Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Candidat unic, după mai multe încercări: Soțul ministrului Sănătății, angajat la Spitalul Municipal Oradea

Publicat

in

Marius Călin Mihăilă, soțul ministrului Sănătății Ioana Mihăilă, a fost angajat săptămâna trecută pe un post de medic radiolog la Spitalul Municipal Oradea, în ceea ce ar putea fi ultimele zile ale soției sale în Guvern.

Potrivit bihornews.ro, soțul ministrului Sănătății a fost singurul candidat la concursul care a avut toate probele într-o singură zi. Acesta ar fi participat anterior, fără succes, la cinci astfel de concursuri.

Potrivit presei locale, soțul ministrului Sănătății, medic și el, Marius Călin Mihăilă, este fiul binecunoscutului cardiolog argeșean Marius Mihăilă și nepotul unui alt medic, ginecologul Adrian Mihăilă.

Una dintre afacerile din domeniul medical a familiei ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă (USR-PLUS), se desfășoară într-o clădire în care, în calitate de proprietar, a amenajat fără autorizație podul în mansardă, după cum rezultă dintr-o sentință judecătorească pronunțată în 12 martie de Judecătoria Oradea. Sentința este în primă instanță și nu este clar până acest moment dacă a rămas definitivă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cum să obții viză pentru călătorii în SUA. Ghidul Smart Flyer publicat de MAE

Publicat

in

De

​Ministerul Afacerilor Externe a elaborat un document online de tip „Smart Flyer” care conţine informaţii utile referitoare la paşii de urmat pentru obţinerea vizei necesare pentru călătorii de scurtă şedere în Statele Unite ale Americii, în scop de afaceri sau turistic, transmite Agerpres.

Viza SUAFoto: Facebook

Prin accesarea QR-codurilor incluse în acest document, românii care intenţionează să călătorească în SUA, în scop de afaceri sau turistic, pentru mai puţin de 90 de zile, intenţionând astfel să depună cereri pentru obţinerea vizei temporare de tip B1/B2, vor fi direcţionaţi către formularul DS-160, necesar a fi completat pentru acest tip de viză şi vor afla informaţii privind achitarea taxei de viză, încărcarea unei fotografii la standardele solicitate în aplicaţie şi programarea la interviu, informează MAE.

Ce trebuie să dovediți, între altele, pentru a obține viza

  • vizita trebuie să fie de scurtă durată
  • aveți banii necesari pentru a acoperi cheltuielile cât timp stați în SUA
  • aveți o reședință în afara SUA, pe care nu intenționați să o părăsiți, precum și orice alte legături de familie sau economice care asigură părăsirea Statelor Unite după terminarea vizitei

MAE vizează includerea României în Programul american Visa Waiver

MAE reaminteşte că includerea României în Programul Visa Waiver va permite cetăţenilor români să călătorească fără viză în SUA, pentru scurtă şedere, de până la 90 de zile, în scop de afaceri sau turistic.

Principalul criteriu tehnic stabilit de legislaţia americană pentru includerea în acest program, care nu permite la acest moment accesul României, este ca rata de refuz pentru vizele turistice şi de afaceri înregistrată în anul precedent să se situeze sub plafonul de 3%.

De aceea, MAE recomandă cetăţenilor români „să consulte cu maximă atenţie procesul de solicitare a vizei necesare pentru călătorii de scurtă şedere în Statele Unite ale Americii în scop de afaceri sau turistic şi să aplice pentru obţinerea acesteia numai după ce se asigură că îndeplinesc condiţiile necesare”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Goldman Sachs și Barclays investesc în platforma de tranzacționare criptografică Elwood din Marea Britanie

Publicat

in

De

Șeful global al activelor digitale pentru Goldman Sachs a declarat că cererea de criptomonede din partea instituțiilor este în creștere, iar firma și-a „extins în mod activ” capacitățile de piață pentru a răspunde acestei cereri, conform cointelegraph.com.

Giganții băncilor Goldman Sachs și Barclays din Regatul Unit s-au alăturat unei runde de finanțare în Seria A de 70 de milioane de dolari pentru platforma instituțională de tranzacționare criptografică Elwood Technologies, fondată de managerul miliardarului britanic de fonduri speculate Alan Howard.

S-au alăturat rundei banca germană, prietenoasă cu criptomonede, Commerzbank , managerul de investiții cripto, Galaxy Digital și Dawn Capital, după cum a raportat duminică Financial Times. Runda de strângere de fonduri a evaluat compania la aproximativ 500 de milioane de dolari, potrivit raportului.

În ciuda scăderii recente a piețelor cripto , Elwood a spus că pariază că instituțiile financiare tradiționale, cum ar fi fondurile speculative și băncile, vor fi în continuare interesate să investească în criptomonede. Runda de finanțare a Elwood a fost deja agreată și în mișcare înainte de cea mai recentă scădere a prețurilor, care a însemnat cu aproximativ 15% șters capitalul total al pieței criptografice din 9 mai, potrivit CoinMarketCap.

CEO-ul Elwood Technologies, James Stickland, a spus că strângerea de fonduri a fost „o altă validare a longevității criptomonedei”, eliminând scăderea prețurilor din ultimele săptămâni:

„Primim investiții de la instituții financiare care nu se așteaptă să obțină profituri masive în 15 minute. Ei investesc în infrastructură, cred că este un mesaj de asigurare.”

Elwood Technologies oferă un sistem de gestionare a portofoliului cripto cu informații despre piața cripto și infrastructură de tranzacționare pentru investitorii instituționali, care dispune de o interfață care se conectează la bursele cripto, furnizorii de lichidități și custozii.

Șeful global al activelor digitale al lui Goldman Sachs, Mathew McDermott, a comentat despre înțelegere, care a spus că investiția a arătat că firma și-a „angajamentul în continuare” față de criptomonede, adăugând:

„Pe măsură ce cererea instituțională pentru criptomonede crește, ne-am extins în mod activ prezența și capacitățile pe piață pentru a răspunde cererii clienților.”

Finanțarea de la Goldman Sachs marchează extinderea în continuare a băncii în cripto active. Banca de investiții a fost prima care a oferit un împrumut susținut de Bitcoin ( BTC ) schimbului de criptomonede Coinbase la începutul lunii mai. A observat de multă vreme un interes pentru spațiu, chiar referindu-se la activele digitale și la Metaverse ca „megatrende” în martie.

Un alt caz în care gigantul de pe Wall Street s-a încântat de firmele cripto a văzut o întâlnire între CEO-ul Goldman, David Solomon, și CEO-ul FTX, Sam Bankman-Fried, care a inclus o ofertă din partea Solomon de a ajuta FTX cu viitoarele runde de finanțare și conformarea reglementărilor.

În ceea ce privește Elwood Technologies, aceasta va rămâne deținută majoritar de Alan Howard, care a fost principalul investitor înainte de runda din Seria A. Howard a co-fondat fondul speculativ Brevan Howard, care și-a lansat divizia de investiții cripto BH Digital în septembrie 2021.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend