Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Capitalul societății municipale Trustul de clădiri Metropolitane, majorat cu 40 de milioane lei

Publicat

in

Capitalul societății municipale Trustul de clădiri Metropolitane a fost majorat cu 40 de milioane lei până la suma de 77, 2 milioane lei, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat vineri de Consiliul Genral. Banii vor veni de la Primăria Capitalei. Din acești bani, 18 milioane lei merg pentru investiții, iar 22 de milioane pentru plata datoriilor.

”Societatea TRUSTUL DE CLĂDIRI METROPOLITANE BUCUREȘTI S.A realizează lucrări de construcție la obiective de interes major pentru dezvoltarea orașului, cum ar fi Pasaj Doamna Ghica, Supralărgire Prelungirea Ghencea și Imobil locuințe S+P+11E situat în Prelungirea Ghencea nr. 322-326 cu destinație finală locuințe sociale. Situația economică în care se află la acest moment, generată de lipsa încasarilor aferente facturilor de lucrări emise, impune intervenția actionanlor în vederea stingerii pasivului precum și dotarea specifică continuării lucrărilor”, se arată în anexele aferente proiectului de hotărâre.

Tot acolo este descrisă situația dificilă a societății.

”Că urmare a faptului că societatea a traversat o perioada de aprox. 7 luni (septembrie 2020 – iunie 2021) în care nu a încasat contravaloarea facturilor emise pentru lucrările realizate, s-a produs un blocaj în circuitul financiar, în sensul imposibilității de plata a facturilor emise de furnizorii de produse, servicii și lucrări, aspect ce a general imposibilitatea continuării lucrărilor și generarea de venituri. De asemenea, în această perioada s-au acumulat cheltuieli curente precum cheltuieli de natură salarială, utilități și cheltuieli de funcționare. Numeroși fumizori au acționat în judecată societatea și au obținut/urmează să obțină hotărâri judecătorești prin care Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A să fie obligat la plata debitelor restante, urmând că aceste hotărâri să fie puse în executare și instituite popriri pe conturile societății, societatea urmând a fi obligată să achite și cheltuielile de executare. Împotriva Trustului de Clădiri Metropolitane București a fost solicitată și deschiderea procedurii de insolvență pentru suma de 7. 848. 596, 03 lei. A fost fncheiat un acord de eșalonare a datoriei pe o perioada de 6 luni, societatea fiind nevoită să achite lunar suma de 700. 000 lei, riscând altfel că întreaga datorie neachitată să fie declarată scadență anticipat, iar demersurile de recuperare prin intermediul instanțelor de judecată să fie reluat”, se mai arată în document.

Pentru a ieși din această situație, societatea are nevoie de 40 milioane lei.

”În vederea stingerii datoriilor și dotării societății cu utilaje specifice obiectului de activitate (utilaje care, pe moment, sunt închiriate de la alte companii cu costurile aferente) Trustul de Clădiri Metropolitane București are nevoie de suma de 40. 000. 000 lei, astfel: 22. 000.000 leipentru achitarea datoriilor și suma de 18.000. 000 lei pentru dotări. Suma adusă că aport la capitalul social va permite societății să achite parte din datoriile acumulate și continuarea activității, precum și să achiziționeze utilajele și dotările necesare realizării lucrărilor”, se mai arată în anecxele hotărârii adoptate.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Prinţul Harry vrea din nou protecţia poliţiei atunci când va sosi în Marea Britanie

Publicat

in

De

Prinţul Harry a lansat o acţiune în justiţie pentru a putea beneficia de protecţie din partea poliţiei, pe care ar plăti-o personal, atunci când călătoreşte cu familia sa în Marea Britanie, a declarat un reprezentant legal al acestuia, potrivit AFP şi DPA, citate de Agerpres. Harry, duce de Sussex, şi soţia sa, Meghan, au pierdut această protecţie din partea poliţiei britanice după ce au decis să se retragă din familia regală în 2020. Cuplul locuieşte acum în California, împreună cu copiii lor Archie şi Lilibet. Harry vrea să îşi aducă copiii în vizită în Marea Britanie, însă el şi familia sa “nu se pot întoarce în ţara sa de origine”, deoarece “este prea periculos”, a precizat reprezentantul legal al ducelui.

În vara anului 2021, “siguranţa ducelui a fost compromisă din cauza lipsei de protecţie a poliţiei atunci când acesta a plecat de la un eveniment caritabil’, a continuat el.

Această acţiune în justiţie, lansată în septembrie şi vizând revizuirea unei decizii a Ministerului de Interne britanic, riscă să pună în dificultate familia regală, confruntată deja cu ameninţarea unui proces în Statele Unite împotriva prinţului Andrew, acuzat de agresiuni sexuale.

“Marea Britanie va fi întotdeauna casa prinţului Harry şi o ţară în care el îşi doreşte ca soţia şi copiii săi să fie în siguranţă. Însă în lipsa protecţiei poliţiei, riscul personal este prea mare”, a declarat reprezentantul legal al ducelui într-o declaraţie pentru agenţia de presă PA.

Harry a revenit pentru scurt timp în Marea Britanie anul trecut pentru dezvelirea, la 1 iulie, a unei statui în memoria mamei sale Diana, Prinţesă de Wales. Cu o zi înainte, pe 30 iunie, ducele s-a întâlnit cu copii şi tineri grav bolnavi la un eveniment caritabil desfăşurat la Kew Gardens, în vestul Londrei, însă la plecare, maşina ducelui a fost urmărită de paparazzi.

Harry şi Meghan au dezvăluit că şi-au angajat o echipă privată care le asigură securitatea după mutarea lor în Statele Unite, în contextul în care preşedintele SUA de atunci, Donald Trump, a declarat că ţara sa nu va plăti pentru protecţia celor doi

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Producătorii de mașini de lux au avut un an record în 2021 / “După criză, bogaţii sunt mai bogaţi iar săracii sunt mai săraci”

Publicat

in

De

Aflate la vârful unei pieţe auto paralizate de criza sanitară, automobilele de lux precum Rolls-Royce, Bentley sau Bugatti au cunoscut un an 2021 record, în frunte fiind vânzările de SUV-uri, informează AFP, preluată de Agerpres.

Constructorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce, o divizie a grupului german BMW, a reuşit în acest an să îşi depăşească recordul istoric care data din 2019, în condiţiile în care a vândut un număr fără precedent de 5.586 de automobile.

Clienţii înstăriţi s-au îngrămădit să cumpere noul coupe Ghost şi noul SUV Cullinan, care au un preţ de pornire de 300.000 de euro.

Rivalii Bentley şi Lamborghini (ambele mărci controlate de grupul Volkswagen) au stabilit şi ei noi recorduri de vânzări în acest an, cu 14.659 respectiv 8.405 de vehicule vândute la nivel mondial în 2021, în special graţie SUV-urilor Bentayga şi Urus, care se comercializează pentru aproximativ 200.000 de euro.

De asemenea, constructorul de supercaruri Bugatti a salutat ceea ce a numit “cel mai bun an din istoria companiei”, cu 150 de automobile comandate, fiecare pentru un preţ de aproximativ trei milioane de euro.

Segmentele lux şi premium au rezistat mai bine

“Peste tot este la fel: după criză, bogaţii sunt mai bogaţi iar săracii sunt mai săraci. Segmentele de lux şi cele premium au rezistat mai bine decât segmentul generalist”, comentează Adolfo De Stefani Cosentino, preşedintele Federaţiei italiene a concesionarilor de automobile (Federauto)..

“Sunt foarte mulţi bani care sunt gata să fie cheltuiţi. Am fost impresionat de numărul clienţilor care ne-au mărturisit că graţie Covid au înţeles că ar putea muri mâine şi că acum este momentul în care trebuie să profite de viaţă”, a mărturisit directorul general de la Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos într-un interviu acordat AFP în luna mai a anului trecut.

La nivel general însă, în paralel cu criza sanitară, industria auto mondială a fost lovită de o penurie de componente, în special semiconductori, care a forţat producătorii să reducă activitatea deşi carnetele lor de comenzi erau pline.

Potrivit firmei de consultanţă PwC, criza de semiconductori a împiedicat producţia a 9,5 până la 11 milioane de vehicule la nivel mondial în 2021.

Creștere a vânzărilor la BMW, scădere la Mercedes

În schimb, pe segmentul premium, grupul auto german BMW a înregistrat un an 2021 record cu 2,2 milioane de automobile vândute, în special în China şi SUA. Rivalul german Mercedes-Benz a înregistrat o scădere de 5% a vânzărilor globale, din cauza penuriei de semiconductori, însă divizia sa de automobile sportive AMG şi marca de lux Maybach au raportat o explozie a vânzărilor.

“Doar cele mai cerute vehicule au fost produse. Constructorii de automobile premium au fost astfel dispuţi să cumpere componentele mai scumpe”, a subliniat José Baghdad, responsabil pentru sectorul auto la PwC.

În plus, boom-ul produselor de lux nu s-a limitat la vehiculele pe patru roţi: producătorul italian de motociclete Ducati a reuşi în 2021 să stabilească un nou record de vânzări cu peste 60.000 de exemplare comercializate la nivel global.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend