Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Capitala mondială a poeziei se mută la Curtea de Argeş – Începe FESTIVALUL INTERNAȚIONAL NOPȚILE DE POEZIE

Publicat

in

– În premieră, Super TV va transmite în direct cele mai importante momente ale festivalului

Ediţia a 23-a a Festivalului Internaţional ‘Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş’ se va desfăşura în perioada 10-16 iulie 2019. Organizator şi proprietar al acestui produs şi brand cultural românesc: Fundaţia Academia Internaţională Orient-Occident (România); (preţedinte: acad. Dumitru M. Ion; director artistic: Carolina Ilica). Festivalul va fi susţinut de Consiliul Judeţean Argeş (cofinanţator), Copyro, Primăria şi Consiliul Municipiului Curtea de Argeş, Centrul de Cultură şi Arte ‘George Topârceanu’ Curtea de Argeş, Muzeul Municipal Curtea de Argeş (parteneri), ziarul Argeşul, ziarul Profit, SUPER TV, Antena 1 Piteşti, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (parteneri media).
Peste 100 de poeţi din 31 ţări
Și-au anunțat participarea peste 100 de poeţi, academicieni, editori, traducători, artişti plastici, muzicieni etc. reprezentând: 1. S.U.A.; 2. Canada; 3. Mexic; 4. Porto Rico; 5. Bolivia; 6. Chile; 7. Panama; 8. Salvador; 9. Guatemala; 10. Peru; 11. Uruguai; 12. Argentina; 13. Cuba; 14. Republica Bolivariană Venezuela; 15. Maroc 16. Israel; 17. Portugalia; 18. Spania; 19. Franța; 20. Olanda; 21. Bulgaria; 22. Scoția, Marea Britanie; 23. Anglia, Marea Britanie; 24. Albania; 25. Muntenegru; 26. Taiwan; 27. Germania; 28. F. Rusă; 29. Elveția; 30. Georgia; 31. România etc. (Aceştia se vor adăugat celor cca. 1.800 poeţi, din peste 100 de ţări, participanţi la cele 22 de ediţii anterioare ale Festivalului poetic de la Curtea de Argeș).

Evenimente culturale de cea mai bună calitate pe tot parcursul festivalului

Vor avea loc 3 macrorecitaluri plurilinve de câte 3 ore fiecare; 1 spectacol de Muzică Tradițională Românească – la nai: Ionuț Cârstea (12 iulie; 1 spectacol Grigore Leșe (13 iulie); un spectacol de Dansuri Tradiționale (14 iulie). Vor fi lansate Antologia plurilingvă a festivalului (spaniolă, franceză, engleză și română), POESYS 23 (vol. 1+vol. 2) precum și alte cărți ale participanților. În ziua de 11 iulie va fi vernisată Expoziția de Artă a doamnei Ruxandra Eugenia Socaciu, iar în data de 13 iulie Expoziția de Gravuri la Sonetele lui Mihai Eminescvu; de asemeni va fi deschisă Expoziția de Carte a Editurii Academiei Internaționale Orient-Occident ( 11 iulie). În seara zilei de 12 iulie 2019 (Sala Basarabilor, Muzeul Municipal Curtea de Argeş), va avea loc vernisajul Expoziţia de Artă (Cărţile Neconvenţionale) a poetei Carolinei Ilica, intitulată CĂRŢILE DE LA VIDRA * PLÂNGÂND DE-ATÂTA FRUMUSEŢE (Cartea de Lână; Cartea de Lemn, Cartea de Lacrimi şi Cartea Învierii) (versuri pe alte suporturi decât hârtia: lână, lemn, borangic, ouă etc.). În dimineața zilei de 15 iulie, la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, va avea loc ceremonia de primire a noilor membri ai Academiei Internaționale Orient-Occident. În noaptea de 15-16 iulie 2019, în Sala Basarabilor a Muzeului Municipiului Curtea de Argeş va avea loc decernarea premiilor şi recitalul poeţilor nominalizaţi şi laureaţi. Juriul Academiei Internaţionale Orient-Occident, prezidat de acad. Carolina Ilica, va acorda următoarele premii: 1. Premiul Valahia – pentru traduceri; 2. Premiul European pentru Poezie; 3. Premiul Orient-Occident pentru Arte; 4. Premiul Naţional pentru Literatură. 5. Marele Premiu Internaţional pentru Poezie; 6. Titlul de Membru al Academiei Internaţionale Orient-Occident. Premiile vor fi acordate pentru întreaga operă a autorilor. Trofeele au fost concepute şi donate Academiei Internaţionale Orient-Occident de către marele sculptor român Gheorghe Iliescu Călineşti (în anul 2000).

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bairam SILVIC cu Miuțescu, Chiriloiu si PORCUL la o cabană din Argeș – PNL a promis șefia lui Chiriloiu, Porcul a jignit, acuză argeșenii !

Publicat

in

De

Argeșenii continua sa reclame manevrele care se fac la Direcția Silvică Argeș sub oblăduirea lui Armand Chiriloiu. Un mesaj trimis in cursul acestei dimineti pe adresa redactiei, arată faptul ca nici liberalii lui Miutescu nu sunt straini de afacerile acestuia, ba mai mult, liderul Miutescu paticipa la chefurile „padurarilor problema” din Arges.

„Cu prilejul unui bairam organizat pe valea raului VEDEA, la cabana BRATIA ce apartine unui renumit om de afaceri argesean, dupa ce aburii alcoolului au inceput sa le iasa prin ochi la participanti, padurarul STANCIU FLOREA, supranumit si „PORCUL”, a injurat-o si ocarat-o urat de tot pe contabila sefa a Ocolului Silvic Cotmeana, de fata cu seful Directiei Silvice Arges, renumitul bogatas(pentru cat a furat) ARMAND CHIRILOIU si cu seful Ocolului Silvic Cotmeana, VISAN GIANI CATALIN. Va imaginati ce cloaca si ce mizerie e in DS Arges, daca pe acest padurar cu caracter jegos il doare exact in cur de sefii lui si o batjocoreste pe biata femeie in fel si chip?
Biata contabila si-a ales total nepotrivit momentul pentru a-i aminti „PORCULUI” ca nu trebuia sa vanda lemnele confiscate de politie si date in custodie lui si nici sa-si insuseasca banii incasati ilegal pe ele.
La acest bairam mizerabil a participat si ADRIAN MIUTESCU, liderul PNL Arges, tocmai pentru a-i promite lui „mister DOWN” ca va ramane sef de directie silvica si sub imparatia PNL. Pardon, domnule Ludovic Orban? Pardon, domnule presedinte ?
Asta inseamna PROSTITUTIA INTELECTUALA SI SIVICULTURALA pe care noul ministru penelist trebuie s-o elimine din MMAP.
Ministrul COSTEL ALEXE si seful Garzii Forestiere Ploiesti, cel care raspunde de Directia Silvica Arges, ar trebui sa mai stie ca tot la acest ocol silvic opereaza, de ani de zile, nestingherit si padurarul GHITULESCU MARCEL. Desi acesta a fost condamnat pentru braconaj si i-a fost anulat permisul de port arma, este padurar peste doua cantoane silvice si maistru de exploatare forestiera.
Acest individ a gasit calea de a face bani conducand personal firma SC ALUNUL SRL care este inscrisa pe numele cumnatului sau si facand jaf in padurile de la CUCA, COTMEANA si UDA. Mai mult, acesta a taiat toti stejarii pedunculati din unitatea militara de la Valea Ursului, avand un profit enorm.
Cine credeti ca este cumnatul sau? Un neica NIMENI care nici macar nu stie sa scrie si sa citeasca.
Supranumit si „regele avizelor”, acest padurar caruia seful DS Arges i-a oferit toata puterea executiva a exploatarilor forestiere de la OS Cotmeana, a taiat si semnat avize atat in numele OS COTMEANA, cat si in numele SC ALUNUL SRL, acest lucru fiind foarte usor de verificat de catre Garda Forestiera PLOIESTI si Corpul de Control al ministrului, daca se doreste acest lucru.
Alooooo, domnule VIOREL MIHALCIOIU, sef al Garzii Forestiere Ploiesti, se aude strigatul poporului sau sunteti in cardasie cu ARMAND CHIRILOIU ?
Domnule ministru COSTEL ALEXE, la padurari de teapa celor doi doriti dumneavoastra sa le mariti salariile si sa-i dotati cu arme letale? Noi va sfatuim ca sa va mai ganditi, intrucat Serviciul Delicte Silvice din IGPR este deje pe urmele lor dar si pe ale celor care-i acopera.
Se aude, „mister DOWN”? Ai cam incurcat-o.”, este mesajul trimis de cativa argeseni.

Redactorii PROFIT au incercat sa ia legatura cu Armand Chiriloiu si cu liderul PNL insa acestia nu au putu fi contactati.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Secretul din spatele succesului fraților ‘Dedeman’ dezvăluit!

Publicat

in

De

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, cunoscuți sub denumirea de frații ‘Dedeman’ au dezvăluit modul în care își asigură succesul în afaceri. 

Cei doi frați au investit în mai multe comanii printre care, fosta fabrică Mobila Elbac din Bacău Și de aici pare a fi început totul, apetitul de achiziții al fraților Pavăl  a continuat cu mai multe tranzacții în 2017-2019, care i-au transformat în acționarul majoritar al producătorului de materiale de construcții Cemacon și a continuat cu preluarea în 2018 și 2019 a clădirilor de birouri The Bridge din București și The Office din Cluj-Napoca, în tranzacții cu o valoare totală de 320 milioane de euro, informează economica.

Modul în care își securizează business-ul  și își maximizează  profitul este axat pe diversificarea operațiunilor. Pe lăngă beneficiile personale pe care le au, aceștia susțin și dezvlotarea mediului de afaceri românesc.

Vezi și:

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend