masinii, jantele din aliaj sunt ideale. In sezonul de iarna insa nu este recomandat sa folositi jantele din aliaj, ci mai degraba pe cele de tabla din otel care limitaza efectul coroziv al sarii de pe sosele.

Fiind fabricate dintr-un aliaj de aluminiu si alte materiale, acestea sunt rezistente, sunt lejere si permit cele mai bune performante in ceea ce priveste condusul. Daca vrei sa pastrezi estetica masinii tale si pe timp de iarna, va trebui sa alegi jantele din aliaj sau un set de capace pentru jantele de tabla.

Jantele din aliaj sunt cele mai potrivite si cu anvelopele de vara. Vei castiga si in acest caz un plus de timp si vei reusi si sa faci economii. Masina va deveni mai reactiva la condus. Si jantele din aluminiu fac cea mai buna echipa cu anvelopele de vara deoarece proprietatile lor termice pot facilita racirea rapida a sistemului de franare. Jantele din aliaj alaturi de anvelopele de vara pot permite economii de carburant si ameliorarea performantelor masinii. Poti cumpara de pe vadrexim.ro la preturi foarte bune atat jante aliaj cat si anvelope vara.

Set complet Anvelope plus Jante din TABLA

Vrei sa faci economii? Atunci alege jantele din tabla. Sunt cele mai solide si cele mai fiabile si nu sunt atat de sensibile la lovituri sau la socuri. Materialul din care sunt fabricate si anume otel, le face sa fie mai grele, un avantaj mai ales pe timp de iarna deoarece te ajuta sa ai  o mai buna aderenta la sol. Nu sunt recunoscute pentru estetismul lor, asta e sigur se pot pune peste ele capace, un lucru care prezinta un excelent raport calitate-pret.

Jantele din tabla reprezinta o buna solutie economica. Sunt cele mai rezistente si fac fata cu succes zgarieturilor si loviturilor. Nu au un tratament specific pentru a rezista zapezii dar materialul din care sunt fabricate ofera o rezistenta sporita.

Seturile complete de jante si anvelope pentru vara prezinta un adevarat avantaj financiar.

Alegand un set complet de jante si anvelope pentru iarna nu va mai trebui sa mergi la un specialist care sa le monteze. Anvelopele de iarna sunt livrate, montate pe janta, si echilibrate. Trebuie astfel doar sa fie montate. Vei reusi sa imbini de  minune performanta cu economiile.

Te poti bucura astfel de o multime de avantaje – economii de bani, facilitate de montare, economii de timp.

Investitia este cu alte cuvinte, mult mai interesanta atunci cand alegi seturi complete si ai posibilitatea de a le monta tu singur, fara sa mai trebuiasca sa mergi la un service. Mai multe informatii de spre anvelope poti afla de aici.

Sursa foto: Vadrexim

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cei care și-au rezervat numere de înmatriculare pot prelungi valabilitatea rezervării cu încă doi ani

Avatar

Publicat

in

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) amintește, într-un comunicat de presă publicat recent, că rezervarea numerelor de înmatriculare este valabilă timp de un an de la data solicitării, mai exact de la data înregistrării cererii de păstrare. Rezervările respective pot fi prelungite cu încă doi ani.În cazul prelungirii termenului de valabilitate pentru persoanele care au depus cererea inițială anterior datei de 10 august 2020, solicitările pentru cel de-al doilea an trebuie depuse la aceeași autoritate care a făcut înmatricularea până cel târziu la data de 10 august 2021 inclusiv, potrivit DRPCIV. Începând cu această dată, dacă nu se solicită prelungirea, combinația de numere în cauză va deveni disponibilă oricui, la cerere.

Titularul certificatului de înmatriculare este singurul care poate depune cererea de păstrare a combinației numărului de înmatriculare. În plus, este necesară prezentarea actului de identitate, în copie și în original, precum și a dovezii plății sumei de 30 de lei, contravaloarea păstrării, care poate fi achitată în numerar la ghișeu.

De reținut ar fi, de asemenea, faptul că numerele de înmatriculare, în combinația aleasă de către titular, nu pot fi cedate în favoarea altei persoane fizice sau juridice, iar cei interesați trebuie să se încadreze cu solicitarea prelungirii necesare fie până la depunerea documentelor în vederea radierii vehiculului, fie până la expirarea solicitării anterioare de păstrare ori până la solicitarea transcrierii transmiterii dreptului de proprietate pe numele dobânditorului.

Reamintim faptul că, potrivit unei modificări legislative introduse prin Ordinul Ministrului Administrației și Internelor (MAI) nr. 120/2020, cei care au optat pentru o anumită combinație de numere de înmatriculare pot prelungi termenul de valabilitate a rezervării respectivelor numere ale vehiculelor cu încă doi ani, cu condiția să depună cererile de păstrare înainte de expirarea termenului inițial de un an.

Această prevedere reprezintă doar una dintre modificările legislative pe care le-a adus Ordinul MAI nr. 120/2020. Printre altele, actul normativ mai prevede că dealerii auto au posibilitatea să facă ei formalitățile de înmatriculare în numele cumpărătorului, precum și faptul că la eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare nu mai trebuie adusă cartea de identitate a vehiculului, acest duplicat putând fi solicitat și prin mandatar, care trebuie să prezinte o procură specială autentică.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend