Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Care este durata medie de viață a laptopului

Publicat

in

Care este durata medie de viață a laptopului

Durata media de viață a unui laptop variază între 500 și 1000 de cicluri complete de încărcare și descărcare, însă acest lucru depinde de producător.

Laptopul este un accesoriu compact și mobil pe care poți să-l iei cu tine oriunde pentru a lucra, a te juca, a asculta muzică, a citi sau a face orice alte activități cu sau fără internet. În ultimii ani, laptopurile au devenit accesorii indispensabile, iar utilitatea lor este vitală pentru o anumită acțiune pe care o facem zi de zi. Tocmai de aceea este util să știm și care este durata lor media de viață.

Durata medie de viață a laptopului

Durata de viață a unui laptop variază în funcție de model, însă în medie el ar trebui să funcționeze fără probleme între trei și cinci ani. Durata medie de viață a unui astfel de dispozitiv se stabilește în funcție de două componente esențiale: hardware și software.

Componentele de tip hardware se află în interiorul laptopului, astfel că, cu cât procesorul și placa grafică sunt mai bune (dacă sunt folosite pentru jocuri) și cu cât are un laptop și mai multă memorie RAM, cu atât mai mult va continua să îndeplinească sarcinile atribuite.

Utilizarea laptopului – un aspect esențial în determinarea duratei de viață

De modul în care utilizezi laptopul depinde și timpul pe care poți lucra pe el fără probleme. Cu cât sarcinile de lucru sunt mai pretențioase, cu atât și nivelul său de rulare este mai mare. Din acest motiv, specialiștii în calculatoare recomandă să cumperi laptopuri specifice pentru activitatea pe care o întreprinzi cel mai des. Spre exemplu, dacă folosești laptopuri exclusiv pentru jocuri atunci investește într-un laptop de gaming, precum Razer Blade. Dacă ai nevoie de un laptop office, pe care să lucrezi multitasking și pe care să îl poți duce cu tine peste tot, atunci alege un laptop special conceput pentru asta, precum gama de laptopuri Dell Inspiron.

Cum prelungești durata de viață a laptopului?

Pentru a prelungi durata de viață a laptopului este esențial să-l cureți periodic cu o cârpă uscată și moale din bumbac sau dintr-un material special. De asemenea, poți să folosești spray-uri speciale pentru curățarea prafului. Atunci când vrei sa deconectezi un cablu, fixează cu mana priza sau orificiul în care cablul a fost introdus. Nu smulge cablul respectiv de la o distanța mai mare de 5 cm de capăt, deoarece poate aduce avarii grave sistemului intern al laptopului.

Evita contrastele de temperatura și umezeala. În perioada de iarnă este bine sa achiziționezi o husa termoizolanta pentru transportul laptopului si sa eviți păstrarea acestuia un timp îndelungat afara, la temperaturi reduse. Nu poziționa niciodată aparatul la soare, lângă fereastra sau în apropierea unei surse de căldură. Este foarte important ca în jurul laptopului sa se păstreze o temperatura constanta. Nu lăsa laptopul sa se încingă prea tare. Căldura excesiva nu dăunează doar procesoarelor, ci și bateriilor. Se recomanda astfel folosirea unor standuri de laptop, cu ventilație integrata.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO | Furt pe față la o benzinărie din Argeș. Un șofer a „alimentat” cu aer de câteva milioane – OPC a intervenit rapid

Publicat

in

De

Situație halucinantă la o benzinarie din Argeș ! Un șofer de TIR oprit să alimenteze la o benzinărie din comuna Căteasca. După ce a alimentat litri buni de carburanți, pompa s-a terminat și…în loc de combustibil, a alimentat cu aer. „Hai măi să vă arăt cum se alimentează la pompe! Pompe funebre… Ia uitați cum se alimentează un camion cu aer! Ia să vedem! Înregistrează! Ia uitați, ia ziceți măi fraților, veniți și alimentați! E bun, nu? Ia uitați-vă, furt pe față! Ia uite măi frate, după ce că e 9 lei motorina, ia uite! Hai să mai vedem ce mai înregistrează aici, furt pe față! Uitați și voi, cică am băgat 403 litri de aer, uitați-vă și voi! Ia ziceți și voi, pompa e oprită și asta tot înregistrează!”, spune șoferul care a încercat să facă plinul. El a chemat un echipaj de poliție și a depus o sesizare împotriva benzinăriei, în vreme ce vânzătorul i-a spus că nu trebuie să plătească nimic.

Totul s-a întâmplat la o pompă de combustibil de la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş. Aceasta contoriza costul cantităţii de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost vândută în mod real, dar în fapt containerul de combustibil era gol, este concluzia inspectorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş,
Cei de la benzinărie au explicat faptul că rezervorul de tip container a fost epuizat. Inițial, la golirea rezervorului pompa s-a oprit, fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere. Se pare însă că ulterior pompa nu s-a blocat și a continuat să funcționeze.

OPC Argeș confirmă: REZERVORUL BENZINĂRIEI ERA GOL

Controlul făcut de Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Argeș a fost extins. A fost sesizat faptul că în benzinăria cu pricina erau vândute diverse produse alimentare, deși în unitatea respectivă nu puteau fi prestate servicii de alimentație publică.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, în data de 10.08.2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Argeș din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, a desfășurat o acțiune de control la stația Fuel One din Căteasca, județul Argeș.

Situația prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcționa în continuare, deși rezervorul corespunzător era gol, și contoriza costul așa-zisei cantități de combustibil livrate, ca și când ar fi fost distribuită în mod real. 

Aceasta a fost confirmată la fața locului de reprezentanții operatorului economic și „justificată” cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeș au înțeles că, deși la golirea rezervorului, pompa s-a oprit inițial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere -, ulterior aceasta nu s-a blocat și a continuat să funcționeze.

La fața locului, reprezentanții companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuși, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic.

Controlul a fost extins la produsele comercializate (ambalate), în unitate neprestându-se servicii de alimentație publică, constatându-sel abateri referitoare la afișarea prețurilor și la alte detalii de informare.

Acțiunea comisarilor argeșeni nu s-a încheiat încă, în ceea ce privește operatorul economic menționat, în zilele următoare fiind verificate și alte informații și documente referitoare la această situație.”, a precizat CJPC Argeș

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Tineri în cătușe după ce au furat din magazinele din Curtea de Argeș

Publicat

in

De

În ziua de 09 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat, și au reținut doi tineri, de 19 ani, din Poienarii de Argeș, respectiv 17 ani, din Curtea de Argeș.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 02 spre 03 august a.c., cei doi ar fi sustras suma de 2.000 de lei, dintr-o societate comercială din Curtea de Argeș, după ce ar fi pătruns, prin efracție, iar în noaptea de 08 spre 09 august, ar fi încercat să pătrundă, în același mod, în incinta unei alte societăți din aceeași localitate.

După administrarea probatoriului, în ziua de 09 august a.c., tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend