Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Cand vrei sa scapi de cineva … il avansezi ! Serban Valeca ar putea renunta singur la sefia PSD Arges 

Publicat

in

Cine crede ca s-au limpezit apele in filiala PSD Arges, se inseala amarnic ! Pe principul „hai sa-l avansam ca doar asa putem scapa de el”, liderul PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca a fost propus și votat în unanimitate în ședința Comitetului Executiv Județean al partidului de sptamana trecuta pentru a candida pe o funcție de vicepreședinte PSD. Argeșenii merg astfel pe mâna liderului la congresul PSD din 10 martie, unde vor avea 150 de delegați. Candidatura lui Valeca este însă condiționată de modificarea unui articol din statutul PSD, care nu permite ca președinții de organizații județene să ocupe funcția de vicepreședinte la nivel național. Modificările și procedura de organizare a congresului vor fi discutate însă luni, într-o ședință CExN a PSD. Daca regula ca președinții de organizații județene să nu poata ocupa funcția de vicepreședinte la nivel național va ramane in vigoare, este mai mult ca sigur ca Valeca va decide sa renunte singur la sefia organizatie judetene iar contestatarii sai sa rasufle usurati ca au scapat de el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! Contabila Primăriei Corbi, reținută de DNA – Ar fi plătit ilegal o societate a fiicei sale

Publicat

in

De

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 noiembrie 2022, a inculpatei

GROȘANU ELENA, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, județul Argeș, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale),
– fals intelectual (106 acte materiale),
– uz de fals (106 acte materiale).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 20.01.2017 – 12.04.2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată, prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:
– 1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.
– 386.102 lei, către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.
Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

Inculpatei Groșanu Elena i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 noiembrie 2022, inculpata a fost prezentată Tribunalului Argeș care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Maşină INCENDIATĂ la Curtea de Argeş! Piromanul a fost ARESTAT

Publicat

in

De

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au continuat cercetările într-un dosar penal privind distrugerea, prin incendiere, a unui autoturism, și au identificat autorul, față de care, în ziua de 22 noiembrie a.c., a fost dispusă măsura arestului preventiv.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 07 spre 08 mai 2021, în jurul orei 01:00, un bărbat de 33 de ani, din comuna Feldioara, județul Brașov, ar fi provocat un incendiu la un autoturism aparținând unei femei din Curtea de Argeș.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 253 alin.4 din Codul Penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

După administrarea probatoriului, față de cel în cauză a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale, acesta fiind deja încarcerat în altă cauză.

În ziua de 22 noiembrie a.c., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș l-a prezentat pe bărbat în fața instanței, iar Judecătoria Curtea de Argeș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul și colaborarea specialiștilor din cadrul Institutului Național de Criminalistică, al specialiștilor criminaliști din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, precum și de sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operațiuni Speciale Pitești și al Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor Pitești.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend